Ziua Logo
  Nr. 2949 de vineri, 27 februarie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2004-02-27

Comentarii: 14, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Mihaita
2004-02-26 23:49:21

Chiar era necesar acest articol?

Orice om care gandeste isi da seama ca motiunea de cenzura nu are nici o sansa si scopul ei este doar de a genera o discutie mai clara despre situatia actuala.

johnny lord
2004-02-27 01:10:05

Re: Chiar era necesar acest articol?

La 2004-02-26 23:49:21, Mihaita a scris:

> Orice om care gandeste isi da seama ca motiunea de cenzura nu are nici
> o sansa si scopul ei este doar de a genera o discutie mai clara
> despre situatia actuala.
> 
In opinia mea, nimeni din Opozitia democrata nu doreste cu adevarat ca motiunea de cenzuara sa fie adoptata pentru ca asta ar insemna clar cel putin inca un an pierdut! Nu este in interesul nici al Romaniei si nici al partidelor, altele decat PRM, sa fie inlocuit actualul guvern acum. (De fapt cred c-ar fi in interesul PSD pt. ca ar putea acuza Opozitia pentru un esec care apartine in totalitate lui Nastase si lui Iliescu!). Acest guvern trebuie lasat sa-si duca singur povara pana la capat iar motiunea de cenzura il va obliga pe Nastase sa ia niste masuri care vor fi benefice pentru Romania, dar dezastruose pt. PSD in plin an electoral. Cred ca adevaratul scop al motiunii ar trebui sa fie blocare intentiilor PSD de-a adopta masuri populiste, masuri a caror nota de plata va fi scadenta imediat dupa alegeri. Opozitia nu are nici o alta varianta pt. a-si face auzita vocea inainte ca dezastrul sa fie total si ireversibil!
In alta ordine de idei, nu pot fi de-acord cu parerea multor analisti cum ca PNL si PD au gresit insotind reprezentantii PSD la Bruxelles pt. ca a fost vorba de interesul national si nu de interesul PSD. Nu cred ca reprezentantii PNL si PD au incercat sa acopere nerealizarile si minciunile PSD ci au incercat sa convinga parlamentarii europeni ca ar fi o greseala sa pedepseasca Romania pentru vini care apartin mafiotilor de la guvernare! A fost un moment in care trebuia demonstrat ca interesul Romaniei era mai presus decat placerea de-a asista la innecul PSD si-al tuturor romanilor care-am fost trasi in mocirla odata cu ei!

Gabriel Preda
2004-02-27 03:53:14

Nu ma mai obosesc sa citesc ce scrie Dl. Sorin Rosca Stanescu

Dupa cum cred ca nici Domnia sa nu se mai oboseste sa isi ajusteze discursul dupa imprejurari. II da inainte cu teoria conspiratiei, care de atata folosinta a ajuns teoria constipatiei ... sunt sigur ca Domnia-sa are bune intentii, dar, sa ma scuze, nu are talent si nici nu pare sa analizeze prea serios ce se intampla. Nu cred ca asumand ca tot ce se petrece este 'programat de papusarii din umbra' poate oferi solutii pentru rezolvarea problemelor.
La urma urmei, o astfel de teza fatalista nu face decat sa ii descumpaneasca pe cei care o accepta (daca e asa, si in mecanica lumii noastre nu suntem decat simple rotite, incapabile sa se opuna motorului care le pune in miscare, inseamna ca nimic nu ii poate indeparta pe PSD-isti sau cei pe care ii reprezinta) sau sa ii dezamageasca pe cei care nu o accepta (vazand ca nivelul de gandire politica a redactorului sef de la Ziua nu depaseste pe cel al unui Vadim sau, ca sa fim mai exacti, al unui elev de scoala primara).
Cam asta e, in rest, numai bine si daca aveti timp, trageti cu ochiul alaturi, la Dna. Petre. Ca de obicei, nivelul editorialului e excelent. Ce e curios e ca, desi scrie foarte bine, pare sa scrie din ce in ce mai bine.
Cititorul Anonim (na, ca m-am semnat cu pseudonimul).


Zama Acra
2004-02-27 10:19:01

Si totusi se poate!!!

dan toader
2004-02-27 10:50:07

motiunea este necesara.

este necesara pentru ca altfel guvernul e supus doar presiunilor externe. or, e cel mai bun moment pentru a pune si presiune interna.

nu exista moment mai bun pentru opozitie de a pune motiune de cenzura.

ROBESPIERE
2004-02-27 15:18:54

ROMANIA - DEVIL PACT, WHAT TO DO, PM HAUGHTILY AGAINST EU, AND BLACK THURSDAY

ROMANIA - DEVIL PACT, WHAT TO DO, PM HAUGHTILY AGAINST EU, AND BLACK THURSDAY
IN ARTICOLELE DIN PUBLICATIA www.ziua.ro DIN 21.FEB.2004 AM GASIT OPINII CARE TRATEAZA DEMOCRATIC DAR SI INFANTIL PROBLEMATICA INTEGRARII ROMANIEI IN U.E. SI EU CARE CONSIDERAM CA IN ACESTI ULTIMI 14-15 ANI VINOVATI DE SITUATIA HAOSULUI IN CARE AU ADUS ECONOMIA ROMANIEI SUNT NUMAI ACEI INSTRUCTORI EXPERTI DIN VECHILE SI MAI NOILE STRUCTURI SI UNIVERSITATI CARE SI-AU LUAT TITLURI DE PROF.DR.DOC. LA APELUL DE SEARA CA ORICE SERGENT DIN VECHEA STRUCTURA A SECURITATII, CE SE RESPECTA DAR OBSERV CA S-AU ALATURAT ACESTEI TAGME DE COLABORATIONISTI SI LIDERI DE OPINIE DIN ACEA PARTE A PRESEI INVENINATA DE DEVIL ILIEVICI.
"RASPUNSUL AROGANT" MENTIONAT IN ACEST ARTICOL DIN www.ZIUA.ro PRIN CARE ADEVARUL DESPRE ROMANIA ESTE CUNOSCUT NUMAI DE CATRE P.M. AL ROMANIEI DAR NU DE C.N.N. CARE A FACUT PACT CU DEVIL RADIO ROMANIA PENTRU A MANIPULA MAI ABITIR REALITATEA (CA IN TIMPUL MINERIADEI DIN 1999 DE CATRE SECURISTII TRECUTI CA REDACTORI DE STIRI SI II TRANSMITEAU INDICATIILE PRIN RADIO IN ACELE ZILE IN CARE COSMA RACOARE SI MUFTANGII LUI SE AFLAU INTRE DEALURILE UNDE NU BATEA ANTENA RETELEI TELEFONIEI MOBILE CARE A INTRODUS ACUM INAINTE DE ALEGERI SISTEMUL GPS DE LOCALIZARE A NUMERELOR PRIVATE DE TELEFOANE MOBILE IAR IN SCURT TIMP URMAND SA FIE SCOS SI COSMA DE LA INCHISOARE CA SA MANIPULEZE MAI USOR MASELE DE SECURISTI SI BOMBELE INCENDIARE).
AU ACESTI "COLABORATINISTI" DIN PRESA UN LIMBAJ CE TINE DE PATOLOGIA PSIHOLOGILOR CRIMINALISTI DECAT DE O DEMOCRATIE IN FORMARE ATATA TIMP CAT VOR SA ZICA PRECUM CA VOR SA CRITICE PUTEREA "SI CE FERICITI PAR SA FIE CA O FAC" DAR ANULEAZA TOATA MUNCA "DAR DUPA CE SI-AU INCASAT BANII" PRIN FORMULE PE CARE LE MAI SI EXPRIMA FATIS PRECUM CA "CE TREBUIE SA FACEM" IN CLIPA IN CARE DISCUTA DESPRE CEEA CE ARE DE FACUT DE FAPT ACEA ECHIPA FALIMENTARA A ACESTI CLICA DE FILFIZONI DIN TAGMA LUI "DINU PATURICA" SI A LUI "MUNCHAUSEN".
VOI TRECE ACUM LA DETALII DIN FIECARE DIN ACESTE IMPRESII ALE ACESTOR VREMURI TULBURI MAI ALES PENTRU MILIOANELE DE OAMENI OBISNUITI NUMITI DE BRUCAN "STUPID PEOPLE" IAR IN ENGLEZA DREPT "ORDINARY PEOPLE".
SA INCEPEM CU PRIETENUL SORIN ROSCA STANESCU PE CARE EU IL NUMEAM TIZUL PRIN 1990 ATUNCI CAND IL CREDEAM UN OM ONEST, PARERE PE CARE MI-AM SCHIMBAT-O IN SCURT TIMP DUPA CE L-AM AUZIT ALINTANDU-L CU DIMINUTIVUL DE RONY PE MITREA (ACTUAL MINISTRU LA PRIMA-TV DIN FERENTARIUL COLORATULUI STAN VICTOR - VIITOR SENATOR SAU PRIMAR DE BACAU) CARE PRIN ARTICOLUL SAU DIN JOSUL PRIMEI PAGINI A PUBLICATIEI www.ZIUA.ro LA CARE NU ESTE PATRON, SCRIE SUB TITLUL SAU "CE-I DE FACUT?" CA SI CUM AR FI IMPLICAT DIRECT IN ACTUL POLITIC AL ACTUALULUI GUVERN COPIAT DIN CARTEA "1984 YEAR" A LUI GEORGES ORWELS MAI ABITIR DECAT PE PREMEA CAND ERAU NUMAI SUBORDONATI FRUSTRATI INAINTE DE 1989 IAR ACUM AU PRELUAT PRIN LOVILUTIE DESTINELE UNEI NATII LA FEL DE MARI PRECUM CANADA SAU AUSTRALIA.
DACA ACESTI REPORTERI AUTODENUMITI "STRATEGI POLITICI" NU VAD CA INTENTIA ACESTOR "DEVIL PACT LEARNERS" SAU MAI USOR DE ZIS "PREMIANTI INTRE DISCIPOLII PACTISTILOR CU DIAVOLUL" VOR SA PREIA CONDUCEREA ONU, E.U. SI NATO DEOARECE ROMANIA ESTE PREA MICA PENTRU A CONDUCE "O MIE DE ANI" CA PRECURSORII SAI CA NOI FORMATORI AI CONDUCATORILOR DE "POPULATIE ALEASA" DIN FERENTARI.

