Ziua Logo
  Nr. 3182 de vineri, 26 noiembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2004-11-26
CONU (...@hotmail.com, IP: 24.185.178...)
2004-11-26 07:39
1. NAVIGATORUL SI TURNATORUL _ Traian Basescu

TRAIAN BASESCU a fost racolat de Securitate in 1973, pe cand era elev al Institutului de Marina intocmindu-i-se dosarul personal nr. 3990/09-11-1973

Pana la terminarea studiilor in 1976 a fost colaborator al lucratorilor din Directia a IV- a de Contrainformatii Militare. (A nu se confunda cu Directia a III-a de Contraspionaj! )

In aceasta calitate elevul militar BASESCU TRAIAN avea obligatia sa informeze organele de Securitate despre modul in care se desfasurau activitatile specifice in Institut, despre comportamentul si atitudinea colegilor si ale cadrelor didactice atat in cadrul activitatilor specifice, cat si in particular.

La terminarea studiilor, Directia a IV- a de Contrainformatii Militare a incetat legatura cu colaboratorul BASESCU TRAIAN , dosarul personal al acestuia fiind transferat la Inspectoratul Judetean Constanta al Ministerului de Interne, Departamentul Securitatii Statului, cu adresa nr. 00151392/29-09-1976.
Dupa absolvirea Institutului de Marina, TRAIAN BASESCU este incadrat ca ofiter la Intreprinderea de Exploatare a Flotei Maritime NAVROM Constanta.

In aceasta calitate TRAIAN BASESCU este preluat ca informator � sursa de catre lucratorii Biroului de Securitate Port Constanta condus la acea vreme de ofiterul Dumitru Nicusor.

De folosirea ofiterului de marina TRAIAN BASESCU s-a ocupat direct locotenentul major de Securitate Mihai Avramides care organiza contacte cu acesta inainte de plecarea in cursa si la intoarcere. La aceste intalniri participa de regula si seful lui Avramides, Dumitru Nicusor, care insa se intalniea si separat cu TRAIAN BASESCU.

In calitatea sa de ofiter de marina, TRAIAN BASESCU dadea informatii cu privire la starea de spirit a echipajului, temele de discutie abordate de membrii echipajului, activitatile si contactele pe care membrii echipajului le aveau in porturi, in timpul escalelor, activitati de contrabanda si specula, dar si despre eventuale aprecieri sau comentarii facute de membrii echipajului cu privire la conducerea superioara de partid si de stat.

De mentionat faptul ca desi in acea perioada era valabil ordinul conform caruia membrilor PCR nu li se puteau lua informatii scrise, locotenentul major Avramides, care avea o experienta redusa in munca de Securitate, el provenind din sistemul penitenciarelor, a cerut si a obtinut de la informatorul TRAIAN BASESCU mai multe note scrise pe care le-a depus la dosarul acestuia, nr 3990/1973.
In jurul anului 1980, Mihai Avramides s-a intors, la cerere, la Directia Penitenciarelor.
In prezent Mihai Avramides este pensionar, are 57 de ani si locuieste in Braila, piata Independentei nr 2, bloc 2, scara 6, apartament 92 si are tel. nr.- 0239.633691.
Dupa plecarea lui Avramides din cadrul Biroului de Securitate Port Constanta, TRAIAN BASESCU a continuat sa fie prelucrat informativ de ofiterii Rosioru Ioan si Deacu Constantin, tot sub coordonarea sefului biroului, Dumitru Nicusor.
Dumitru Nicusor a trecut dupa 1989 in SRI, ajungand General, sef al Sectiei SRI � Constanta si apoi seful Centrului Operativ Zonal Dobrogea.
Actualmente este pensionar si are doua locuinte, una in Constanta si una in Bucuresti.
TRAIAN BASESCU a sustinut in 1981 examenul de Comandant, care a fost o simpla formalitate, a durat numai 5 minute, dupa care a primit comanda navei Arges.

In acea perioada era de notorietate in randul colegilor sai sustinerea de care acesta se bucura.

In jurul anului 1984 informatorul TRAIAN BASESCU a fost trecut in reteaua Centrului de Informatii Externe din Departamentul Securitatii Statului unde a lucrat cu ofiterul Silvian Ionescu din cadrul Directiei I.

In 1987 TRAIAN BASESCU este numit sef al Agentiei Economice NAVROM din Anvers, Belgia, unde isi desfasoara activitatea sub directa coordonare a lui Silvian Ionescu care conducea la acea data Serviciul I (Belgia-Olanda-Luxemburg) din Directia I a CIE.

In aceasta perioada TRAIAN BASESCU a transmis preponderent informatii de inters economic cu privire la activitatile din porturile maritime Anvers si Roterdam, dar si informatii cu privire la echipajele navelor care acostau in aceste porturi, precum si informatii despre membrii personalului diplomatic roman din tarile respective.
In vara anului 1988, TRAIAN BASESCU a fost retras temporar de la Anvers pentru a participa la un instructaj care a durat doua luni si s-a desfasurat la Scoala de ofiteri MI de la Baneasa.

