Ziua Logo
  Nr. 2724 de luni, 2 iunie 2003 
 Cauta:  
  Detalii »

Actualitate

2003-06-02
casandra (, IP: 212.113.164...)
2003-06-02 12:31
pt. Sector, Paul, Greg, Mos Ion, Eugen din Texas si cine se mai nimereste

Batem din nou acelasi cal mort: puterea unui stat de a face ce vrea, unde vrea cind vrea, fara a da socoteala nimanui. Bineinteles ca aceasta putere absoluta se va exercita cu sau fara aprobarea noastra, o mina de romani ce venim la sfat zi de zi sa ne vorbim limba si sa ne dam cu parerea. Nu e nimic nou. Inainte ca epoca moderna sa-si fii innecat copiii in treburile ei urgente si destul de efemere, emigrantii obisnuiau sa scrie scrisori lungi si duioase acasa, si sa primeasca de acolo sfaturi si amanunte din treburile ce le faceau la toti viata semnificativa. Viata nu era mai usoara pe vremurile acelea, dar bunavointa pare sa fii fost in mai mare "supply". Dar, sa nu descurajam.
Nu-mi mai aduc aminte cine m-a cadorisit acum citeva zile cu eticheta de diversionista. E adevarat ca nu de armele lui Saddam as vrea sa vorbesc in mesajul acesta, dar tot ce-mi sta pe suflet se leaga intr-un fel sau altul de realitati tangentiale. In timpul wekendului s-au schimbat argumente multe si extrem de importante la care (desi dupa numarul postarilor s-ar putea crede ca nu am facut nimic altceva, sotul meu cu sigur ca ar fi de parerea asta) nu am putut raspunde cum s-ar fi cuvenit. Bear with me. Si mata Mos Ion. O fi vorba lunga saracia omului dar eu oricum nu umblu dupa bogatii. Fii bucuros ca le ai mata si sa-ti tihneasca in pace.
Am fost criticata ieri ca vreau sa va zdrobesc cu citate si autori pentru ca imi lipsesc argumentele. Greg, are you there? La lipsa de argumente iti promit sa continui sa lucrez. La partea cu zdrobeala, nu-mi ramine decit sa-mi mai slefuiesc stilul ca efectul sa nu fie chiar atit e dur. De renuntat la cunostintele ce ni le furnizeaza trecutul nu am sa o pot face niciodata. Cicero zicea (sorry Greg!) ca "He who does not know history is destined to be a child" dar eu nu din frica de a ramine copil, sau din excesul de zel de a ajuta maturizarea altora, ma duc mereu la istorie. O fac pentru ca am nevoie de sprijinul celor ce au inteles si gindit la fel. Cam cum multi din noi se bucura sa se identifice cu America (tocmai pentru forta ei si senzatia ce le-o confera de siguranta) am eu nevoie sa fac apel la autoritatea celor ce ne-au precedat. Mi se pare ca in felul acesta, o anumita idee ce vreau sa o avansez, capata mai multa legitimitate.
Acuma, de ce ideile mele au natura aceasta si nu cea a competitiei? Pentru asta trebuie sa regresam din nou in istorie si sa-i intrebam pe profetii Vechiului Testament (Amos, Jeremiah, Habbakuk etc) de ce urlau pe strazi impotriva nejustetelor economice si sociale ale vremurilor lor si ii blestemau pe oamenii ce le savirseau (cititi va rog si va veti cutremura) de ce Socrate a facut-o de ce Platon, de ce Budha, de ce Confucius, si zecile de mii de-a lungul istoriei. Domnul Paul are partial dreptate ca toate aceste voci au "esuat lamentabil" la vremea respectiva, dar asta nu le anuleaza existenta. Asa cum au aparut ele in mijlocul unei umanitati indiferente sau ocupate cu conformarea si grijile de zi cu zi, asa apar si astazi. Vreau sa va indemn cu asta sa va uitati mai departe de dichotomia comunist/capitalist, totalitarist/democrat-liberal, ori de cite ori o voce se ridica impotrica nejustetei, minciunii,sau cruzimii. Apropos de minciuna si de WMD, in Infernul lui Dante, pedeapsa cea mai crunta era rezervata mincinosilor. Pentru morala acestui om, minciuna era viciul extrem. Deci, va rog, daca se poate, sa creditati vocile critice (ca sint ele abile sau mai putin abile nu e chiar asa de relevant) unei nevoi naturale in rindul umanitatii de a protesta imptriva nejustetei. Si pentru ca noi am cunoscut mizeria nejustetei comuniste, permiteti-mi o observatie personala facuta printre cei 50 si ceva de romani pe care-i cunosc, ca cei ce erau critici pe fata impotriva comunismului continua sa sesizeze abuzuri, indiferent de cine le face. Cel mai cunoscut caz e Soljenitin, dar mai sint si multi altii. Ceilalti, care s-au descurcat pe vremea lui Ceausecu se descurca oriunde, deoarece ei pririteaza descurcatul tuturor altor activitati. Eu nu ii blamez, dar ii invit doar sa inteleaga ca in diversitatea noastra nu toti avem aceleasi inclinatii. rebuie sa gasim o cale sa ne acomodam unii pe altii.
Interesant de la domnul Paul, mi-a venit ieri afirmatia ca "puterea a corupt Institutia Bisericii". Domnul Paul care e sceptic in fata filozofiei, poate va intelege ca o afirmatie, pentru a capata caracter de adevar trebuie s apoata fi generalizata. Pentru dumnealui, poate Biserica, e centrul de gravitate al propozitiei. Dar pentru un logician e "puterea". Daca "puterea" corupe Biserica, ea corupe si statul. Puterea, deci, corupe. Si ca sa-l zgindar un pic pe domnul Greg, revin la un citat de-l Lordului Acton care zice a ca "Power corrupts, and absolute power corrupts absolutelly". Filozoful deci (sanse minore de influenta sau nu) se va opri la "putere" si va cauta alte locuri unde forta ei e aplicabila.
Tot o afirmatie intresanta am gasit la domnul Paul care nu crede ca istoria e lineara. Nici eu nu cred. Si nici in forma de curba nu cred ca se scurge. Eu o vad mai degraba in forma de spirala ascendenta. Progres se face, dar incet, cu oscilatii periodice de la dreapta la stinga dupa care o zvicnire catre infinit. Si iata ca ma vad acum napadita de imaginea sublima a coloanei noastre a infinitului. Zicea cineva na romanii sint niste neispraviti si neputinciosi? O modalitate pe care mi-am gasit-o eu sa masor progresul este de a ma identifica cu diversele voci protestatare ale trecutului. Stiind unde m-as fi situat in Atena lui Solon sau Pericle, in Roma lui Nero sau Caligula, in Florenta Mediccilor (apropos, stiati ca Michelangelo si Boticelli erau adeptii revolutiei lui Savonarola? plus zeci de mii de tineri florentini) in America sclavajului sau Sud Africa apartheidului, etc. etc. cind ma uit inapoi nu am decit sa vad ca lupta mea a dat rezultate. Din cauza asta, nu pot sa incetez sa sper. Istoria nu s-a sfirsit, si coloana infinitului ne duce catre binele suprem. Tinta nu conteaza cit conteaza drumul acolo.
Cu bine, casandra