ROBESPIERE
2004-02-27 15:21:00

ROMANIA - DEVIL PACT2, WHAT TO DO, PM HAUGHTILY AGAINST EU, AND BLACK THURSDAY

2. ROMANIA - DEVIL PACT, WHAT TO DO, PM HAUGHTILY AGAINST EU, AND BLACK THURSDAY
IN ARTICOLELE DIN PUBLICATIA www.ziua.ro DIN 21.FEB.2004
DACA TOT ISI DORESC ASTA ATUNCI AR TREBUI CA ACESTE ZIARE SAU E.U. SA-I SPRIJINE SI SA LE GASEASCA UN TERITORIU UNDE ACESTIA SA-SI CREEZE STATUL LOR DE POPOR ALES SI SA NE LASE IN PACE SI IN SUPARAREA NOASTRA AICI CU "STUPIZII" SI "ORDINARY" NOSTRII NEINTEGRATI IN FERENTARIUL NESIMTIRII LOR.
DOMNULE SORIN ROSCA STANESCU NU TREBUIE SA II APARATI CA SA MAI RAMANA LA CONDUCERE, CI TREBUIE SA II SPRIJINITI CA SA PLECE MAI REPEDE SI SA LE GASITI UNDE SA PLECE CA SA ISI FACA DE CAP PE ACOLO SI SA II TERMINE ALTII CA AICI NU ARE CINE, CA LE ESTE FRICA TUTUROR, CA DE FRATELE LOR SADAM HUSSEIN, POATE CHIAR SA PLECE IN CHINA CA VOR GASI ACOLO UN TERITORIU POATE MAI MARE CA AL EUROPEI PE CARE SA IL TERMINE SI SA-L DEFRISEZE SI STADIOANE MAI MARI PE CARE SA FIE...
VA EXPRIMATI IN ARTICOLUL DVS."CE-I DE FACUT" DLE SORIN ROSCA STANESCU PRECUM CA SEFUL SEFULUI CANCELARIEI A PIERDUT "PARIUL VIETII LUI", PAI DESPRE CARE VIATA VORBITI, CA DOAR ISI DORESTE SA CONDUCA SI SA TRAIASCA O MIE DE ANI ASA CA UN EXPERIMENT DE NUMAI TREI ANI NU CONTEAZA.
ALTA GRESEALA O FACETI IN CLIPA IN CARE CONSIDERATI CA E.U. A "INTRAT INTR-O CRIZA A EXTINDERII" CAND DE FAPT SI DE DREPT E.U. A PLECAT LA DRUM CU ACEASTA CRIZA, PE CARE U.E. NICI NU A INCERCAT SA O REZOLVE INCA DE LA BUN INCEPUT SI AU AVUT IN VEDERE CA TOATA INTEGRAREA TINE 10 ANI SI POT SA INTERVINA SCHIMBARI CE VOR NECESITA MOTIVATII PTR A SPARGE COALITIA U.E. PREZENTA SAU VIITOARE ASA CA MOTIVELE VOR RAMANE ASTFEL PE TAPET CA FIIND ACELEASI IN TOT ACEST TIMP. DAR SI ACEASTA IPOTEZA ESTE SA FIE BUNA DACA IMPRICINATUL SEF DE SEF AR FI SA FIE CAPABIL (CA IMPREUNA CU CLICA LUI DE SUB CANCELARIE) CA SA GESTIONEZE SITUATIA DE HAOS IN CARE AU ARUNCAT ROMANIA PE MASA DE POKER, DAR CUM S-A SI VAZUT IN ACESTE ZILE ACESTI PERSONI SUNT INCAPABILI PANA SI SA IA CONDUCEREA UNEI COMPANII CARE SA LE PLATEASCA 20.000 USD PE LUNA DAR CEVA MAI MULT PRECUM O TARA PRECUM ROMANIA, CANADA SAU AUSTRALIA NU CREDETI CA SUNT TOT INCAPABILI.
SE TOT SPUNE CA AU PRIVATIZAT INTREPRINDERI DE STAT, CA AU REPUS IN DREPTURI PE VECHII PROPRIETARI DE PAMANTURI SAU IMOBILE CA AU CREAT FPP-URI, DAR ADEVARUL ESTE VIZIBIL PENTRU ORICE ANALIST LUCID (NU CU SMOGUL IN OCHI) CA NU S-A FACUT NICI O PRIVATIZARE SAU IMPROPRIETARIRE REALA, CI TOATE BUNURILE FURATE DE STATUL COMUNIST AU RAMAS PREZERVATE IN MAINILE UNOR NAIMITI ASA CUM S-A INTAMPLAT SI CU ALTE BUNURI ALE ALTOR TARI DESPRE CARE SE SPUNEA CA AU PIERDUT RAZBOIUL DAR BUNURILE AU TRECUT IN ELVETIA SAU ARGENTINA CA SA POATA SA FIE FOLOSITE PENTRU A SE INTOARCE ROATA ISTORIEI PRIN NOUA GENERATIE DE CONDUCATORI PROVENITI DIN ORFELINATE SI ASCUNSI PE ALTE MELEAGURI.
MAI SPUNETI D-LE SORIN ROSCA STANESCU CA "PRESA SI OPOZITIA II CALCA IN PICIOARE PE PRINCIPALII VINOVATI" DAR CARE SUNT ACEI PRINCIPALI VINOVATI, ACESTI AROGANTI INCOMPETENTI SAU ACEI SOARECI ASCUNSI PRINTRE TENEBRELE FINATELOR CEAUSISTE CARE I-AU SUSTINUT SI PROPULSAT PE PRIMA SCENA A POLITICII SAU CHIAR SI DINTRE CEI APARUTI IN LISTA CELOR 300 DIN CAPITALUL CARE I-AU SUSTINUT DE ASEMENEA FINACIAR CA SA POATA ACUMULA IN NUMELE CONJURATIEI SUME "LEGALE" IN VALUTA SI DE CARE NU MAI INTREABA NIMENI CUM AU FOST OBTINUTE, CHIAR DACA S-AR ADUNA SI MATEMATICIENII SAU FINANTISTII DE LA OXFORD UNIVERSITY SI NU AR GASI UN CALCUL DE EXCELENTA IN AFACERI CA SA DEMONSTREZE CUM SE POATE SA ACUMULEZI IN ZECE ANI ZECI SI SUTE DE MILIOANE DE DOLARI PLECAND DE LA ZERO, DINTR-UN ADAOS COMERCIAL DE 1%, DE 10%, DE 25%, DE 50%, DE 100% SAU DE 300% (PRECUM REGIA APLICATA IN INTREPRINDERILE DE STAT LA CALCULUL ORICARUI PRET). ATI INCERCAT D-LE SORIN ROSCA STANESCU SA FACETI ACEST CALCUL SINGUR SAU CHIAR PRIN DEZBATERE PUBLICA IN ZIARUL DVS PE CARE IL SI INTITULATI AL CLASEI MIJLOCII SI AL INTELECTUALITATII.
NU, NU ATI INCERCAT D-LE SORIN ROSCA STANESCU PENTRU CA AVETI CA PATRON SI PROPRIETAR AL ACESTEI PUBLICATII CHIAR PE PATRICIU, UNUL DINTRE ACESTE PERSONAJE CARE SUNT PE ACEASTA LISTA INCEPUTA DIN ZILELE DEMOLARII FORTATE A BISERICII SFANTA VINERI UNDE A PARTICIPAT ACTIV DAR SI DIN ZILELE FORMARII PARTIDULUI LIBERAL CAND II ISCODEA PE TOTI CEI VENITI ACOLO DESPRE PROPUNERILE LOR DE AFACERI, INVENTII, INOVATII, FINANTE SI ALTE ASEMENEA SAU CA IL ACOPERITI PE OMUL CARE A FILMAT IN C.C. DISCUTIILE LUI BRUCAN SI PETRE ROMAN SI CARE LA DATA DEMONSTRATIILOR DE LA UNIVERSITATE LE INDICA MILITIENILOR CA SA TRAGA IN DEMONSTRANTII DIN PIATA UNIVERSITATII DIN MAI-IUNIE 1990 SI CARE MAI APOI A PRELUAT PRO-TV DE LA COMANDANTUL SAU PE CALE SECURIST-IERARHICA.
ACEI MATEMATICIENI DE CARE VA SPUNEAM MAI SUS DACA LE PUNETI LA DISPOZITIE STATISTICILE (PE ULTIMII ZECE ANI) VA VOR DEMONSTRA CHIAR SI DE LA CE SUMA AU PLECAT TOTI ACEI 300 MILIONARI IN DOLARI DIN CAPITAL SI DACA PE FIECARE DINTRE ACESTI 298 DE INFRACTORI SI PE CEI 70.000 DE SECURISTI ACTIVI CU STATE DE PLATA IN TARA SI AFARA II LISTATI IN ZIAR IN ORDINEA ADRESEI LOR DE DOMICILIU SI NU IN ORDINEA NUMELOR LOR, DUPA O SAPTAMANA DE LA DECLANSAREA ACTIUNII DE DEZVALUIRE A LISTEI LOR VETI VEDEA CA ACEIA PE CARE II CRITICA MAI SUS PRESA SI OPOZITIA VOR RAMANE FARA SUSTINERE FINANCIARA SI VOR SUCOMBA.
O CARACATITA DE TIP MAFIOT PRECUM CEA ITALIANA A FOST SUGRUMATA MAI INTAI FINACIAR SI APOI SE FACEAU ARESTARILE SI NU INVERS CA APOI CA PE AICI UNDE PROCESUL SA FIE PRELUNGIT ZECE, CINSPREZECE ANI ASA CUM A SI PREVAZUT ILIESCU CAND VORBEA PE 25-27 DECEMBRIE 1989 CAND ERA INTREBAT DESPRE TERORISTI SI EL SPUNEA CA NICI DUPA ZECI DE ANI NU SE STIE NIMIC DESPRE ASASINII LUI KENNEDY, DECI TOTUL A FOST O INSCENARE PREGATITA INCA INAINTE SA PLECE CEAUSESCU IN RDG IN 1989 SI APOI IN IRAN CU SAU FARA ESCALA PTR A PLASA SACII CU BANI PRIMITI DE LA HONEKER SI DIN CARE A FACUT PLATILE TERORISTILOR VENITI CU EL ATUNCI.
MAI SPUNETI D-LE SORIN ROSCA STANESCU CA "ACUM NASTASE NU VREA SA RECUNOSCA CA A PIERDUT" DAR ATI UITAT POATE CA NICI CEAUSECU NU A VRUT SA RECUNOSCA CA A PIERDUT SI SITUATIA ERA ACEEASI, IAR SITUATIA NU O POATE MENTINE ACEST CLAN NICI MACAR PE LINIA DE PLUTIRE DAR CE SA MAI ZICEM DE SITUATIA IN CARE IN MOMENTUL INTEGRARII SALARIILE VOR TREBUI SA CREASCA DE LA 70 USD LA 500 USD SI DVS CREDETI CA ACEST SISTEM DE CANCELARIE VA AVEA PUTINTA SA FACA ACEST LUCRU?.
NU V-ATI INTREBAT CARE ERA MOTIVUL PENTRU CARE "MANAGERII" CRESCUTI DE ACEST CLAN NU AU ACCEPTAT SA LUCREZE PE POSTURI PLATITE INTRE 5-20.000 USD.LUNAR.? NU AU ACCEPTAT PENTRU CA SUNT INCAPABILI SI NU AU ABILITATI DE MANAGERI SI NU STIU CE INSEAMNA ECONOMIE DE PIATA ASA CUM NICI ACESTI CONDUCATORI DE CLAN NU VOR MAI DORI (DAR NICI NU VOR MAI PUTEA) SA DETINA CONDUCEREA IN MOMENTUL IN CARE RECUNOSCAND CA NU VOR PUTEA SA ASIGURE ACESTI MINIMI 500 USD / LUNAR PENTRU ORICE CETATEAN INCEPAND CU 2007 ATUNCI NU-I MAI VA VOTA NIMENI SI VOR MAI RAMANE SI FARA MEMBRII DE RAND.
ODATA CU INCEPEREA ACESTEI DEZBATERI IN MOD PUBLIC DACA NU CHIAR PRIN REFERENDUM PRIVIND INDICII MINIMI DE ASIGURAT DE STAT, INCEPAND CU 2007 CA DATA A INTEGRARII, PENTRU FIECARE CATATEAN DE RAND, ATUNCI VETI RAMANE MIRAT CINE DINTRE AMICII DVS. VA TRECE CHIAR IN BARCA CLANULUI CANCELAR SI CINE VA PLECA DIN ACEA BARCA, CHIAR DACA NU STIE SA INOATE IN DOMENIUL PRIVAT. DAR AVETI DVS D-LE SORIN ROSCA STANESCU ACEST CURAJ CA SA INCEPETI ACEASTA DEZBATERE PUBLICA SI SA O MENTINETI VIE TIMP DE UN AN IN ASA FEL INCAT SA SE LIMPEZEASCA APELE SI O SA SPUNA CHIAR CINE NICI NU CREDETI CA "I S-A FACUT LEHAMITE SI CA A FOST INVINS" CA APOI SA RENUNTE CHIAR DACA NU DE TOT MACAR PENTRU UN CINCINAL, DOUA DE-A LOR PANA CAND ISI VOR DA SEAMA CA A VENIT VREMEA PENSIEI SI SA O LASE BALTA PE MAINILE NOII GENERATII CARE ESTE IGNORATA SI INVENINATA IN ACESTI ANI SI ARUNCATA IN BRATELE ATIPICILOR PE CARE-I INFIERATI IN SUPLIMENTUL DVS. SAPTAMANAL, SAU LA MANA SECTELOR.