In 22 decembrie 1989, ofiterul de Securitate Silvian Ionescu, cel care l-a avut in subordine pe TRAIAN BASESCU, s-a infiltrat printre revolutionarii din fata Comitetului Central, a intrat in anturajul lui Dan Iosif si ulterior al lui Gelu Voican Voiculescu si in ianuarie 1990 a fost numit Secretar Executiv al FSN.

Actualmente este Secretar Executiv al PD.

La inceputul anului 1989 in ascensiunea profesionala a lui TRAIAN BASESCU intervine o sincopa. Pe 8-03-1989 este rechemat in tara, fiind acuzat de nereguli grave in administrarea fondurilor NAVROM.

TRAIAN BASESCU a fost sanctionat pentru ca a autorizat, fara aprobarea NAVROM Constanta, o plata suplimentara de 300.000 de franci belgieni pentru lucrarile de reparatii efectuate la nava Zimnicea in ianuarie 1989. Sanctiunea primita s-a datorat, mai ales, faptului ca TRAIAN BASESCU a decis ca lucrarile de reparatii sa fie executate de Santierul Naval Belliard din portul Anvers, desi existau oferte de executie a lucrarilor, mult mai ieftine, din partea altor santiere navale din acelasi port.

In perioada ianuarie-martie 1989 TRAIAN BASESCU a trimis numeroase note informative si rapoarte in tara incercand sa-si justifice deciziile, dar si lansand acuze grave si neintemeiate la adresa Comandantului navei Zimnicea, despre care scria ca este <lipsit de profesionalism>, si ca este<un afacerist notoriu, care se plangea repetat ca el a venit pe acea nava ca sa faca un ban>.

Datorita gravitatii exceptionale a faptelor de care a fost acuzat, tinand cont de legislatia din acea vreme, numai sustinerea din partea Securitatii poate explica faptul ca TRAIAN BASESCU a fost sanctionat doar administrativ, si nu a suportat si rigorile legii. El a fost chiar mentinut ca angajat al NAVROM Constanta, fara sa mai primeasca insa nici o insarcinare pana la Revolutie.

Imediat dupa Revolutie, TRAIAN BASESCU a fost numit Director General al Inspectoratului de Stat al Naviga&#355;iei Civile din Ministerul Transporturilor.

Pentru a obtine aceasta functie foarte importanta, TRAIAN BASESCU s-a bucurat de recomandarea si sustinerea secretarului executiv al FSN Silvian Ionescu, dar si ale vechiului sau prieten, Calin Marinescu, zis Shogunul, pe atunci Presedinte al CFSN Constanta.

castrulroman (...@yahoo.se, IP: 213.101.60...)
2004-11-26 07:47
Conu, unealta PSD-ista !!!

las-o balta omule daca tii cat de cat la tara ta !

La 2004-11-26 07:39:29, CONU a scris:

>&nbsp;TRAIAN BASESCU a fost racolat de Securitate in 1973, pe cand era
>&nbsp;elev al Institutului de Marina intocmindu-i-se dosarul personal nr.
>&nbsp;3990/09-11-1973
>&nbsp;
>&nbsp;Pana la terminarea studiilor in 1976 a fost colaborator al
>&nbsp;lucratorilor din Directia a IV- a de Contrainformatii Militare. (A
>&nbsp;nu se confunda cu Directia a III-a de Contraspionaj! )
>&nbsp;
>&nbsp;In aceasta calitate elevul militar BASESCU TRAIAN avea obligatia sa
>&nbsp;informeze organele de Securitate despre modul in care se desfasurau
>&nbsp;activitatile specifice in Institut, despre comportamentul si
>&nbsp;atitudinea colegilor si ale cadrelor didactice atat in cadrul
>&nbsp;activitatilor specifice, cat si in particular.
>&nbsp;
>&nbsp;La terminarea studiilor, Directia a IV- a de Contrainformatii
>&nbsp;Militare a incetat legatura cu colaboratorul BASESCU TRAIAN , dosarul
>&nbsp;personal al acestuia fiind transferat la Inspectoratul Judetean
>&nbsp;Constanta al Ministerului de Interne, Departamentul Securitatii
>&nbsp;Statului, cu adresa nr. 00151392/29-09-1976.
>&nbsp;Dupa absolvirea Institutului de Marina, TRAIAN BASESCU este incadrat
>&nbsp;ca ofiter la Intreprinderea de Exploatare a Flotei Maritime NAVROM
>&nbsp;Constanta.
>&nbsp;
>&nbsp;In aceasta calitate TRAIAN BASESCU este preluat ca informator
>&nbsp;sursa de catre lucratorii Biroului de Securitate Port Constanta
>&nbsp;condus la acea vreme de ofiterul Dumitru Nicusor.
>&nbsp;
>&nbsp;De folosirea ofiterului de marina TRAIAN BASESCU s-a ocupat direct
>&nbsp;locotenentul major de Securitate Mihai Avramides care organiza
>&nbsp;contacte cu acesta inainte de plecarea in cursa si la intoarcere. La
>&nbsp;aceste intalniri participa de regula si seful lui Avramides, Dumitru
>&nbsp;Nicusor, care insa se intalniea si separat cu TRAIAN BASESCU.
>&nbsp;
>&nbsp;In calitatea sa de ofiter de marina, TRAIAN BASESCU dadea informatii
>&nbsp;cu privire la starea de spirit a echipajului, temele de discutie
>&nbsp;abordate de membrii echipajului, activitatile si contactele pe care
>&nbsp;membrii echipajului le aveau in porturi, in timpul escalelor,
>&nbsp;activitati de contrabanda si specula, dar si despre eventuale
>&nbsp;aprecieri sau comentarii facute de membrii echipajului cu privire la
>&nbsp;conducerea superioara de partid si de stat.
>&nbsp;
>&nbsp;De mentionat faptul ca desi in acea perioada era valabil ordinul
>&nbsp;conform caruia membrilor PCR nu li se puteau lua informatii scrise,
>&nbsp;locotenentul major Avramides, care avea o experienta redusa in munca
>&nbsp;de Securitate, el provenind din sistemul penitenciarelor, a cerut si
>&nbsp;a obtinut de la informatorul TRAIAN BASESCU mai multe note scrise pe
>&nbsp;care le-a depus la dosarul acestuia, nr 3990/1973.
>&nbsp;In jurul anului 1980, Mihai Avramides s-a intors, la cerere, la
>&nbsp;Directia Penitenciarelor.
>&nbsp;In prezent Mihai Avramides este pensionar, are 57 de ani si locuieste
>&nbsp;in Braila, piata Independentei nr 2, bloc 2, scara 6, apartament 92
>&nbsp;si are tel. nr.- 0239.633691.
>&nbsp;Dupa plecarea lui Avramides din cadrul Biroului de Securitate Port
>&nbsp;Constanta, TRAIAN BASESCU a continuat sa fie prelucrat informativ
>&nbsp;de ofiterii Rosioru Ioan si Deacu Constantin, tot sub coordonarea
>&nbsp;sefului biroului, Dumitru Nicusor.
>&nbsp;Dumitru Nicusor a trecut dupa 1989 in SRI, ajungand General, sef al
>&nbsp;Sectiei SRI Constanta si apoi seful Centrului Operativ Zonal
>&nbsp;Dobrogea.
>&nbsp;Actualmente este pensionar si are doua locuinte, una in Constanta
>&nbsp;si una in Bucuresti.
>&nbsp;TRAIAN BASESCU a sustinut in 1981 examenul de Comandant, care a
>&nbsp;fost o simpla formalitate, a durat numai 5 minute, dupa care a primit
>&nbsp;comanda navei Arges.
>&nbsp;