rodica (, IP: 216.209.243...)
2003-06-02 13:53
Re: pt. Sector, Paul, Greg, Mos Ion, Eugen din Texas si cine se mai nimereste

De ce te numesti Casandra cind ne trimiti mesaje pline de sperante ?
Imi place cum scrii. Te rog continua. Cu stima.

casandra (, IP: 212.113.164...)
2003-06-02 14:38
Re: pt. Sector, Paul, Greg, Mos Ion, Eugen din Texas si cine se mai nimereste

La 2003-06-02 13:53:03, rodica a scris:

> De ce te numesti Casandra cind ne trimiti mesaje pline de sperante ?
> Imi place cum scrii. Te rog continua. Cu stima.
> 
> Multumesc si bine ai venit la sfatul nostru. Te voi utmari si eu cu viu interes.
casandra

casandra (, IP: 212.113.164...)
2003-06-02 14:39
Re: pt. Rodica

La 2003-06-02 14:38:44, casandra a scris:

> La 2003-06-02 13:53:03, rodica a scris:
> 
> > De ce te numesti Casandra cind ne trimiti mesaje pline de sperante ?
> > Imi place cum scrii. Te rog continua. Cu stima.
> > 
> > Multumesc si bine ai venit la sfatul nostru. Te voi utmari si eu cu viu interes.
> casandra
> 
> 

din Chicago (, IP: 12.84.3...)
2003-06-02 17:10
Re: pt. Casandra.........Bibicule daca ma iubesti......