ROBESPIERE
2004-02-27 15:25:44

ROMANIA - DEVIL PACT3, WHAT TO DO, PM HAUGHTILY AGAINST EU, AND BLACK THURSDAY

3. ROMANIA - DEVIL PACT, WHAT TO DO, PM HAUGHTILY AGAINST EU, AND BLACK THURSDAY
IN ARTICOLELE DIN PUBLICATIA www.ziua.ro DIN 21.FEB.2004
FACETI DE ASEMENEA REFERIRE LA INTIMIDAREA PRESEI, DAR NU VA INTOARCETI IN TIMP CU O SAPTAMANA, DOUA SAU O LUNA, DOUA CA SA VEDETI CARE SUNT EXACT CAUZELE CARE AU DUS LA ACEASTA SITUATIE SI SA INTELEGETI EXACT UNDE ESTE VIPERA CARE A CREAT ACEASTA SITUATIE INCEPAND CU : DISPARITIA DIRECTORUL DE LA PUBLICATIA "TIMISOARA" PE CARE ACEL COMANDO AL ACELUIASI CLAN L-A GASIT ERONAT MORT CU PUTIN TIMP IN URMA, APOI DEFECTAREA GUSA, APOI INTERNATIONALA SOCIALISTA CU SI FARA CONSULUI DIN AMERICA DE SUD, CU SAU FARA FOTOGRAFIEREA CLANULUI DORMIND IN SEARA SI NOAPTEA IZBUCNIRII RAZBOIULUI DIN IRAK SI "REALITATEA-TV" SI PROCESUL PIERDUT DE CRISTOIU, FILMAREA IN DIRECT A REVOLTELOR DE TIGANI SI COALIZAREA CU MILITIENII EXACT CUM S-A INTAMPLAT SI LA BRASOV CU VALUTISTII SI LA SATU MARE CU CEI 30 DE TRAFICANTI INTR-O CABANA, CU DEZVALUIRILE PRIVIND NEINCARCERAREA CELOR DOI OFITERI DIN PROCESUL BRASOV '87 SI RAMANEREA LOR INCA LA RAHOVA CAND AU DEJA O SENTINTA DEFINITIVA, CU DEZVALUIRILE SUGRUMATE PRIVIND PRETUL DE MONOPOL AL CONCERNELOR STRAINE DIN ROMANIA LA CIMENT DE PESTE 90 USD/TONA DE CIMENT LA INTERN SI DE 25 USD /TONA DE CIMENT LA EXPORT (SI NEEVIDENTIEREA IN CONTABILITATEA DIN TARA LOR DE ORIGINA A ACESTEI DIFERENTE DE PRET SI DECI SI NEIMPOZITAREA ACESTEIA), PRIN DEZVALUIRILE PRIVIND INZAPEZIREA DEZAPEZIRII SI MILIOANELE DE DOLARI PLATITE ILEGAL FIRMELOR DE DEZAPEZIRE CHIAR DACA NU ESTE ZAPADA,
SPUNETI DESPRE SITUATIA COPIILOR TRIMISI IN ITALIA DIN DECEMBRIE PANA ACUM DAR CUM SE FACE CA IN ACEEASI PERIOADA TOT DIN ITALIA CINEVA A PRIMIT GESTIONAREA SITE-ULUI DE CAUTARE www.GOOGLE.com IN LIMBA ROMANA DAR DECE NU IN LIMBA MOLDOVENESCA SAU AROMANA (PAI NU STITI CA NU ARE CINE SA VA SPUNA DIN REDACTIA DVS DE EXPERTI IN INCASAREA DE SALARII) SI ACEST CINEVA DIN ITALIA SE OCUPA DE DETURNAREA INFORMATIEI PRIN INTOARCE INFORMATIEI CU JOSUL IN SUS ADICA SA O DEA IN ORDINEA VECHIMII EI DAR PRIMA PE CARE O VEZI ESTE DE FAPT CEA MAI VECHE IAR CEA MAI NOUA ESTE IMPRASTIATA PRINTRE ELE IN ASA FEL INCAT SA NU GASESTI NICIODATA CEEA CE TE INTERESEAZA, CA DOAR www.GOOGLE.com GESTIONEAZA INFORMATII CU O CIFRA DE 10 URMATA DE 100 DE ZEROURI (CAUTA ACUM ACUL IN CAR CU FAN).
ATUNCI VETI VEDEA "CE-I DE FACUT" D-LE SORIN ROSCA STANESCU CAND VETI INTELEGE EXACT CARE ESTE SENSUL PRESEI INDEPENDENTE SCRISE SI AUDIO-VIZUALE, FARA SA AIBA PARTIPRIURI CI SA SERVEASCA NUMAI INTERESELE CITITORULUI SI ALE CETATEANULUI. CE PARERE ITI POTI FACE DESPRE ASOCIEREA RADIO ACTUALITATI CU CNN. RADIO ROMANIA ACTUALITATI CARE DESERVESTE CU PREDILECTIE CLANUL DE COMUNISTI SI DE NEOCOMUNISTI DIN CONDUCEREA TRECUTA, ACTUALA SI VIITOARE DIN ROMANIA, RUSIA, TRNSNISTRIA SI MOLDOVA PANA IN 2017 CAND VA IESI LA PENSIE VECHEA GARDA DE TROTCHISTI SI SECURISTI DIN STRUCTURA SA CENTRALA SI LOCALA.
IN ARTICOLUL DVS DIN DIN PUBLICATIA www.ziua.ro DIN 21.FEB.2004 CU TITLUL "CE-I DE FACUT" AM OBSERVAT D-LE SORIN ROSCA STANESCU CA DVS II MAI SI DATI SFATURI CLANULUI CONDUCATOR CAM CE AR TREBUI SA FACA PENTRU INTEGRARE SI "SA-SI MUTE PUTIN ORIZONTUL DE ASTEPTARE" SA-SI "REGANDEASCA PASII SI STRATEGIILE POLITICE". DAR DVS. GRESITI FLAGRANT CU ACEASTA OPTICA AVAND IN VEDERE CA SE ZICE CA SUNTETI "REPREZENTANT AL PRESEI" NU CONSIGLERE AL CLANULUI LA CONDUCEREA (ATEMPORARA IN VIZIUNEA LOR DE CANCELARI BOKASISTI) ROMANIEI SI NU INTELEGETI CA UN GUVERN ESTE VIABIL DACA ARE STIINTA DE-A FACE TOTUSI CEVA BUN PENTRU CETATENI SI PTR TARA IAR DACA NU STIE SAU DACA NICI NU POATE ATUNCI BOKASA SA II LASE PE ALTII CU O ALTA ECHIPA CARE MAI SI STIE SI MAI SI SI POATE, IAR SFATURILE DVS PRIVIND STRATEGIA DE IMBATARE CU APA RECE PE URMATOARELE CINCINALE SE POT DA CELOR DIN COREEA, IRAN, CUBA, LIBIA, RUSIA, MOLDOVA, UKRAINA, ACOLO UNDE CONDUCERILE TIN PANA LA MORTEA CLANULUI SI A FAMILIEI LOR.
DACA DVS. D-LE SORIN ROSCA STANESCU, ATI FI FOST SA FITI CU ADEVARAT UN REPREZENTANT CREDIBIL SI ONEST AL OPINIEI PUBLICE ATUNCI ATI INCEPE CU ACELE DEZBATERI DEZBATUTE PUBLIC IN CARE SA DEZBATETI DEZBATERI ZILNICE SI SAPTAMANALE PRIN PUNEREA IN DISCUTIE A CATE UNEI PROBLEME MAJORE SI APOI SA O RELUATI PANA LA REZOLVARE SI CA SA VA DAU UN SINGUR EX. CEL AL FRANTEI UNDE BARBATII SI FEMEILE SUNT TRECUTI IN MOD EGAL PE BULETINELE DE VOT (PRIN LEGE) ASTFEL CA SA FIE IMPLICATI ACTIV SI ECHITABIL IN MEDIUL SI DECIZIA POLITICA NU ASA CUM AU PROPUS CEI DIN CLAN CA FEMEILE SI TINERII SA DETINA 30% DE PARCA SUNT INCLUSI PRINTRE PERSOANELE CU HANDICAP FIZIC (CARE NU AU NIC MACAR DREPTUL CA SA CIRCULE PRIN LOCURI SAU CLADIRI PUBLICE CA NU AU PANTA DE URCARE SAU LIFT SI CARORA NU LE IA NIMENI APARAREA SUSTINUTA PUBLIC SAU PRIN INTENTAREA DE PROCESE URMARITE SI SUSTINUTE PUBLIC) SI ASTA PENTRU CA DVS. SUNTETI INTELEGATOR SI INTELEGETI PROBLEMELE PE CARE LE ARE CLANUL CU CANCELARIE IN LOC SA-I SPUNETI CLAR CE CREDE CETATEANUL SI NU CE CREDETI DVS. IN CONFORMITATE CU INDICATIA DE CONSULTANT DATA DE SUPARATUL DICK SI DE D-RA LIA.