>&nbsp;In acea perioada era de notorietate in randul colegilor sai sustinerea
>&nbsp;de care acesta se bucura.
>&nbsp;
>&nbsp;In jurul anului 1984 informatorul TRAIAN BASESCU a fost trecut in
>&nbsp;reteaua Centrului de Informatii Externe din Departamentul
>&nbsp;Securitatii Statului unde a lucrat cu ofiterul Silvian Ionescu
>&nbsp;din cadrul Directiei I.
>&nbsp;
>&nbsp;In 1987 TRAIAN BASESCU este numit sef al Agentiei Economice NAVROM
>&nbsp;din Anvers, Belgia, unde isi desfasoara activitatea sub directa
>&nbsp;coordonare a lui Silvian Ionescu care conducea la acea data
>&nbsp;Serviciul I (Belgia-Olanda-Luxemburg) din Directia I a CIE.
>&nbsp;
>&nbsp;In aceasta perioada TRAIAN BASESCU a transmis preponderent
>&nbsp;informatii de inters economic cu privire la activitatile din
>&nbsp;porturile maritime Anvers si Roterdam, dar si informatii cu privire
>&nbsp;la echipajele navelor care acostau in aceste porturi, precum si
>&nbsp;informatii despre membrii personalului diplomatic roman din tarile
>&nbsp;respective.
>&nbsp;In vara anului 1988, TRAIAN BASESCU a fost retras temporar de la
>&nbsp;Anvers pentru a participa la un instructaj care a durat doua luni si
>&nbsp;s-a desfasurat la Scoala de ofiteri MI de la Baneasa.
>&nbsp;
>&nbsp;In 22 decembrie 1989, ofiterul de Securitate Silvian Ionescu, cel care
>&nbsp;l-a avut in subordine pe TRAIAN BASESCU, s-a infiltrat printre
>&nbsp;revolutionarii din fata Comitetului Central, a intrat in anturajul
>&nbsp;lui Dan Iosif si ulterior al lui Gelu Voican Voiculescu si in
>&nbsp;ianuarie 1990 a fost numit Secretar Executiv al FSN.
>&nbsp;
>&nbsp;Actualmente este Secretar Executiv al PD.
>&nbsp;
>&nbsp;La inceputul anului 1989 in ascensiunea profesionala a lui TRAIAN
>&nbsp;BASESCU intervine o sincopa. Pe 8-03-1989 este rechemat in tara,
>&nbsp;fiind acuzat de nereguli grave in administrarea fondurilor NAVROM.
>&nbsp;
>&nbsp;TRAIAN BASESCU a fost sanctionat pentru ca a autorizat, fara aprobarea
>&nbsp;NAVROM Constanta, o plata suplimentara de 300.000 de franci belgieni
>&nbsp;pentru lucrarile de reparatii efectuate la nava Zimnicea in ianuarie
>&nbsp;1989. Sanctiunea primita s-a datorat, mai ales, faptului ca TRAIAN
>&nbsp;BASESCU a decis ca lucrarile de reparatii sa fie executate de
>&nbsp;Santierul Naval Belliard din portul Anvers, desi existau oferte de
>&nbsp;executie a lucrarilor, mult mai ieftine, din partea altor santiere
>&nbsp;navale din acelasi port.
>&nbsp;
>&nbsp;In perioada ianuarie-martie 1989 TRAIAN BASESCU a trimis numeroase note informative si rapoarte in tara incercand sa-si justifice deciziile, dar si lansand acuze grave si neintemeiate la adresa Comandantului navei Zimnicea, despre care scria ca este <lipsit de profesionalism>, si ca este<un afacerist notoriu, care se plangea repetat ca el a venit pe acea nava ca sa faca un ban>.
>&nbsp;
>&nbsp;Datorita gravitatii exceptionale a faptelor de care a fost acuzat,
>&nbsp;tinand cont de legislatia din acea vreme, numai sustinerea din partea
>&nbsp;Securitatii poate explica faptul ca TRAIAN BASESCU a fost sanctionat
>&nbsp;doar administrativ, si nu a suportat si rigorile legii. El a fost
>&nbsp;chiar mentinut ca angajat al NAVROM Constanta, fara sa mai primeasca
>&nbsp;insa nici o insarcinare pana la Revolutie.
>&nbsp;
>&nbsp;Imediat dupa Revolutie, TRAIAN BASESCU a fost numit Director General
>&nbsp;al Inspectoratului de Stat al Naviga&#355;iei Civile din
>&nbsp;Ministerul Transporturilor.
>&nbsp;
>&nbsp;Pentru a obtine aceasta functie foarte importanta, TRAIAN BASESCU s-a
>&nbsp;bucurat de recomandarea si sustinerea secretarului executiv al FSN
>&nbsp;Silvian Ionescu, dar si ale vechiului sau prieten, Calin Marinescu,
>&nbsp;zis Shogunul, pe atunci Presedinte al CFSN Constanta.
>&nbsp;
>&nbsp;
>&nbsp;