..................ia-o dela plebicist. Cum Dzeu poti sa compui atita? Ma intreb.

Paul (, IP: 65.27.214...)
2003-06-02 18:07
Re: pt. Sector, Paul, Greg, Mos Ion, Eugen din Texas si cine se mai nimereste

1..Eu ma refeream la puterea citorva zeci de cardinali de a "face legea" si de a-l alege pe noul papa dupa ce precedentul murise de moarte naturala sau fusese asasinat.Acest fel de putere corupe.2.Uitasem de spirala marxist-leninista!Nu, istoria nu este nici spirala,doamna.Credinta dvs. in aceasta spirala care nu duce nicaieri este o credinta personala si o respect.Dar eu nu uit ca incercarile de a impune astfel de "tinte" altora au dus la ruguri,ghilotina si gulag.La 2003-06-02 12:31:14, casandra a scris:

> Batem din nou acelasi cal mort: puterea unui stat de a face ce vrea,
> unde vrea cind vrea, fara a da socoteala nimanui. Bineinteles ca
> aceasta putere absoluta se va exercita cu sau fara aprobarea
> noastra, o mina de romani ce venim la sfat zi de zi sa ne vorbim
> limba si sa ne dam cu parerea. Nu e nimic nou. Inainte ca epoca
> moderna sa-si fii innecat copiii in treburile ei urgente si destul
> de efemere, emigrantii obisnuiau sa scrie scrisori lungi si duioase
> acasa, si sa primeasca de acolo sfaturi si amanunte din treburile ce
> le faceau la toti viata semnificativa. Viata nu era mai usoara pe
> vremurile acelea, dar bunavointa pare sa fii fost in mai mare
> "supply". Dar, sa nu descurajam.
> Nu-mi mai aduc aminte cine m-a cadorisit acum citeva zile cu eticheta
> de diversionista. E adevarat ca nu de armele lui Saddam as vrea sa
> vorbesc in mesajul acesta, dar tot ce-mi sta pe suflet se leaga
> intr-un fel sau altul de realitati tangentiale. In timpul wekendului
> s-au schimbat argumente multe si extrem de importante la care (desi
> dupa numarul postarilor s-ar putea crede ca nu am facut nimic
> altceva, sotul meu cu sigur ca ar fi de parerea asta) nu am putut
> raspunde cum s-ar fi cuvenit. Bear with me. Si mata Mos Ion. O fi
> vorba lunga saracia omului dar eu oricum nu umblu dupa bogatii. Fii
> bucuros ca le ai mata si sa-ti tihneasca in pace.
> Am fost criticata ieri ca vreau sa va zdrobesc cu citate si autori
> pentru ca imi lipsesc argumentele. Greg, are you there? La lipsa de
> argumente iti promit sa continui sa lucrez. La partea cu zdrobeala,
> nu-mi ramine decit sa-mi mai slefuiesc stilul ca efectul sa nu fie
> chiar atit e dur. De renuntat la cunostintele ce ni le furnizeaza
> trecutul nu am sa o pot face niciodata. Cicero zicea (sorry Greg!) ca
> "He who does not know history is destined to be a child"
> dar eu nu din frica de a ramine copil, sau din excesul de zel de a
> ajuta maturizarea altora, ma duc mereu la istorie. O fac pentru ca am
> nevoie de sprijinul celor ce au inteles si gindit la fel. Cam cum
> multi din noi se bucura sa se identifice cu America (tocmai pentru
> forta ei si senzatia ce le-o confera de siguranta) am eu nevoie sa
> fac apel la autoritatea celor ce ne-au precedat. Mi se pare ca in
> felul acesta, o anumita idee ce vreau sa o avansez, capata mai multa
> legitimitate.
> Acuma, de ce ideile mele au natura aceasta si nu cea a competitiei?
> Pentru asta trebuie sa regresam din nou in istorie si sa-i intrebam
> pe profetii Vechiului Testament (Amos, Jeremiah, Habbakuk etc) de ce
> urlau pe strazi impotriva nejustetelor economice si sociale ale
> vremurilor lor si ii blestemau pe oamenii ce le savirseau (cititi va
> rog si va veti cutremura) de ce Socrate a facut-o de ce Platon, de ce
> Budha, de ce Confucius, si zecile de mii de-a lungul istoriei.