ROBESPIERE
2004-02-27 15:27:31

ROMANIA - DEVIL PACT4, WHAT TO DO, PM HAUGHTILY AGAINST EU, AND BLACK THURSDAY

4. ROMANIA - DEVIL PACT, WHAT TO DO, PM HAUGHTILY AGAINST EU, AND BLACK THURSDAY
IN ARTICOLELE DIN PUBLICATIA www.ziua.ro DIN 21.FEB.2004
APROPO DE DICK SI LIA CARE NU ADUC DECAT CONFUZIE SIMULATA, STIMULATA SI INTRETINUTA SI DE DVS. PERSONAL ATATA TIMP CAT ACUM ROMANIA TREBUIE REINVIGORATA SI NU OBOSITE CU SLOGANURI. VOTUL CONTINE TEORETIC 100 DE PROCENTE CU O VARIATIE DE +/- 2% DUPA REPARTIZAREA LOCURILOR SI NU 120% SAU 150% IAR DACA SE PREGATESTE SI O FRAUDA ATUNCI VOR FI CHIAR 80% SAU 75% SAU CHIAR 65% CA IN ALEGERILE DIN 1990. DACA LUAM CALCULUL DE JOS IN SUS VETI VEDEA CA PREZENTA ACESTUI DICK SI LIA NU FAC DECAT SA INCURCE LUCRURILE SI CALCULAM ASTFEL:
350.000 VOTANTI = 5 %
500.000 VOTANTI = 7 %
700.000 VOTANTI = 10 %
1.000.000 VOTANTI = 15 %
1.400.000 VOTANTI = 20 %
1.750.000 VOTANTI = 25 %
2.100.000 VOTANTI = 30 %
2.450.000 VOTANTI = 35 %
2.800.000 VOTANTI = 40 %
3.150.000 VOTANTI = 45 %
7.000.000 VOTANTI = 100 % TOTAL NR VOTANTI
REZULTATE OBTINUTE DE PARTIDE PRIN PREZENTA LUI DICK MORIS SI LIA ROBERTS
1. URR = 5 % 5 95
2. NOUA GENERATIE = 5 % 10 90
3. PUR = 5 % 15 85
4. FORTA DEMOCR. = 5 % 20 80
5. PNT = 5 % 25 75
6. AP = 5 % 30 70
7. UDMR = 10 % 40 60
8. PRM = 15 % 55 45
9. PDSR = 20 % 75 25
10. ALIANTA PD-PNL= 25 % 100 0
PARTIDELE CARE O VOR SUSTINE PE LIA SI VA OBTINE 20 - 25 %
1. URR = 3 % 3 97
2. NOUA GENERATIE = 3 % 6 94
3. PUR = 2 % 8 92
5. PNT = 5 % 13 87
7. UDMR = 10 % 23 77
PARTIDELE CE IL SUSTIN PE VADIM SI VA OBTINE 25 - 30 %
8. PRM = 15 % 15 62
1. URR = 2 % 17 60
2. NOUA GENERATIE = 2 % 19 58
3. PUR = 3 % 22 55
PARTIDELE CE-L VOR SUSTINE PE STOLOJAN SI VA OBTINE 25 %
10. ALIANTA = 23 % 23 32
6. AP = 2 % 25 30
PARTIDELE CE-L VOR SUSTINE PE NASTASE SI VA OBTINE 24 %
9. PDSR = 20 % 20 10
10. ALIANTA = 2 % 22 8
4. FORTA DEMOCRATA= 2 % 24 6
PARTIDELE CE-L VOR SUSTINE PE ROMAN SI VA OBTINE 6 %
4. FORTA DEMOCRATA = 4 % 4 2
6. AP = 2 % 6 0
SI ACUM PREZINT SITUATIA IN CARE DICK MORRIS SI LIA ROBERTS NU VOR PARTICIPA
REZULTATE OBTINUTE DE PARTIDE FARA PREZENTA LUI DICK MORIS SI LIA ROBERTS
1. URR = 1 % 1 100
2. NOUA GENERATIE = 2 % 3 100
3. PUR = 4 % 7 100
4. FORTA DEMOCRATICA = 3 % 10 100
5. PNT = 5 % 15 95
6. AP = 5 % 20 90
7. UDMR = 12 % 32 78
8. PRM = 18 % 50 60
9. PDSR = 28 % 78 32
10. ALIANTA PD-PNL = 32 % 110 0
PARTIDELE CARE IL VOR SUSTINE PE ROMAN SI VA OBTINE 10 - 15 %
1. URR = 1 % 1 99
2. NOUA GENERATIE = 1 % 2 98
3. PUR = 2 % 4 96
5. PNT = 5 % 9 91
7. UDMR = 3 % 12 88
4. FORTA DEMOCRATA = 4 % 13 84
6. AP = 2 % 6 0
PARTIDELE CE IL SUSTIN PE VADIM SI VA OBTINE 20 - 25 %
8. PRM = 18 % 18 70
2. NOUA GENERATIE = 1 % 19 69
3. PUR = 2 % 21 68
PARTIDELE CE-L VOR SUSTINE PE STOLOJAN SI VA OBTINE 25 %
10. ALIANTA = 32 % 53 36
6. AP = 4 % 57 40
PARTIDELE CE-L VOR SUSTINE PE NASTASE SI VA OBTINE 24 %
9. PDSR = 20 % 20 10
10. ALIANTA = 2 % 22 8
4. FORTA DEMOCRATA= 2 % 24 6
PARTIDELE CE-L VOR SUSTINE PE ROMAN SI VA OBTINE 6 %

ASA CA POATE STITI DVS D-LE SORIN ROSCA STANESCU UN ALT FEL DE A INTINDE SUTA ASA CUM SPUNEA ROMANUL DE RAND APROPO DE SUTA DE LEI DE CARE TRAGEAU CA SA TRAIASCA DE LA O ZI LA ALTA SI NIMIC NU S-A SCHIMBAT DAR MAI RAU NICI CA SE POATE DECAT SA MAI VINA SI NEAVENITII CARE SA MAI INCURCE SI TREABA PE AICI IN LOC SA PUNA UMARUL SA O SCHIMBAM CU TOTII SPRE BINE NU SPRE MAI PUTIN MAI BINE ASA CUM VOR UNII CARE O FAC PE CALAUZITORII DE DESTINE DAR CAND VINE VORBA DE A FI TRASI LA RASPUNDERE REPEDE SE GASESC UNII CA DVS CARE SA LE DEA SFATURI DE TAINA IN CARE SA LE EXPLICE CA MAI BINE O MAI LUNGENSC UN PIC NU MULT ASA INCA VRE-O ZECE CINSPREZECE ANI, DAR NU V-A FOLOSIT LA NIMIC PRIETENIA CU RONY (MITREA) CA SA VA EXPLICE CA PE VREMURI CAND AVEAI UN DRUM LUNG SI GREU DE FACUT TREBUIA SA SCHIMB CAII OBOSITI ASA CUM TREBUIE SI ACUM SA VINA O ECHIPA NOUA SI TANARA CARE SA FACA TREABA IN LOCUL CLICII ASTEIA IMBUIBATE DE SPAGI SI PENSII PRIVILEGIATE SI PASAPOARTE DIPLOMATICE PTR.EI SI FAMILIILE LOR PE VIATA SI CU SEMNE DE CIRCULATIE PE LANGA VILELE LOR CU INTERDICTIE DE FOTOGRAFIAT CA OBIECTIV STRATEGIC SI FARA APA CURENTA SI FARA CANALIZARE.
DACA TOT VA PRICEPETI SI VA EXPRIMATI CA UN CUNOSCATOR VETI SI RASPUNDE ALATURI DE CEI CARE VOR DUCE DE ACUM INCOLO ROMANIA LA GROAPA SAU VA VETI ASCUNDE DUPA BODYGUARZI ASA CUM DE FAPT O FACETI SI ACUM PTR CA VAD CA AVETI D-LE SORIN ROSCA STANESCU IN ARTICOLUL NUMIT AICI O VIZIUNE DESPRE FAPTUL CA "E LIMPEDE CA DACA INTRAM PREA REPEDE SI NEPREGATITI, RISCUL ESTE PREA MARE.. SI ROMANIA VA DEVENI PTR PREA MULTI ANI UN REZERVOR DE FORTA DE MUNCA IEFTINA SI O PIATA DE DESFACERE PTR PRODUSE DE MANA A DOUA". VAD CA V-ATI PREGATIT DAR CRED CA SUNTETI DE FAPT ADEPTUL COPIERII PARERII ALTORA PRECUM AMICUL BEURAN. UITATI CA IN LUMEA SI IN EUROPA ASTA MAI SUNT TARI SI NU NUMAI ROMANIA, FRANTA, GERMANIA, ANGLIA, ELVETIA SI MAI EXISTA SI IRLANDA, GRECIA, PORTUGALIA SI ASTEA DOAR CATEVA DINTRE CELE CARE NU ERAU CU NIMIC MAI BUNE DECAT ROMANIA AZI SAU IERI. ACOLO CUM ESTE CU REZERVORUL DE FORTA DE MUNCA? ESTE MAI MARE SAU MAI MIC DECAT ASTA DE LA NOI? IA INTREBATI-I SA VA CONVINGETI DACA NU CUMVA ESTE PREA TARZIU. AU AVUT EI CUMVA PE CINEVA LA BANCA LOR CENTRALA CARE A SUGRUMAT CONSUMUL SAU A FOST CUMVA INVERS SI IN PARALEL AU FACUT PUBLICITATE FORTATA CA SA SE CUMPERE CU PREDILECTIE PRODUSELE INDIGENE DIN ACELE TARI INAINTEA CELOR DIN IMPORT? DVS VEDETI NUMAI UNDE AU AJUNS EI IN ACELE TARI DE CARE VORBIRAM CU DOUA RANDURI MAI SUS SI OMITETI PRIN OMITERE MOMENTUL SI SITUATIA LOR DIN CARE AU PLECAT LA ACELESI DRUM CA NOI.