akimote din MuyotoCity (...@hotmail.com, IP: 24.200.7...)
2004-11-26 07:56
CONii sa cearta.....

Daca pina si teleleu-peleu' asta de Castrus miorlaicius te face boshiman ... ai ajuns rau de tot ..... eu ti-am zis acum citeva zile sa te potolesti.....


La 2004-11-26 07:39:29, CONU a scris:

>&nbsp;TRAIAN BASESCU a fost racolat de Securitate in 1973, pe cand era
>&nbsp;elev al Institutului de Marina intocmindu-i-se dosarul personal nr.
>&nbsp;3990/09-11-1973
>&nbsp;
>&nbsp;Pana la terminarea studiilor in 1976 a fost colaborator al
>&nbsp;lucratorilor din Directia a IV- a de Contrainformatii Militare. (A
>&nbsp;nu se confunda cu Directia a III-a de Contraspionaj! )
>&nbsp;
>&nbsp;In aceasta calitate elevul militar BASESCU TRAIAN avea obligatia sa
>&nbsp;informeze organele de Securitate despre modul in care se desfasurau
>&nbsp;activitatile specifice in Institut, despre comportamentul si
>&nbsp;atitudinea colegilor si ale cadrelor didactice atat in cadrul
>&nbsp;activitatilor specifice, cat si in particular.
>&nbsp;
>&nbsp;La terminarea studiilor, Directia a IV- a de Contrainformatii
>&nbsp;Militare a incetat legatura cu colaboratorul BASESCU TRAIAN , dosarul
>&nbsp;personal al acestuia fiind transferat la Inspectoratul Judetean
>&nbsp;Constanta al Ministerului de Interne, Departamentul Securitatii
>&nbsp;Statului, cu adresa nr. 00151392/29-09-1976.
>&nbsp;Dupa absolvirea Institutului de Marina, TRAIAN BASESCU este incadrat
>&nbsp;ca ofiter la Intreprinderea de Exploatare a Flotei Maritime NAVROM
>&nbsp;Constanta.
>&nbsp;
>&nbsp;In aceasta calitate TRAIAN BASESCU este preluat ca informator
>&nbsp;sursa de catre lucratorii Biroului de Securitate Port Constanta
>&nbsp;condus la acea vreme de ofiterul Dumitru Nicusor.
>&nbsp;
>&nbsp;De folosirea ofiterului de marina TRAIAN BASESCU s-a ocupat direct
>&nbsp;locotenentul major de Securitate Mihai Avramides care organiza
>&nbsp;contacte cu acesta inainte de plecarea in cursa si la intoarcere. La
>&nbsp;aceste intalniri participa de regula si seful lui Avramides, Dumitru
>&nbsp;Nicusor, care insa se intalniea si separat cu TRAIAN BASESCU.
>&nbsp;
>&nbsp;In calitatea sa de ofiter de marina, TRAIAN BASESCU dadea informatii
>&nbsp;cu privire la starea de spirit a echipajului, temele de discutie
>&nbsp;abordate de membrii echipajului, activitatile si contactele pe care
>&nbsp;membrii echipajului le aveau in porturi, in timpul escalelor,
>&nbsp;activitati de contrabanda si specula, dar si despre eventuale
>&nbsp;aprecieri sau comentarii facute de membrii echipajului cu privire la
>&nbsp;conducerea superioara de partid si de stat.
>&nbsp;
>&nbsp;De mentionat faptul ca desi in acea perioada era valabil ordinul
>&nbsp;conform caruia membrilor PCR nu li se puteau lua informatii scrise,
>&nbsp;locotenentul major Avramides, care avea o experienta redusa in munca
>&nbsp;de Securitate, el provenind din sistemul penitenciarelor, a cerut si
>&nbsp;a obtinut de la informatorul TRAIAN BASESCU mai multe note scrise pe
>&nbsp;care le-a depus la dosarul acestuia, nr 3990/1973.
>&nbsp;In jurul anului 1980, Mihai Avramides s-a intors, la cerere, la
>&nbsp;Directia Penitenciarelor.
>&nbsp;In prezent Mihai Avramides este pensionar, are 57 de ani si locuieste
>&nbsp;in Braila, piata Independentei nr 2, bloc 2, scara 6, apartament 92
>&nbsp;si are tel. nr.- 0239.633691.
>&nbsp;Dupa plecarea lui Avramides din cadrul Biroului de Securitate Port
>&nbsp;Constanta, TRAIAN BASESCU a continuat sa fie prelucrat informativ
>&nbsp;de ofiterii Rosioru Ioan si Deacu Constantin, tot sub coordonarea
>&nbsp;sefului biroului, Dumitru Nicusor.
>&nbsp;Dumitru Nicusor a trecut dupa 1989 in SRI, ajungand General, sef al
>&nbsp;Sectiei SRI Constanta si apoi seful Centrului Operativ Zonal
>&nbsp;Dobrogea.
>&nbsp;Actualmente este pensionar si are doua locuinte, una in Constanta
>&nbsp;si una in Bucuresti.
>&nbsp;TRAIAN BASESCU a sustinut in 1981 examenul de Comandant, care a