> Domnul Paul are partial dreptate ca toate aceste voci au "esuat
> lamentabil" la vremea respectiva, dar asta nu le anuleaza
> existenta. Asa cum au aparut ele in mijlocul unei umanitati
> indiferente sau ocupate cu conformarea si grijile de zi cu zi, asa
> apar si astazi. Vreau sa va indemn cu asta sa va uitati mai departe
> de dichotomia comunist/capitalist, totalitarist/democrat-liberal,
> ori de cite ori o voce se ridica impotrica nejustetei, minciunii,sau
> cruzimii. Apropos de minciuna si de WMD, in Infernul lui Dante,
> pedeapsa cea mai crunta era rezervata mincinosilor. Pentru morala
> acestui om, minciuna era viciul extrem. Deci, va rog, daca se poate,
> sa creditati vocile critice (ca sint ele abile sau mai putin abile nu
> e chiar asa de relevant) unei nevoi naturale in rindul umanitatii de
> a protesta imptriva nejustetei. Si pentru ca noi am cunoscut mizeria
> nejustetei comuniste, permiteti-mi o observatie personala facuta
> printre cei 50 si ceva de romani pe care-i cunosc, ca cei ce erau
> critici pe fata impotriva comunismului continua sa sesizeze abuzuri,
> indiferent de cine le face. Cel mai cunoscut caz e Soljenitin, dar
> mai sint si multi altii. Ceilalti, care s-au descurcat pe vremea lui
> Ceausecu se descurca oriunde, deoarece ei pririteaza descurcatul
> tuturor altor activitati. Eu nu ii blamez, dar ii invit doar sa
> inteleaga ca in diversitatea noastra nu toti avem aceleasi
> inclinatii. rebuie sa gasim o cale sa ne acomodam unii pe altii.
> Interesant de la domnul Paul, mi-a venit ieri afirmatia ca
> "puterea a corupt Institutia Bisericii". Domnul Paul care e
> sceptic in fata filozofiei, poate va intelege ca o afirmatie, pentru
> a capata caracter de adevar trebuie s apoata fi generalizata. Pentru
> dumnealui, poate Biserica, e centrul de gravitate al propozitiei. Dar
> pentru un logician e "puterea". Daca "puterea"
> corupe Biserica, ea corupe si statul. Puterea, deci, corupe. Si ca
> sa-l zgindar un pic pe domnul Greg, revin la un citat de-l Lordului
> Acton care zice a ca "Power corrupts, and absolute power
> corrupts absolutelly". Filozoful deci (sanse minore de influenta
> sau nu) se va opri la "putere" si va cauta alte locuri unde
> forta ei e aplicabila.
> Tot o afirmatie intresanta am gasit la domnul Paul care nu crede ca
> istoria e lineara. Nici eu nu cred. Si nici in forma de curba nu cred
> ca se scurge. Eu o vad mai degraba in forma de spirala ascendenta.
> Progres se face, dar incet, cu oscilatii periodice de la dreapta la
> stinga dupa care o zvicnire catre infinit. Si iata ca ma vad acum
> napadita de imaginea sublima a coloanei noastre a infinitului. Zicea
> cineva na romanii sint niste neispraviti si neputinciosi? O
> modalitate pe care mi-am gasit-o eu sa masor progresul este de a ma
> identifica cu diversele voci protestatare ale trecutului. Stiind unde
> m-as fi situat in Atena lui Solon sau Pericle, in Roma lui Nero sau
> Caligula, in Florenta Mediccilor (apropos, stiati ca Michelangelo si
> Boticelli erau adeptii revolutiei lui Savonarola? plus zeci de mii de
> tineri florentini) in America sclavajului sau Sud Africa
> apartheidului, etc. etc. cind ma uit inapoi nu am decit sa vad ca
> lupta mea a dat rezultate. Din cauza asta, nu pot sa incetez sa sper.
> Istoria nu s-a sfirsit, si coloana infinitului ne duce catre binele
> suprem. Tinta nu conteaza cit conteaza drumul acolo.
> Cu bine, casandra
> 
> 

casandra (, IP: 212.113.164...)
2003-06-02 18:51
Re: pt. Paul

La 2003-06-02 18:07:32, Paul a scris:

> 1..Eu ma refeream la puterea citorva zeci de cardinali de a "face
> legea" si de a-l alege pe noul papa dupa ce precedentul murise
> de moarte naturala sau fusese asasinat.Acest fel de putere
> corupe.2.Uitasem de spirala marxist-leninista!Nu, istoria nu este
> nici spirala,doamna.Credinta dvs. in aceasta spirala care nu duce
> nicaieri este o credinta personala si o respect.Dar eu nu uit ca
> incercarile de a impune astfel de "tinte" altora au dus la
> ruguri,ghilotina si gulag.La 2003-06-02 12:31:14, casandra a scris:
> 
> Cu tot respectul, domnule Paul, nu prea inteleg de ce imi asociati numele continuu cu ruguri, ghilotina si gulaguri. Daca nu ati inteles pina acuma ca eu sint o pacifista si ca nu cred in coertia omului de nici un fel, e pierderea dumneavoastra. Speed reading, cumva? Cred in schimb in educarea copiilor is scoli in asa fel incit sa-si traiasca viata cu bunul din ei nu cu lacomia,rautatea, necinstea, si nepasarea fata de semeni. Ne-ar veni in ajutor in aceasta stradanie intreaga mostenire culturala a omenirii. Oare aproape intreaga arta a vechii Europe, unde nu intorci capul fara sa vezi o reprezentare de sfinti si martiri in cauza binelei, chiar nu va spune nimic? Cred, de asemenea, in rezistenta pasiva in fata viciului de orice natura si la orice nivel, si in pregatirea personala de a plati pentru o asemenea rezistenta. Cred in libera cugetare si in asigurarea fiecaruia dreptul de a o practica.
casandra

din Chicago (, IP: 12.84.5...)
2003-06-02 19:09
Re: pt. Casandra ....nu se chema asta......

La 2003-06-02 18:51:36, casandra a scris:

> > Cu tot respectul, domnule Paul, nu prea inteleg de ce imi asociati numele continuu cu ruguri, ghilotina si gulaguri. Daca nu ati inteles pina acuma ca eu sint o pacifista si ca nu cred in coertia omului de nici un fel, e pierderea dumneavoastra. Speed reading, cumva? Cred in schimb in educarea copiilor is scoli in asa fel incit sa-si traiasca viata cu bunul din ei nu cu lacomia,rautatea, necinstea, si nepasarea fata de semeni. Ne-ar veni in ajutor in aceasta stradanie intreaga mostenire culturala a omenirii. Oare aproape intreaga arta a vechii Europe, unde nu intorci capul fara sa vezi o reprezentare de sfinti si martiri in cauza binelei, chiar nu va spune nimic? Cred, de asemenea, in rezistenta pasiva in fata viciului de orice natura si la orice nivel, si in pregatirea personala de a plati pentru o asemenea rezistenta. Cred in libera cugetare si in asigurarea fiecaruia dreptul de a o practica.
> casandra
>----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
.......socialialis iluminist? Sorry ....cred ca l-am citit pe o scrumiera. 

casandra (, IP: 212.113.164...)
2003-06-02 19:29
Re: pt. Greg

La 2003-06-02 19:09:35, Greg a scris: nu se cheama asta...

-------------------------------------------------------------------------------------------------
> .......socialialis iluminist? Sorry ....cred ca l-am citit pe o
> scrumiera. 
> 
> Nu am cum sa stiu. Eu ma ocup mai ales cu ginditul. Etichetatul il las altora. Dar daca profesiunea mea de credinta face obiectul lecturii fumatorilor, iata ca imi puteti clinti o prejudecata ce o aveam impotriva fumatului. Omul cit traeste tot invata...

din Chicago (de fapt la tara) (, IP: 12.84.5...)
2003-06-02 19:44
Re: pt. Casandra................INVITATIE.........