ROBESPIERE
2004-02-27 15:29:38

ROMANIA - DEVIL PACT5, WHAT TO DO, PM HAUGHTILY AGAINST EU, AND BLACK THURSDAY

5. ROMANIA - DEVIL PACT, WHAT TO DO, PM HAUGHTILY AGAINST EU, AND BLACK THURSDAY
IN ARTICOLELE DIN PUBLICATIA www.ziua.ro DIN 21.FEB.2004
D-LE SORIN ROSCA STANESCU VEDETI CA FACETI JOCURILE ALTORA CU INTERESE MESCHINE IN PRIVINTA SITUATIE DIN ACEASTA TARA IN CARE CAPITOLELE NEGOCIATE SAU DE NEGOCIAT CU U.E. SUNT NECUNOSCUTE POPULATIEI SI ACUM SE VINE CU IDEEA CA NU ESTE BINE. DAR NU ESTE BINE CE? ESTE BINE ACUM CA AU FOST SECRETE?
CE ARTICOL DIN CE CAPITOL S-A INCALCAT CA NOI NU STIM? SAU POPORUL NU TREBUIE SA STIE. II ESTE INTERZIS ASA CUM NE ESTE INTERZIS SA TRAIM CU SALARII ECHIVALENTE INTR-O EUROPA COMUNA PENTRU O MUNCA IDENTICA.
DACA AR FI DUPA DVS D-LE SORIN ROSCA STANESCU KOGALNICEANU AR FI TREBUIT SA MAI ASTEPTE PANA IN 2011 CA SA PROCLAME ABOLIREA SCLAVIEI SI INTRODUCEREA ATATOR DREPTURI SI LIBERTATI CETATENESTI CARE NICI ACUM NU SUNT RESPECTATE DAR PE CARE POPULATIA ROMANIEI LE ASTEAPTA DE LA EUROPA NU DE LA AMERICANI SAU DE LA CLICA INDEMNATA DE DVS. PTR. A "EXPLICA POPULATIEI CA CONJUNCTURA CA UNA CA ALTA..." SI SA FURE IN LINISTE INCA VRE-O CATEVA GENERATII.
CUM ADICA DATI VINA PE CONJUNCTURA INTERNATIONALA CU O CRESTERE ECONOMICA A ROMANIEI DE 5 %/AN. CHINEZII PE CINE DAU VINA CU CRESTERI ECONOMICE DE 25 % /AN ? CRED CA ABIA ASTEAPTA CONSULTANTA DVS. NOUL PRESEDINTE AL CHINEI CAT SI P.M. LOR.
LASATI D-LE SORIN ROSCA STANESCU IN SEAMA ALTORA SFATURILE SI APUCATI-VA DE TREABA PE CARE V-ATI APUCAT SA O FACETI DE PESTE 10 ANI CA AMPLOIAT AL LUI "TOP 300 - CAPITAL" CA POATE O SA REUSITI SA MARITI NUMARUL DE PAGINI CA SA VA PERMITETI SA OFERITI UN ZIAR LA ACELASI PRET CA ROMANIA LIBERA SAU CELE OCCIDENTALE CARE VOR APARE DUPA 2007 SI IN LIMBA ROMANA LA 42-84 Pag. VOR AVEA CE SA TRATEZE IN ELE DAR SI CU SPIRIT COMERCIAL AVAND DESTULA PUBLICITATE
DAR TOTUSI NU 75 % CA IN "CAPITAL".
DUPA CE IL SFATUITI PE SEFUL SEFULUI CANCELARIEI SA FACA PREDICTIA CA OBICTIVUL SAU IN VEDEREA INTEGRARII "NU MAI ESTE 2007 CI ESTE 2011" VA VETI APUCA CU EL SA "PREGATITI IN LINISTE, CU CLAM SI RIGUROZITATE. NOUA FOAIE DE PARCURS", PANA ACUM CE-ATI FACUT NENE, CAT SI DVS D-LE SORIN ROSCA STANESCU, V-A OPRIT CINEVA SA TOT FACETI FOI DE PARCURS, DAR NU VA INTREBATI POPULATIA CE VA FACE? CATI OAMENI SE VOR MAI ARUNCA DE LA ETAJ SAU CATE FAMILII SE VOR MAI SINUCIDE PANA CAND SEFUL SEFULUI CANCELAR SI COLABORATINISTII SAI VOR INTELEGE CA AU GRESIT TARA SI NU VOR SCAPA NICI CA SADDAM IN GAURA DE SOARECE PE CAMP.
D-LE SORIN ROSCA STANESCU NU VA MAI BAGATI INTRE EI, ASA CUM NU V-ATI BAGAT NICI PANA ACUM CA PUTE SI VEDETI CA MUSTELE AU SI INCEPUT SA ZUMZAIE.
MAI SPUNETI DVS IN SPRE SFARSITUL ARTICOLULUI DVS CA NU MAI CREDEAM CA SE MAI SFARSESTE DE PARCA A FOST SCRIS IN AVIONUL DE INTOARCERE DIN CHINA AVAND COMPANIA SEFULUI SEFULUI CANCELAR, PRECUM CA "ACESTA AR TREBUI SA CONTESTE SCATOALCA PE CARE AM PRIMIT-O DE LA BRUXELLES" DAR VEDETI MATALE CA SCATOALCA A PRIMIT-O M'NEALUI SI NU NOI SAU POATE CA M'NEALUI SI CLICA COLABORATIONISTILOR SI PROFITORILOR.
D-LE SORIN ROSCA STANESCU EU INTELEG CA SUNTETI DERUTAT INTR-O PERIOADA
CA ASTA CAND AU AJUNS PREA MULTE INTERESE SA SE VEHICULEZE IN JURUL DVS. DAR
CE VETI FACE DACA LIA MAI FACE CATEVA GAFE PRINTRE MONITOARE SI CAMERE DE LUAT VEDERI SI ATATEA MICROFOANE SI REPORTERI SATUI DE AROGANTA CLICII SI O VOR FACE PE D-RA LIA SA SPUNA NUMAI TAMPENII ASTFEL CA O SA VREA SA RENUNTE IAR DVS. SI CU DICK O VETI CONVINGE IMPOTRIVA VOINTEI EI SA NU RENUNTE IAR DICK DUPA CE MAI JIGNESTE IAR CANCELARIA SI CLICA SE VA INTAMPLA CA SI CU OMUL LUI EMIL CONSTANTINESCU DUPA EPISODUL CU ARMAGEDON SA FIE SI DICK SA SE VADA CU "PERSONA NON GRATA" DE COADA SI APOI DICK SE VA UNI CU U.E. (UNDE SI ACOLO IN ACEST AN SUNT ALEGERI PTR PARLAMENT) SI VOR FACE FRONT COMUN IN A ATACA IMPREUNA CUCERIRILE REVOLUTIONARE SI PE FIUL CEL MAI IUBIT DELA CORNU.
VEDETI DVS DIFERENTA INTRE JOCUL PRACTICAT IN FOTBALUL ROMANESC SI JOCUL POLITIC AL ACTORILOR DE ACUM? NU. NU ESTE DIFERIT DELOC. TOTI VOR SA CASTIGE PE GRESEALA CELUILALT. CAND SA AJUNGA LA POARTA ADVERSA SI SA MARCHEZE ATUNCI TOATA ECHIPA SE INTOARCE IN APARARE DAND MINGEA LA PROPRIUL PORTAR IAR TOT MECIUL ALEARGA NUMAI CEL CU MINGEA IAR CEILALTI STAU SI PRIVESC.
LA ASA ECHIPA ASA SUCCESE.
STITI CU ESTE CA LA FOTBAL SI LA POLITICA SE PRICEPE TOT ROMANUL DAR UNA ESTE SA TE PRICEPI SI ALTA ESTE D-LE SORIN ROSCA STANESCU SA FII PE TEREN SI SA NU TE PRICEPI. MAI SPUNETI DVS IN ULTIMA FRAZA DIN ARTICOLUL "CE-I DE FACUT" CA SEFUL SEFULUI CANCELARIEI AR TREBUI SA FACA ALTA STRATEGIE PRINTRE GAINILE DE LA CORNU SI SA O "NEGOCIEZE CU CEILALTI PARTENERI POLITICI SI SOCIALI" DAR NU SPUNETI CE SA FACA PE URMA CU STRATEGIA ASTFEL NEGOCIATA.O VA MAI TRIMITE IN PARLAMENT SAU O VA FACE ORDONANTA SAU ISI ASUMA RASPUNDEREA INCA ODATA DIN NOU. CONSIDERATI CA ABUNDENTA DE LEGI, DECRETE, ORDONANTE, CONTRA-LEGI, CONTRA-ORDONATE, REVENIRI, REVENIRI LA REVENIRI, SI ASA MAI DEPARTE NU POATE SA FIE UN ALT MOTIV BUN SI SUFICIENT PENTRU UN LOC NEGUVERNABIL SI DE REVOCAT IN ANUL URMATOR DIN NOU DE CATRE U.E. SAU CHIAR SI ALTE MOTIVE INVOCATE DE ALTE LEGI INTERNATIONALE CARE SUNT NERESPECTATE DE STATUL IN CARE TRAITI CHIAR SI DVS. SI IN CARE CETATEANUL DE RAND PLATESTE PENTRU FRAUDELE DESCOPERITE PRIN PROCESELE INTENTATE DE CETATENII ROMANI LA INSTANTELE EUROPENE SI INTERNATIONALE CARE VOR FI DIN CE IN CE MAI MULTE IAR VINOVATII DE AICI NU VOR PATI NIMIC IN VECII VECILOR. ASTA NU VA FI AL MOTIV?
MAI SPUNETI IN INCHEIERE D-LE SORIN ROSCA STANESCU CA "DECIZIA DE LA BRUXELLES SCHIMBA TEMA SI CURSUL SI REZULTATELE ALEGERILOR DIN ACEST AN. DAR SI DESTINUL ROMANIEI" DAR CE VA FACE SA CREDETI CA ACEST LUCRU NU SE VA INTAMPLA SI IN ANUL VIITOR SAU PESTE DOI ANI, SAU CU O ZI INAINTE DE ADERARE SAU DUPA O LUNA DUPA ADERARE, SAU DUPA UN AN DUPA ADERARE CAND SITUATIA DE CONJUNCTURA NU ESTE IN FAVOAREA EUROPEI CI IN ALTA PARTE, ACOLO UNDE SUNT CENTRELE DE PUTERE IAR ASTEA NU SUNT PE ACILEA CI ACOLO UNDE CRESTEREA ECONOMICA AJUNGE SI LA 25% PE AN ADICA IN CHINA, ACOLO UNDE INFORMATIA ISI ARE SFERA DE PRICEPERE ADICA INDIA, CHINA, SUA SI RUSIA, ACOLO UNDE SE MISCA INDUSTRIA AERO SI AEROSPATIALA ADICA IN CHINA CU COMANDA EI DE 2.500 DE AVIOANE IN URMATORII 10 ANI SI CU ESCALADAREA SPATIALA ALATURI DE INDIA, RUSIA SI SUA, ACOLO UNDE MISCA PETROLUL ADICA IRAK, VENEZUELA, GEORGIA, RUSIA URMEAZA CHINA; ACOLO UNDE SE MISCA ENERGIA NECONVENTIONALA CE VA FI INTRODUSA IN LOCURI UNDE EA LIPSESTE PRECUM CHINA, AFRICA, ARABIA.
DUPA CUM VEDETI D-LE SORIN ROSCA STANESCU DINTR-O SINGURA ENUMERARE REIESE CA INTERESELE ROMANIEI TREBUIE SA FIE ORIENTATE IN ALTA PARTE SI ACOLO UNDE SE DUC TOTI NEAVENITII ADICA INSPRE EUROPA, PORTUGALIA, ISRAEL, DAR ATI AUZIT DVS DE FIRME ROMANESTI SA INTRE IN ACELE ZONE? NU. SI NICI NU VETI AUZI IN URMATORII CINCI SAU SAPTE ANI CI TOT DE SINGURUL STAT DIN LUMEA ASTA CARE ISI TRIMITE CETATENII SA MUNCEASCA CU BOTNITA PE PLANTATII STRAINE.
POATE CA DVS NU STITI CUI AU LUAT LOCUL ACESTI OAMENI. INCERCATI SA AFLATI SI VETI VEDEA CE INSEAMNA DECIZIA CONSILIULUI E.U. SI MOTIVATIA LOR DAR SI GAFA DIN CHINA IN CARE SEFUL SEFUL DE CANCELARIE S-A ARATAT DISPUS SA SUSTINA ADERAREA CHINEI IN INTERNATIONALA SOCIALISTA, LUCRU CE NU-I VA FI IERTAT UNUI NOU MEMBRU MAI ALES CA A FOST SI PRIMIT DE MILA DE SILA SI ASTA NUMAI DUPA CE A PROMIS CA VA FACE FUZIUNEA CU PD. ASTA LE MAI LIPSEA SA-I AIBA CA MEMBRII PE COMUNISTII CEI MAI INFOCATI DIN LUME, CEI CHINEZI. NU MAI URMEAZA DECAT SA TREACA SI PRIN COREEA SI AU PUS SI BOMBOANA PE COLIVA.