>&nbsp;fost o simpla formalitate, a durat numai 5 minute, dupa care a primit
>&nbsp;comanda navei Arges.
>&nbsp;
>&nbsp;In acea perioada era de notorietate in randul colegilor sai sustinerea
>&nbsp;de care acesta se bucura.
>&nbsp;
>&nbsp;In jurul anului 1984 informatorul TRAIAN BASESCU a fost trecut in
>&nbsp;reteaua Centrului de Informatii Externe din Departamentul
>&nbsp;Securitatii Statului unde a lucrat cu ofiterul Silvian Ionescu
>&nbsp;din cadrul Directiei I.
>&nbsp;
>&nbsp;In 1987 TRAIAN BASESCU este numit sef al Agentiei Economice NAVROM
>&nbsp;din Anvers, Belgia, unde isi desfasoara activitatea sub directa
>&nbsp;coordonare a lui Silvian Ionescu care conducea la acea data
>&nbsp;Serviciul I (Belgia-Olanda-Luxemburg) din Directia I a CIE.
>&nbsp;
>&nbsp;In aceasta perioada TRAIAN BASESCU a transmis preponderent
>&nbsp;informatii de inters economic cu privire la activitatile din
>&nbsp;porturile maritime Anvers si Roterdam, dar si informatii cu privire
>&nbsp;la echipajele navelor care acostau in aceste porturi, precum si
>&nbsp;informatii despre membrii personalului diplomatic roman din tarile
>&nbsp;respective.
>&nbsp;In vara anului 1988, TRAIAN BASESCU a fost retras temporar de la
>&nbsp;Anvers pentru a participa la un instructaj care a durat doua luni si
>&nbsp;s-a desfasurat la Scoala de ofiteri MI de la Baneasa.
>&nbsp;
>&nbsp;In 22 decembrie 1989, ofiterul de Securitate Silvian Ionescu, cel care
>&nbsp;l-a avut in subordine pe TRAIAN BASESCU, s-a infiltrat printre
>&nbsp;revolutionarii din fata Comitetului Central, a intrat in anturajul
>&nbsp;lui Dan Iosif si ulterior al lui Gelu Voican Voiculescu si in
>&nbsp;ianuarie 1990 a fost numit Secretar Executiv al FSN.
>&nbsp;
>&nbsp;Actualmente este Secretar Executiv al PD.
>&nbsp;
>&nbsp;La inceputul anului 1989 in ascensiunea profesionala a lui TRAIAN
>&nbsp;BASESCU intervine o sincopa. Pe 8-03-1989 este rechemat in tara,
>&nbsp;fiind acuzat de nereguli grave in administrarea fondurilor NAVROM.
>&nbsp;
>&nbsp;TRAIAN BASESCU a fost sanctionat pentru ca a autorizat, fara aprobarea
>&nbsp;NAVROM Constanta, o plata suplimentara de 300.000 de franci belgieni
>&nbsp;pentru lucrarile de reparatii efectuate la nava Zimnicea in ianuarie
>&nbsp;1989. Sanctiunea primita s-a datorat, mai ales, faptului ca TRAIAN
>&nbsp;BASESCU a decis ca lucrarile de reparatii sa fie executate de
>&nbsp;Santierul Naval Belliard din portul Anvers, desi existau oferte de
>&nbsp;executie a lucrarilor, mult mai ieftine, din partea altor santiere
>&nbsp;navale din acelasi port.
>&nbsp;
>&nbsp;In perioada ianuarie-martie 1989 TRAIAN BASESCU a trimis numeroase note informative si rapoarte in tara incercand sa-si justifice deciziile, dar si lansand acuze grave si neintemeiate la adresa Comandantului navei Zimnicea, despre care scria ca este <lipsit de profesionalism>, si ca este<un afacerist notoriu, care se plangea repetat ca el a venit pe acea nava ca sa faca un ban>.
>&nbsp;
>&nbsp;Datorita gravitatii exceptionale a faptelor de care a fost acuzat,
>&nbsp;tinand cont de legislatia din acea vreme, numai sustinerea din partea
>&nbsp;Securitatii poate explica faptul ca TRAIAN BASESCU a fost sanctionat
>&nbsp;doar administrativ, si nu a suportat si rigorile legii. El a fost
>&nbsp;chiar mentinut ca angajat al NAVROM Constanta, fara sa mai primeasca
>&nbsp;insa nici o insarcinare pana la Revolutie.
>&nbsp;
>&nbsp;Imediat dupa Revolutie, TRAIAN BASESCU a fost numit Director General
>&nbsp;al Inspectoratului de Stat al Naviga&#355;iei Civile din
>&nbsp;Ministerul Transporturilor.
>&nbsp;
>&nbsp;Pentru a obtine aceasta functie foarte importanta, TRAIAN BASESCU s-a
>&nbsp;bucurat de recomandarea si sustinerea secretarului executiv al FSN
>&nbsp;Silvian Ionescu, dar si ale vechiului sau prieten, Calin Marinescu,
>&nbsp;zis Shogunul, pe atunci Presedinte al CFSN Constanta.
>&nbsp;
>&nbsp;
>&nbsp;