La 2003-06-02 19:29:38, casandra a scris:

> La 2003-06-02 19:09:35, Greg a scris: nu se cheama asta...
> 
> -------------------------------------------------------------------------------------------------
> > .......socialialis iluminist? Sorry ....cred ca l-am citit pe o
> > scrumiera. 
> > 
> > Nu am cum sa stiu. Eu ma ocup mai ales cu ginditul. Etichetatul il las altora. Dar daca profesiunea mea de credinta face obiectul lecturii fumatorilor, iata ca imi puteti clinti o prejudecata ce o aveam impotriva fumatului. Omul cit traeste tot invata...
>----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
......asta fara imbrinceala! Te invit aici la noi la imperialisti sa faci un concediu pina nu ne darima astia Sears Tower-ul. Ca sa vezi cu ochi proprii in ce mizerie economica, culturala si morala traim. O sa te duc si la bisericile rominesti de aicea (avem doua: una a securistilor si alta a legionarilor) ca sa respiri un pic de atmosfera originala.

Fireste ca in invitatie se includ puradeii (daca ii ai si daca sint disciplinati i.e. umbla incolonati, preferabil in pas de gisca) si evident provider-ul. 

Eu traiesc la tara intr-un pogon de casa (numai eu si baba) cu multa iarba verde, pomi, capriore (citeodata), sconcsi, iepuri, chipmonks si racooni. Respir aer poluat si beau tot asa.

Any comment?
> 

casandra (, IP: 212.113.164...)
2003-06-02 20:02
Re: pt. Greg

La 2003-06-02 19:44:40, Greg a scris:

Mii de multumiri. Am trei feti frumosi in America, blonzi, inalti cu ochii albastri si cu profesiuni ce ma fac mindra de ei. Am multa familie acolo si am prieteni dragi cu care tin contact strins si plin de afectiune. Am trait in America ani multi si vin des in vizita. Am studiat in America.
Va apreciez insa invitatia si o consider sincera. Dar nu deduceti din observatiile mele ca sint anti-americana. Sint un onest observator al evenimentelor ce nu vrea sa subjuge interpretarea nevoilor proprii. Si ca sa continui traditia scrumierei, sint un om interesat de adevar si atita tot.
Cu bine, casandra

Paul (, IP: 65.27.214...)
2003-06-02 20:48
Re: pt. Paul

V-am raspuns la aceste intrebari mai jos.Voi continua.Epoca bolsevica a adus in afara de impunerea unei ideologii cu forta armelor si a terorii si o mare pacaleala:"solidaritate internationala" si "Lupta pentru pace".Stalin si urmasii lui s-au folosit de aceste doua instrumente in scopurile lor de a dezarma Vestul si de a-l destabiliza.Milioane de oameni cinstiti si neavizati de aceste manipulari diabolice au intrat in astfel de miscari.Dvs. vreti sa reinviati,cu buna stiinta aceste stafii ale trecutului ascunzindu-va sub o masca de imprumut, mai onorabila:"filosofia".Nu va va merge doamna.Acele timpuri au apus.La 2003-06-02 18:51:36, casandra a scris:

> La 2003-06-02 18:07:32, Paul a scris:
> 
> > 1..Eu ma refeream la puterea citorva zeci de cardinali de a "face
> > legea" si de a-l alege pe noul papa dupa ce precedentul murise
> > de moarte naturala sau fusese asasinat.Acest fel de putere
> > corupe.2.Uitasem de spirala marxist-leninista!Nu, istoria nu este
> > nici spirala,doamna.Credinta dvs. in aceasta spirala care nu duce
> > nicaieri este o credinta personala si o respect.Dar eu nu uit ca
> > incercarile de a impune astfel de "tinte" altora au dus la
> > ruguri,ghilotina si gulag.La 2003-06-02 12:31:14, casandra a scris:
> > 
> > Cu tot respectul, domnule Paul, nu prea inteleg de ce imi asociati numele continuu cu ruguri, ghilotina si gulaguri. Daca nu ati inteles pina acuma ca eu sint o pacifista si ca nu cred in coertia omului de nici un fel, e pierderea dumneavoastra. Speed reading, cumva? Cred in schimb in educarea copiilor is scoli in asa fel incit sa-si traiasca viata cu bunul din ei nu cu lacomia,rautatea, necinstea, si nepasarea fata de semeni. Ne-ar veni in ajutor in aceasta stradanie intreaga mostenire culturala a omenirii. Oare aproape intreaga arta a vechii Europe, unde nu intorci capul fara sa vezi o reprezentare de sfinti si martiri in cauza binelei, chiar nu va spune nimic? Cred, de asemenea, in rezistenta pasiva in fata viciului de orice natura si la orice nivel, si in pregatirea personala de a plati pentru o asemenea rezistenta. Cred in libera cugetare si in asigurarea fiecaruia dreptul de a o practica.
> casandra
> 

din Chicago (, IP: 12.84.9...)
2003-06-02 20:50
Re: pt. Greg

La 2003-06-02 20:02:30, casandra a scris:

> La 2003-06-02 19:44:40, Greg a scris:
> 
> Mii de multumiri. Am trei feti frumosi in America, blonzi, inalti cu
> ochii albastri si cu profesiuni ce ma fac mindra de ei. Am multa
> familie acolo si am prieteni dragi cu care tin contact strins si plin
> de afectiune. Am trait in America ani multi si vin des in vizita. Am
> studiat in America.
> Va apreciez insa invitatia si o consider sincera. Dar nu deduceti din
> observatiile mele ca sint anti-americana. Sint un onest observator al
> evenimentelor ce nu vrea sa subjuge interpretarea nevoilor proprii.
> Si ca sa continui traditia scrumierei, sint un om interesat de adevar
> si atita tot.
> Cu bine, casandra
>-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------....tradare, tradare da' s-o stim si noi! MENTIN INVITATIA!  

din Chicago (de fapt la tara) (, IP: 12.84.9...)
2003-06-02 20:52
Re: pt. CASANDRA.......sorry am screwed UP

La 2003-06-02 20:50:25, Greg a scris:

> La 2003-06-02 20:02:30, casandra a scris:
> 
> > La 2003-06-02 19:44:40, Greg a scris:
> > 
> > Mii de multumiri. Am trei feti frumosi in America, blonzi, inalti cu
> > ochii albastri si cu profesiuni ce ma fac mindra de ei. Am multa
> > familie acolo si am prieteni dragi cu care tin contact strins si plin
> > de afectiune. Am trait in America ani multi si vin des in vizita. Am
> > studiat in America.
> > Va apreciez insa invitatia si o consider sincera. Dar nu deduceti din
> > observatiile mele ca sint anti-americana. Sint un onest observator al
> > evenimentelor ce nu vrea sa subjuge interpretarea nevoilor proprii.
> > Si ca sa continui traditia scrumierei, sint un om interesat de adevar
> > si atita tot.
> > Cu bine, casandra
> >-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------....tradare, tradare da' s-o stim si noi! MENTIN INVITATIA!  
> 
> 

din Chicago (, IP: 12.84.9...)
2003-06-02 20:59
Re: pt. Paul......nu fii asa de categoric.....aicea e....

La 2003-06-02 20:48:51, Paul a scris:

> V-am raspuns la aceste intrebari mai jos.Voi continua.Epoca bolsevica
> a adus in afara de impunerea unei ideologii cu forta armelor si a
> terorii si o mare pacaleala:"solidaritate internationala"
> si "Lupta pentru pace".Stalin si urmasii lui s-au folosit
> de aceste doua instrumente in scopurile lor de a dezarma Vestul si de
> a-l destabiliza.Milioane de oameni cinstiti si neavizati de aceste
> manipulari diabolice au intrat in astfel de miscari.Dvs. vreti sa
> reinviati,cu buna stiinta aceste stafii ale trecutului ascunzindu-va
> sub o masca de imprumut, mai onorabila:"filosofia".Nu va va
> merge doamna.Acele timpuri au apus.La 2003-06-02 18:51:36, casandra a
> scris:
> 
> > La 2003-06-02 18:07:32, Paul a scris:
> > 
> > > 1..Eu ma refeream la puterea citorva zeci de cardinali de a "face
> > > legea" si de a-l alege pe noul papa dupa ce precedentul murise
> > > de moarte naturala sau fusese asasinat.Acest fel de putere
> > > corupe.2.Uitasem de spirala marxist-leninista!Nu, istoria nu este
> > > nici spirala,doamna.Credinta dvs. in aceasta spirala care nu duce
> > > nicaieri este o credinta personala si o respect.Dar eu nu uit ca
> > > incercarile de a impune astfel de "tinte" altora au dus la
> > > ruguri,ghilotina si gulag.La 2003-06-02 12:31:14, casandra a scris:
> > > 
> > > Cu tot respectul, domnule Paul, nu prea inteleg de ce imi asociati numele continuu cu ruguri, ghilotina si gulaguri. Daca nu ati inteles pina acuma ca eu sint o pacifista si ca nu cred in coertia omului de nici un fel, e pierderea dumneavoastra. Speed reading, cumva? Cred in schimb in educarea copiilor is scoli in asa fel incit sa-si traiasca viata cu bunul din ei nu cu lacomia,rautatea, necinstea, si nepasarea fata de semeni. Ne-ar veni in ajutor in aceasta stradanie intreaga mostenire culturala a omenirii. Oare aproape intreaga arta a vechii Europe, unde nu intorci capul fara sa vezi o reprezentare de sfinti si martiri in cauza binelei, chiar nu va spune nimic? Cred, de asemenea, in rezistenta pasiva in fata viciului de orice natura si la orice nivel, si in pregatirea personala de a plati pentru o asemenea rezistenta. Cred in libera cugetare si in asigurarea fiecaruia dreptul de a o practica.
> > casandra
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------....e doar un fel de frectzie intelectuala. Noi sintem Romani! RIGHT? Problema e care e mai DESTEPT, CULT, CITIT (ca mai frumos nu umbla pe INET). 
> 
> 