ROBESPIERE
2004-02-27 15:33:59

ROMANIA - DEVIL PACT6, WHAT TO DO, PM HAUGHTILY AGAINST EU, AND BLACK THURSDAY

6. ROMANIA - DEVIL PACT, WHAT TO DO, PM HAUGHTILY AGAINST EU, AND BLACK THURSDAY
DACA ACESTI EXPERTI DIN SUBORDINEA SEFULUI DE SEF DE CANCELARIE ERAU ASA DE EXPERTI ATUNCI NU AVEAU NEVOIE DE INDICATIILE PRETIOASE ALE CELOR DE LA
U.E. PENTRU CONSTITUIREA STATULUI DE DREPT SI REFORMA A ADMINISTRATIEI DAR ACESTI "PAVALACHE" SUNT INCOMPETENTI DIN FIRE SI NU VOR SA CEDEZE NICI UNA DINTRE FACILITATILE CARE FAC TRAIUL USOR PENTRU CLAN SI NOMENCLATURA CI DOAR ASA CATE UN PIC PE AICI PE COLO DAR DE OCHII LUMII FARA CA ELE SA FIE ADUSE LA CUNOSTIINTA MASELOR DE IGNORANTI CARE ALTFEL AR PUTEA SA-SI CEARA DREPTURILE SI DECI SA LE PIARDA NOMENCLATURA PE ALE LOR, DECI REFORMA CU ADEVARAT NU SE VA FACE IAR IN EUROPA CHIAR DACA NE VOM INTEGRA VETI VEDEA EXEMPLUL BARIEREI DE LA MAMAIA IN TOATA TARA SI MAI ALES IN JURUL COMITATELOR CU BARONI SI BARONESE SI ALE CELOR CU VILE CU MII DE TURNULETE PESTE CARE VOR INTRA APOI FORTELE DE MENTINERE A PACII CA IN KOSOVO.
DAR NU SUNTETI NUMAI DVS D-LE SORIN ROSCA STANESCU CEL CARE ESTE NEINFORMAT SI V-A LUAT PE NEASTEPTATE DECIZIA U.E. DE SUSPENDARE A INTEGRARII ROMANIEI IN U.E. LA FEL ESTE SI PRIETENUL DVS. DE CATARAMA D-NUL STELIAN TANASE CARE IN ARTICOLUL SAU DIN ACEEASI PUBLICATIE WWWW.ZIUA.RO TOT DIN 21.FEB.2004 SE ARATA SI EL SURPRINS CA "LUCRURILE STAU MAI PROST DECAT NI S-A SPUS".
ADICATELEA DINSUL MAI SI SE RECOMANDA CA ANALIST POLITIC IN ROMANIA DAR VREA CA CEI DE LA PUTERE SA II SPUNA CE TREBUIE SA VADA SI CE NU SI SE ARATA TARE SURPRINS CA NU I S-A SPUS. ADICATELEA EL NU VEDE CA SUNT PE ROL PESTE 2 MILIOANE DE PROCESE SI SE DAU DEJA PROGRAMARI PESTE SASE LUNI SAU UN AN, NU VEDE CA PROCESELE TUTUROR DIN NOMENCLATURA AU FOST SOLUTIONATE IN FAVOAREA ACESTORA IAR CEI CU INFRACTIUNI MINORE AU UMPLUT PUSCARIILE FIIND PESTE 50.000 IAR IN FRANTA SUNT 40.000 LA O POPULATIE CE CATEVA ORI MAI MARE CA LA NOI.PENTRU D-NUL STELIAN TANASE ASTEA REPREZINTA NORMALUL CITADIN SI CRED CA NICI DANSUL CARE ZICE-SE CA ARE IN OBIECTUL DE ACTIVITATE SA STUDIEZE PE INDELETE ACTIVITATEA GUVERNANTILOR NICI NU STIE CE S-A NEGOCIAT DE LA U.E. IN PRIVINATA AQ COMUNITAR SI CE ANUME LE REVINE CA OBLIGATII ADMINISTRATIEI SI CE DREPTURI ARE IN PLUS OBIDITUL DE CETATEAN DE RAND DUPA SEMNAREA ACESTOR DOCUMENTE, IAR CA UN SIMPLU EXEPLU IL PUTEM LUA PE CEL AL DISEMINARII INFORMATIEI DE INTERES PUBLIC PRIN CARE CETATENII AU DREPT DE INFORMARE ASUPRA ORICAREI INFORMATII DE INTERES PUBLIC. A INCERCAT D-NUL STELIAN TANASE SA AFLE CARE ESTE SPRE EX. STAREA ECOLOGICA A APELOR FREATICE DIN COMUNELE DIN JURUL BUCURESTIULUI UNDE S-AU CONSTRUIT IN ULTIMII ZECE ANI PESTE 100.000 DE VILE CARE NU AU CANALIZARE SI APA CURENTA, FARA SA MAI ZICEM DE GROPI DE GUNOI SI INSTALATII NOI DE TRANSPORT ALE ENERGIEI ELECTRICE SAU A GAZELOR NATURALE.VA SPUN EU CA NU A INCERCAT DAR NU A FACUT-O NIMENI ALTCINEVA IAR CINE A FACUT ASA CEVA ERA MAI INTERESAT DE SALARIUL UNUI CUTARE DECAT DE BOMBELE ECOLOGICE DIN JURUL MARILOR ORASE ALE ROMANIEI CARE VOR DUCE CA DUPA CE SE VOR NEGOCIA TOATE CAPITOLELE SI SE VA TRECE LA ADERARE VA APARE UN FILMULE CA ACELA CU COPIII DE PRIN CRESE IN CARE SE VOR ARATA SATELE DIN JURUL BUCURESTIULUI PLINE DE VILE COPIATE DUPA NEKERMANN DAR SI PLINE DE GUNOAIE SI DE OAMENI CU BUBE PE FATA SI PE MAINI SI CU CIMITIRE PLINE CU MII DE CRUCI CU DATA MORTII MAI RECENTA DE UN AN SI FARA APA POTABILA, FARA CANALIZARE, NICI MACAR PIETRUITE CE SA MAI ZICEM DE ASFALT IAR IN CURTILE DE DUPA GARDURILE DE TREI METRI GRESIE IN LOC DE ASFALT SAU PIETRIS PE JOS IAR VILELE SI CASELE PARASITE SI CU GEAMURILE SPARTE, BATAND IN VOIA VANTULUI SI A PLOII.
MAI SPUNE D-NUL STELIAN TANASE CA ACUM AU IESIT LA IVEALA IN FATA CELOR DIN U.E. MISTIFICARILE SI MANIPULARILE DE CARE AU DAT DOVADA GUVERNANTII DAR NU SPUNE NIMIC DESPRE FAPTUL CA ASTEA SUNT NUMAI PARTEA CARE SE VEDE A AISBERGULUI IAR LA O ANALIZA SERIOASA OR SA IASA LA IVEALA TOATE NENOROCIRILE CE POT DUCE LA DECIZIA E.U. CA SA SISTEZE PE INCA CINCIZECI DE ANI NEGOCIERILE SAU CHIAR DEFINITIV SI SA CONSTRUIASCA UN ZID DE DOUA ORI MAI INALT LA GRANITA CU NOI PRECUM CEL FACUT ACUM INTRE ISRAEL SI TERITORIILE PALESTINIENE.