castrulroman (...@yahoo.se, IP: 213.101.61...)
2004-11-26 08:27
Bey. ashkimote,

nu-ti dau drumul canadienii din parnaie, asa de proba, sa vada daca mai poti fii salvat? Nu de alta, dar e o slujba pentru tine la Kiev. Nu vrei sa te duci sa le numeri rahatii si pishatii si sa vezi daca fac sex in corturi?? Nu de alta, dar nu ezista espert mai mare ca tine in meseria asta.

:)))))))))

cosor ion din SUA (...@msn.com, IP: 24.21.210...)
2004-11-26 08:49
Re: 1. NAVIGATORUL SI TURNATORUL _ Traian Basescu

La 2004-11-26 07:39:29, CONU a scris:

>&nbsp;TRAIAN BASESCU a fost racolat de Securitate in 1973, pe cand era
>&nbsp;elev al Institutului de Marina intocmindu-i-se dosarul personal nr.
>&nbsp;3990/09-11-1973
>&nbsp;
>&nbsp;Pana la terminarea studiilor in 1976 a fost colaborator al
>&nbsp;lucratorilor din Directia a IV- a de Contrainformatii Militare. (A
>&nbsp;nu se confunda cu Directia a III-a de Contraspionaj! )
>&nbsp;
>&nbsp;In aceasta calitate elevul militar BASESCU TRAIAN avea obligatia sa
>&nbsp;informeze organele de Securitate despre modul in care se desfasurau
>&nbsp;activitatile specifice in Institut, despre comportamentul si
>&nbsp;atitudinea colegilor si ale cadrelor didactice atat in cadrul
>&nbsp;activitatilor specifice, cat si in particular.
>&nbsp;
>&nbsp;La terminarea studiilor, Directia a IV- a de Contrainformatii
>&nbsp;Militare a incetat legatura cu colaboratorul BASESCU TRAIAN , dosarul
>&nbsp;personal al acestuia fiind transferat la Inspectoratul Judetean
>&nbsp;Constanta al Ministerului de Interne, Departamentul Securitatii
>&nbsp;Statului, cu adresa nr. 00151392/29-09-1976.
>&nbsp;Dupa absolvirea Institutului de Marina, TRAIAN BASESCU este incadrat
>&nbsp;ca ofiter la Intreprinderea de Exploatare a Flotei Maritime NAVROM
>&nbsp;Constanta.
>&nbsp;
>&nbsp;In aceasta calitate TRAIAN BASESCU este preluat ca informator
>&nbsp;sursa de catre lucratorii Biroului de Securitate Port Constanta
>&nbsp;condus la acea vreme de ofiterul Dumitru Nicusor.
>&nbsp;
>&nbsp;De folosirea ofiterului de marina TRAIAN BASESCU s-a ocupat direct
>&nbsp;locotenentul major de Securitate Mihai Avramides care organiza
>&nbsp;contacte cu acesta inainte de plecarea in cursa si la intoarcere. La
>&nbsp;aceste intalniri participa de regula si seful lui Avramides, Dumitru
>&nbsp;Nicusor, care insa se intalniea si separat cu TRAIAN BASESCU.
>&nbsp;
>&nbsp;In calitatea sa de ofiter de marina, TRAIAN BASESCU dadea informatii
>&nbsp;cu privire la starea de spirit a echipajului, temele de discutie
>&nbsp;abordate de membrii echipajului, activitatile si contactele pe care
>&nbsp;membrii echipajului le aveau in porturi, in timpul escalelor,
>&nbsp;activitati de contrabanda si specula, dar si despre eventuale
>&nbsp;aprecieri sau comentarii facute de membrii echipajului cu privire la
>&nbsp;conducerea superioara de partid si de stat.
>&nbsp;
>&nbsp;De mentionat faptul ca desi in acea perioada era valabil ordinul
>&nbsp;conform caruia membrilor PCR nu li se puteau lua informatii scrise,
>&nbsp;locotenentul major Avramides, care avea o experienta redusa in munca
>&nbsp;de Securitate, el provenind din sistemul penitenciarelor, a cerut si
>&nbsp;a obtinut de la informatorul TRAIAN BASESCU mai multe note scrise pe
>&nbsp;care le-a depus la dosarul acestuia, nr 3990/1973.
>&nbsp;In jurul anului 1980, Mihai Avramides s-a intors, la cerere, la
>&nbsp;Directia Penitenciarelor.
>&nbsp;In prezent Mihai Avramides este pensionar, are 57 de ani si locuieste
>&nbsp;in Braila, piata Independentei nr 2, bloc 2, scara 6, apartament 92
>&nbsp;si are tel. nr.- 0239.633691.
>&nbsp;Dupa plecarea lui Avramides din cadrul Biroului de Securitate Port
>&nbsp;Constanta, TRAIAN BASESCU a continuat sa fie prelucrat informativ
>&nbsp;de ofiterii Rosioru Ioan si Deacu Constantin, tot sub coordonarea
>&nbsp;sefului biroului, Dumitru Nicusor.
>&nbsp;Dumitru Nicusor a trecut dupa 1989 in SRI, ajungand General, sef al
>&nbsp;Sectiei SRI Constanta si apoi seful Centrului Operativ Zonal
>&nbsp;Dobrogea.
>&nbsp;Actualmente este pensionar si are doua locuinte, una in Constanta
>&nbsp;si una in Bucuresti.
>&nbsp;TRAIAN BASESCU a sustinut in 1981 examenul de Comandant, care a
>&nbsp;fost o simpla formalitate, a durat numai 5 minute, dupa care a primit
>&nbsp;comanda navei Arges.
>&nbsp;
>&nbsp;In acea perioada era de notorietate in randul colegilor sai sustinerea
>&nbsp;de care acesta se bucura.
>&nbsp;
>&nbsp;In jurul anului 1984 informatorul TRAIAN BASESCU a fost trecut in
>&nbsp;reteaua Centrului de Informatii Externe din Departamentul
>&nbsp;Securitatii Statului unde a lucrat cu ofiterul Silvian Ionescu
>&nbsp;din cadrul Directiei I.
>&nbsp;
>&nbsp;In 1987 TRAIAN BASESCU este numit sef al Agentiei Economice NAVROM
>&nbsp;din Anvers, Belgia, unde isi desfasoara activitatea sub directa
>&nbsp;coordonare a lui Silvian Ionescu care conducea la acea data
>&nbsp;Serviciul I (Belgia-Olanda-Luxemburg) din Directia I a CIE.
>&nbsp;
>&nbsp;In aceasta perioada TRAIAN BASESCU a transmis preponderent
>&nbsp;informatii de inters economic cu privire la activitatile din
>&nbsp;porturile maritime Anvers si Roterdam, dar si informatii cu privire
>&nbsp;la echipajele navelor care acostau in aceste porturi, precum si
>&nbsp;informatii despre membrii personalului diplomatic roman din tarile
>&nbsp;respective.
>&nbsp;In vara anului 1988, TRAIAN BASESCU a fost retras temporar de la
>&nbsp;Anvers pentru a participa la un instructaj care a durat doua luni si
>&nbsp;s-a desfasurat la Scoala de ofiteri MI de la Baneasa.
>&nbsp;
>&nbsp;In 22 decembrie 1989, ofiterul de Securitate Silvian Ionescu, cel care
>&nbsp;l-a avut in subordine pe TRAIAN BASESCU, s-a infiltrat printre
>&nbsp;revolutionarii din fata Comitetului Central, a intrat in anturajul
>&nbsp;lui Dan Iosif si ulterior al lui Gelu Voican Voiculescu si in
>&nbsp;ianuarie 1990 a fost numit Secretar Executiv al FSN.
>&nbsp;
>&nbsp;Actualmente este Secretar Executiv al PD.
>&nbsp;
>&nbsp;La inceputul anului 1989 in ascensiunea profesionala a lui TRAIAN
>&nbsp;BASESCU intervine o sincopa. Pe 8-03-1989 este rechemat in tara,
>&nbsp;fiind acuzat de nereguli grave in administrarea fondurilor NAVROM.
>&nbsp;
>&nbsp;TRAIAN BASESCU a fost sanctionat pentru ca a autorizat, fara aprobarea
>&nbsp;NAVROM Constanta, o plata suplimentara de 300.000 de franci belgieni
>&nbsp;pentru lucrarile de reparatii efectuate la nava Zimnicea in ianuarie
>&nbsp;1989. Sanctiunea primita s-a datorat, mai ales, faptului ca TRAIAN
>&nbsp;BASESCU a decis ca lucrarile de reparatii sa fie executate de
>&nbsp;Santierul Naval Belliard din portul Anvers, desi existau oferte de
>&nbsp;executie a lucrarilor, mult mai ieftine, din partea altor santiere
>&nbsp;navale din acelasi port.
>&nbsp;
>&nbsp;In perioada ianuarie-martie 1989 TRAIAN BASESCU a trimis numeroase note informative si rapoarte in tara incercand sa-si justifice deciziile, dar si lansand acuze grave si neintemeiate la adresa Comandantului navei Zimnicea, despre care scria ca este <lipsit de profesionalism>, si ca este<un afacerist notoriu, care se plangea repetat ca el a venit pe acea nava ca sa faca un ban>.
>&nbsp;
>&nbsp;Datorita gravitatii exceptionale a faptelor de care a fost acuzat,
>&nbsp;tinand cont de legislatia din acea vreme, numai sustinerea din partea
>&nbsp;Securitatii poate explica faptul ca TRAIAN BASESCU a fost sanctionat
>&nbsp;doar administrativ, si nu a suportat si rigorile legii. El a fost
>&nbsp;chiar mentinut ca angajat al NAVROM Constanta, fara sa mai primeasca
>&nbsp;insa nici o insarcinare pana la Revolutie.
>&nbsp;
>&nbsp;Imediat dupa Revolutie, TRAIAN BASESCU a fost numit Director General
>&nbsp;al Inspectoratului de Stat al Naviga&#355;iei Civile din
>&nbsp;Ministerul Transporturilor.
>&nbsp;
>&nbsp;Pentru a obtine aceasta functie foarte importanta, TRAIAN BASESCU s-a
>&nbsp;bucurat de recomandarea si sustinerea secretarului executiv al FSN
>&nbsp;Silvian Ionescu, dar si ale vechiului sau prieten, Calin Marinescu,
>&nbsp;zis Shogunul, pe atunci Presedinte al CFSN Constanta.
>&nbsp;
>&nbsp;Conule mai ai frati pe acasa pune-i si pe ei sa intocmeasca astfel de informatii si inca ceva daca aceste informatii le stiai,nu te intreb de unde,de ce nu le-ai spus cind Basescu s-a inscri in cursa pentru presidentie,iar acum cind a ajuns cu sula in coastele lui Ady,hop apar si denuntatori.si pentru linistea ta am sa-ti mai spun ca securitatea,serv.informativ,asta sarcina o avea,pentru care primea salarii mari.orice sef de unitate era intrebat de securistul care raspundea de acel obiectiv,ce este nou,pentru ca Ceausescu avea aceasta teama,ca intr-o zi va fi rasturnat cu forta.aduti bine aminte ca si blocurile aveau securistul care raspundea de ele si nu cred ca nu ai fost si tu intrebat cam ce parere ai despre x sau y,oameni cu functii,de catre acesti securisti de sector,iar din datele culese facea si el un raport catre sefii lui,pentru as justifica salariul mare pe care-l incasa.asa ca las-o mai moale cu dezimformarea si apropo unde ai invatat aceata meserie de dezinformator?
>&nbsp;


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Cele mai frumoase cuvinte din limba engleza (2680 afisari)
 Presedintia si SPP acuzate de trafic de influenta (1324 afisari)
 Braconaj in patria lui Oprisan (660 afisari)
 U.C.M. Resita deruleaza un amplu proces de investitii in tehnologia informatiei (380 afisari)
 Lista lui Goma, la Parchet (336 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.05332 sec.