CHIAR CREDE DOMNUL STELIAN TANASE CA PARLAMENTARII DE PE AICI AU CERUT DEGEABA FACILITATI IN A OBTINE PASAPOARTE DIPLOMATICE PENTRU EI SI FAMILIILE LOR PANA LA SPITA A CINCISPEA, TOCMAI ACUM CAND A PARUT ACEST CONFLICT.
DOMNULE STELIAN TANASE AI CAZUT SI DUMNEATA IN ACEEASI CAPCANA INTINSA DE CEI BINE PLATITI PENTRU A INDUCE MANIPULAREA SI ASTA SE VEDE ZI DE ZI SI CEAS DE CEAS SI NU VA DAU DECAT UN SINGUR EX. CITANDU-VA CHIAR DINTR-UN PASAJ DIN ACEST ARTICOL NUMIT DE DVS "JOIA NEAGRA" IN CARE SPUNETI "NI SE CER, CITEZ: MASURI IN SPECIAL IN PRIVINTA CORUPTIEI LA NIVEL POLITIC SI IMPLEMENTARII LEGILOR ANTICORUPTIE" PAI CE SA INTELEAGA NENEA DE LA BRUXELLES SAU DIN SATUL CIOLPANI CAND CITESTE PARAGRAFE PRECUM ACESTEA PRIN CARE DVS. RECUNOASTETI CA SUNTETI DINTRE CEI CARUIA I SE CERE ADICA SI DUMNEAVOASTRA FACETI PARTE DINTRE CEI CARE DECID ALATURI SAU IMPREUNA CU CEI DE LA GUVERNARE IAR DACA NU ATUNCI DACA ACEA PERSOANA DE LA BRUXELLES MAI ESTE SI FRANCEZ ISI VA ADUCE IMEDIAT AMINTE CA PERSOANE CARE ERAU ALATURI CU PUTEREA DE CARE POPORUL APOI S-A DEZIS AU FOST CATALOGATE CU TERMENUL DE "COLABORATIONISTI" IAR DACA DVS. NU SUNTETI SI NU ATI FOST NICIODATA ASA CEVA ATUNCI INSEAMNA CA CEI PLATITI CA SA VA MANIPULEZE SI SA VA SPELE CREIERUL PENTRU CA SA FOLOSITI ACEST LIMBAJ ANBIGUU INSEAMNA CA SI-A FACU DATORIA DAR DACA PE LANGA ASTA MAI AVETI SI ALTE TARE LA FEL IN SUBCONSTIENT. TOTUSI ASTEA SUNT FAPTE RAMASE SCRISE IAR ISTORIA SE SCRIE AZI SI VA FI SA FIE SCOASA LA LUMINA PESTE ZECI DE ANI CAND NU VETI MAI FI CA SA VA APARATI SINGUR SI LA FEL SI CEILALTI DIZIDENTI AI PREZENTULUI SAU VECHIULUI REGIM. SE VOR FOLOSI DE NUMELE DVS. PTR. ASI ATINGE SCOPURILE.
ORICUM CA SA-I POTI INTELEGE PE CEI DIN PAL. VICTORIA DOMNULE STELIAN TANASE CA ACESTIA AU ALTA PALETA DE VALORI IN JURUL CAREIA GRAVITEAZA INTERESELE LOR, EI URASC VISCERAL: INTELECTUALII, FOLOSIREA FURCULITEI SI A CUTITULUI LA MASA, BATISTA, MANIERELE ELEGANTE, EI URASC FOLOSIREA CIORAPILOR, INTERZICEREA MANCARII SEMINTELOR LA BIROU SI STRADA SI ALTELE CARE DVS. VA SUNT STRAINE SI NU LE PUTETI CONCEPE DAR SUNTETI UIMIT CUM DE ACESTIA NU POT SA INTELEAGA NICI ACUM "MIZA SI JOCUL" SI CA VOR RISCA SA ISI PIARDA "BRUMA DE AVERE PTR. VREMEA CAND VOR INTRA IN OPOZITIE" DAR SE PARE CA NU INTELEGETI CU CINE AVETI DE-A FACE CA IN VIZIUNEA LOR AU TRECUT DOAR TREI ANI DIN O MIE.SI MAI AVETI SI ALTA OPINIE GRESITA DOMNULE STELIAN TANASE ATUNCI CAND SPUNETI CA ACESTI MAHARI DE PARTID "AU MILIOANE PRIN CONTURI DIN ELVETIA SAI OFF-SHORE CA SA UMPLE GURILE SI BUZUNARELE TUTUROR CELOR CARE II VOR CERCETA FARA SA LE MAI DEA BUNA ZIUA" CHIAR ATI VAZUT UN ASTFEL DE CAZ SAU CHIAR CREDETI CA SE VA INTAMPLA CA SA FIE CERCETATI CA SA FIE NECESAR SA DEA SI SPAGA. CUI? CINE SA II CERCETEZE CAND ACEL MAHAR DOMINA TOT CE MISCA IN ACEL ORAS SAU JUDET IAR FAMILIA MILITIANULUI, A CELUI DE LA GARDA FINANCIARA samd AU FOST ANGAJATI IN INTREPRINDERI SAU FABRICI SAU RAFINARII LA CARE ESTE ACTIONAR. CE SA FACA NASTASE CA SA DESFIINTEZE PUTEREA PE CARE LE-A ACORDAT-O BARONILOR LOCALI PENTRU CA SA ATACE CORUPTIA DE LA RADACINA? O SA LE IA FABRICILE SI BANII DIN CONT? O SA LE TRIMITA MILITIA IN CONTROL ACOLO UNDE CONTABIL SEF ESTE POATE CHIAR NEVASTA ACELUI MILITIAN? II VA DEMITE PE PRIMARII SAI ALESI PRIN VOT SAU LE IMPUNE SA DEMISIONEZE PE CEI 2500 DE PRIMARI DIN LOCALITATILE IN CARE DETINE PSD PUTEREA DINTRE CELE 3000 DIN INTREAGA TARA TOCMAI ACUM CAND MAI SUNT DOAR TREI LUNI PANA LA NOILE ALEGERI LOCALE SI EI VOR SA CASTIGE CU UN PROCENT DE 90 % IN TOATE LOCALITATILE DIN TARA. DAR DACA VOR CASTIGA CU ACEST PROCENT CE VA FI DOMNULE STELIAN TANASE? ACESTI BARONI SI TREPADUSI LOCALI SAU CENTRALI AU SI PAINEA SI CUTITUL IN MANA SI CE CREDETI CA VA AVEA PUTEREA CA II DEZMOSTENEASCA DE CEEA CE AU DOBANDIT ASA DE GREU SI DUPA CE AU FACUT ATATEA TEMENELE. CREDETI CA CEI DIN U.E. NU STIU DE ACEASTA SITUATIE CARE NU MAI ARE IESIRE?

ROBESPIERE
2004-02-27 15:38:02

ROMANIA - DEVIL PACT7, WHAT TO DO, PM HAUGHTILY AGAINST EU, AND BLACK THURSDAY

7. ROMANIA - DEVIL PACT, WHAT TO DO, PM HAUGHTILY AGAINST EU, AND BLACK THURSDAY
IN ARTICOLELE DIN PUBLICATIA www.ziua.ro DIN 21.FEB.2004 AM GASIT OPINII CARE TRATEAZA DEMOCRATIC DAR SI INFANTIL PROBLEMATICA INTEGRARII ROMANIEI IN U.E.

SINGURA SOLUTIE ESTE ACEEASI CA SI CEA CU DENOMINAREA LEULUI SI ANUME PRIN REORGANIZAREA TERITORIALA SI DESFIINTAREA JUDETELOR SI INFIINTAREA DE DEPARTAMENTE SI PLASE TERITORIALE PRIN MARIREA NUMARULUI LOR DUPA VECHEA ORGANIZARE ANTEBELICA SI MUTAREA CAPITALEI IN ALT ORAS (PENTRU CA SA SE POATA DESCONGESTIONA BUCURESTIUL CARE VA PRELUA SI COMUNELE LIMITROFE SI SA SE POATA FINALIZA USOR LUCRARILE DE INFRASTRUCTURA) SI NUMIREA IN NOILE STRUCTURI ASTFEL CREATE DE PERSONAL TANAR SI NECOMPROMIS SI NUMAI ASA POT SA FIE INDEPARTATI DE PUTERE VECHILE STRUCTURI. DAR PENTRU ASTA TREBUIE VOINTA POLITICA IAR OCAZIA S-A PIERDUT ACUM CINCI ANI SI OPORTUNITATILE DE AIA SUNT OPORTUNITATI CA SA FIE, DAR NU MEREU. VOR TRECE LUNI, ANI, ZECI DE ANI DAR NU MAI MULT DE CINCIZECI PANA CAND ROATA ISTORIEI VA MAI TRECE IAR PE AICI.
VEDETI DOMNULE STELIAN TANASE CA NU SUNTETI SINGUR CI CHIAR LA DOUA RANDURI MAI JOS CHIAR SI DOMNUL BALACEANU STOLNICI FACE ACEEASI GRESEALA CA SI DUMNEAVOASTRA SPUNAND CA "DATORITA BANONESEI NICHOLSON, DE LA BRUXELLES NE-A VENIT O ADMONESTARE DRASTICA PENTRU DEFICIENTELE NOASTRE REALE: CORUPTIA LA COTE AMENINTATOARE, MALVERSATIUNILE JUSTITIEI SI PRESIUNEA CRESCANDA ASUPRA MASS-MEDIA, DEFICIENTE DE CARE TOTI OAMENII ONESTI DIN TARA SUNT CONSTIENTI" SI NU-MI DAU SEAMA CU CE-A GRESIT DANSUL CAND SPUNE CA A FOST CRITICAT DE DOAMNA NICHOLSON IN PRIVINTA CORUPTIEI, ESTE SAU RECUNOASTE DOMNUL BALACEANU STOLNICI CA FACE PARTE SI DANSUL DIN ACEST SISTEM SI ACUM ISI CERE SCUZE CARE SA-I FIE PREZENTATE ACESTEI BARONESE? VA ROG SA VA DEPARTATI UN PIC DE CEEA CE STITI SI ANALIZATI TEXTUL CA SI CUM SUNTETI IN LOCUL UNUI PERSONAJ CARE NU ARE NICI O TREABA CU ROMANIA SI VENIND AICI CITESTE PRESA ASTAZI SAU ASTA ASA CUM AM MAI ZIS-O SI CAVA MAI INAINTE, ACEL CINEVA MERGE LA O BIBLIOTECA SAU PE INTERNET CITESTE PESTE CINCIZECI DE ANI CA SA VADA CINE A FOST COT LA COT CU CEI CARE AU CONDUS TARA ACEASTA INTRE 2000 SI 2004 CAND S-A ANUNTAT CA AU DISPARUT DIN STATISTICI UN MILION DE CETATENI IAR ALTE DOUA MILIOANE AU PARASIT-O PENTRU A MUNCII SI TRAI TEMPORAR IN ALTA TARA SI VEDE ACESTE ARTICOLE SEMNATE DE NISTE NUME CARE FATA DE CEI DIN GUVERNARE CARE REFUZA SA FACA ASTFEL DE GAFE, DECI ACESTE NUME ILUSTRE RECUNOSC CU NONSALANTA CA-SI ASUMA RECEPTAREA ACESTOR CRITICI "PENTRU DEFICIENTELE NOASTRE REALE" PE CINE O SA MAI CREADA ACEL STRAIN DACA DOMNUL BALACEANU STOLNICI A RECUNOSCUT FARA CA SA FIE SILIT DE NIMENI SI DE NIMIC CA A FOST "CRITICAT PE DREPT PENTRU DEFICIENTE REALE IN DOMENIUL CORUPTIEI SI ASA MAI DEPARTE...".
CREDETI DOMNULE STELIAN TANASE CA VETI GASI UNDEVA IN LUMEA ASTA SAU CHIAR IN ROMANIA ASTA UN AVOCAT SAU UN DESTEPT CARE SA POATA ADUCE ARGUMENTE IN APARAREA CELOR CARE NUMAI BUNUL SIMT I-A FACUT SA SE SIMTA PARTASI LA ASTFEL DE SITUATII SI SA IA SI ASUPRA LOR ACEST BLAM. IA INTREBATI-L PE PRIETENUL DVS SI TANAR SI ISTORIC SI DE CURAND LA LIBEALI, DOMNUL CIOROIANU CUM AR ANALIZA DINSUL ACESTE TEXTE DACA LE PUNETI SA ZICEM IN ALT CONTEXT ISTORIC SI
CA SA VA FIE MAI USOR SI EU SA NU PAR MOJIC SI FARA CIORAPI SI BATISTA, SA LUAM DE EXEMPLU CA ATI CITIT ACEST ARTICOL INTR-UN ZIAR DIN TURCIA CA SI ACOLO ESTE CORUPTIE, SAU IN ITALIA INAINTE DE ADERARE, OARE CE VA SPUNE DANSUL? SI ASTA CA TOT SPUNEATI CEVA DE FOLOSIREA UNUI DUBLU STANDARD ADICA UNA SE SPUNE IN TARA SI ALTA IN FARA TARII, PAI VEDETI CE SI DVS. IL FOLOSITI ACEST LIMBAJ DUBLU SI INTRODUCETI CONFUZIE IAR CITITORUL NU VA MAI INTELEGE NIMIC.
PE O PARTE CRITICATI PUTEREA IAR PE CEALALTA VA DORITI SA FITI IMPLICAT SI SA FIE LUATE IN SEAMA PARERILE DVS. TOT ASA V-ATI IMPLICAT MEREU DOMNULE STELIAN TANASE SI IN ALTE PERIOADE ALE ULTIMILOR 14 ANI. TOT ASA I-ATI CRITICAT CUMVA SI PE CEI CARE AU FACUT ORDINE LA UNIVERSITATE IN 1990, SAU IN PERIOADA MINERIADELOR, SAU A CADERII LUI GUVERNULUI ROMAN, SAU RADU VASILE?
SPUNETI DOMNULE STELIAN TANASE CINE ARE DREPTATE IN OCHII CELUI CARE CITESTE ACEASTA PRESA FARA SA CUNOASCA FAPTELE SI PERSONAJELE, DECI CINE ARE DREPTATE ILIESCU CARE SPUNE IN ROMANIA NU EXISTA CORUPTIE, POATE DOAR IN PRESA SAU DVS DIN PRESA CARE RECUNOASTETI CA "NU MAI INDEPLINIM CRITERIILE POLITICE DE LA COPENHAGA" IN LOC SA FITI CLAR SI CONCIS PTR POSTERITATE DACA NU SI PTR.MUJICUL DE RAND SI SA SPUNETI "ACTUALUL GUVERN NU MAI INDEPLINESTE CRITERIILE POLITICE DE LA COPENHAGA" SI APOI IN LOC DE "BRUXELLES-UL NE CERE O VOINTA CLARA...". SA SPUNETI CA "BRUXELLES-UL CERE ACTUALULUI GUVERN O VOINATA.."

Gabriel Preda
2004-02-27 17:19:44

Robespiere, ia o pauza de reclama

Mi se pare mie sau faci copy & paste din alta sursa ? Forumul trebuie sa aduca contributii originale. Daca nu ai nimic de spus, nu e nici o problema sa stai pe margine.
O zi buna.
Cititorul Anonim.

dan toader
2004-02-27 18:09:14

polemica paler vs. stanescu

ia uite ce scrie paler in cotidianul:

Nu stiu cine a gresit la lansarea Liei Roberts: "noul Machiavelli", cum ar vrea Dick Morris sa fie vazut la Bucuresti, sau clienta sa? Fiindca atunci s-a intamplat ceva surprinzator. Inainte, Dick Morris ne daduse de inteles ca, din moment ce, necunoscuta fiind, clienta sa obtinuse 10 la suta in sondaje, sunt sanse serioase sa vedem o femeie pe fotoliul ocupat acum de Iliescu. Or, ce am descoperit la lansarea Liei Roberts? Ca tocmai posibilitatea de a se face cunoscuta ii poate fi fatala republicanei din Nevada.
Daca a gresit Lia Roberts, cazul e izolat si se rezolva simplu. Doamna se va intoarce in decembrie in America avand cateva milioane de dolari mai putin, dar putand mentiona pe cartea de vizita sub numele sau: "fost candidat la presedintia Romaniei".
Daca a gresit, insa, "noul Machiavelli", problema se complica. Si devine una de principiu. Caci s-a generalizat, vad, in politica autohtona ideea de a incredinta unor mercenari de lux, "brokeri de putere", cum li se spune in limbaj mai pretentios, organizarea campaniei electorale. PRM umbla dupa o firma israeliana. PSD vrea cu ajutorul faimosului, se zice, Tal Zilberstein, sa cucereasca orasele, unde Alianta PNL-PD ar fi trecut pe primul loc. De sate, se vor ocupa Mischie, Oprisan si ceilalti "baroni locali", care nu l-au citit pe Machiavelli, dar stiu ce se poate obtine in tara lui Caragiale prin mijloace neaose, cum ar fi "un mic" si "o bere". Si nu-i exclus sa mai apara "strategi".
Prima concluzie care poate fi trasa de aici e ca democratia a incetat sa fie ceea ce pretinde a fi, devenind un spectacol, un show, din care "regizorul" face ce vrea. A doua concluzie e ca politicienilor nostri putin le pasa, de fapt, ca ar trebui sa invete ceva din greselile facute pana acum, de ei sau de altii. Ii intereseaza doar sa smulga voturi. Si cum? Folosind, pentru spectacol, pentru show, specialisti in manipulare care, la nevoie, il pot servi si pe Satana daca ii plateste bine. Specialisti care nu vin pe malurile Dambovitei pentru a le deschide ochii "clientilor", ci pentru a ni-i inchide pe ai nostri; vin s-o invete pe Lia Roberts cum sa-si asorteze pantofii cu rochia, ca sa nu mai apara nepotrivit imbracata, ca la lansarea candidaturii, sau sa-i explice d-lui Vacaroiu cum trebuie sa stai picior peste picior fara sa-ti arati pielea goala a gambei (lucruri "vitale", nu-i asa? pentru urmatorii patru ani din istoria noastra). Dupa aceea, cu onorariile in buzunar, isi vor lua talpasita. Si ce le-am putea reprosa? Nici macar faptul ca ne considera o turma, pe care o manipuleaza cum vor. Nu pentru asta au venit?
Le-am putea reprosa ca ne considera o turma doar politicienilor. E adevarat, cei care l-am citit pe Machiavelli stim ca principala "virtute" in politica e "lipsa de scrupule". Dar cum nu cred ca politicienii nostri citesc altceva in afara de ziare, nu cred ca au scuza de a se fi inspirat din celebrul florentin. Ei sunt, pur si simplu, niste demagogi ordinari care fac caz de "patriotism" si de "integrarea europeana", cu gandul la ce efecte va avea "spectacolul" organizat de profesionistii angajati (daca mi se va spune ca si in America democratia e "show", voi zice ca eu apreciez alte lucruri la americani).
Grav, cu adevarat grav, nu e, totusi, cinismul politicienilor. Scopul (ca tot vorbim de Machiavelli) scuza mijloacele. Ei vor niste fotolii unde sa nu riste sa fie arestati pentru ce-au furat. Problema reala e alta. Trei ani ne-am gandit la proverbul ca pestele de la cap se impute. N-am avut noroc de politicieni cinstiti, ne-am zis. Acum, a venit anul alegerilor. Anul in care, in principiu, avem ocazia sa ne indreptam greselile. Dar ceva ma face sa ma tem ca, brusc, uitam tot ce-am gandit in precedentii trei ani. Caci circul ne face sa ne simtim bine in postura de "turma".


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 "Film Musica" la Ateneu (28 afisari)
 Liderii romilor din Mures instiga populatia impotriva autoritatilor (16 afisari)
 Claudia Carstoiu a pus la punct Dinamo (16 afisari)
 Traian Basescu, de la turnator la ofiter (16 afisari)
 Brokerii scot bani din actiunile unor persoane decedate (16 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00953 sec.