Katty (, IP: 213.64.59...)
2003-06-02 21:06
Re: pt. CasandraExcelent Casandra !!!!!!!

Paul (, IP: 65.27.214...)
2003-06-02 21:11
Re: pt. Paul......nu fii asa de categoric.....aicea e....

Va rog sa cititi mai jos(pt.Phantom) ce a scris aceasta doamna filosoafa si "toleranta" si veti vedea ca filosofia dinsei este intentionata pentru creduli!La 2003-06-02 20:59:32, Greg a scris:

> La 2003-06-02 20:48:51, Paul a scris:
> 
> > V-am raspuns la aceste intrebari mai jos.Voi continua.Epoca bolsevica
> > a adus in afara de impunerea unei ideologii cu forta armelor si a
> > terorii si o mare pacaleala:"solidaritate internationala"
> > si "Lupta pentru pace".Stalin si urmasii lui s-au folosit
> > de aceste doua instrumente in scopurile lor de a dezarma Vestul si de
> > a-l destabiliza.Milioane de oameni cinstiti si neavizati de aceste
> > manipulari diabolice au intrat in astfel de miscari.Dvs. vreti sa
> > reinviati,cu buna stiinta aceste stafii ale trecutului ascunzindu-va
> > sub o masca de imprumut, mai onorabila:"filosofia".Nu va va
> > merge doamna.Acele timpuri au apus.La 2003-06-02 18:51:36, casandra a
> > scris:
> > 
> > > La 2003-06-02 18:07:32, Paul a scris:
> > > 
> > > > 1..Eu ma refeream la puterea citorva zeci de cardinali de a "face
> > > > legea" si de a-l alege pe noul papa dupa ce precedentul murise
> > > > de moarte naturala sau fusese asasinat.Acest fel de putere
> > > > corupe.2.Uitasem de spirala marxist-leninista!Nu, istoria nu este
> > > > nici spirala,doamna.Credinta dvs. in aceasta spirala care nu duce
> > > > nicaieri este o credinta personala si o respect.Dar eu nu uit ca
> > > > incercarile de a impune astfel de "tinte" altora au dus la
> > > > ruguri,ghilotina si gulag.La 2003-06-02 12:31:14, casandra a scris:
> > > > 
> > > > Cu tot respectul, domnule Paul, nu prea inteleg de ce imi asociati numele continuu cu ruguri, ghilotina si gulaguri. Daca nu ati inteles pina acuma ca eu sint o pacifista si ca nu cred in coertia omului de nici un fel, e pierderea dumneavoastra. Speed reading, cumva? Cred in schimb in educarea copiilor is scoli in asa fel incit sa-si traiasca viata cu bunul din ei nu cu lacomia,rautatea, necinstea, si nepasarea fata de semeni. Ne-ar veni in ajutor in aceasta stradanie intreaga mostenire culturala a omenirii. Oare aproape intreaga arta a vechii Europe, unde nu intorci capul fara sa vezi o reprezentare de sfinti si martiri in cauza binelei, chiar nu va spune nimic? Cred, de asemenea, in rezistenta pasiva in fata viciului de orice natura si la orice nivel, si in pregatirea personala de a plati pentru o asemenea rezistenta. Cred in libera cugetare si in asigurarea fiecaruia dreptul de a o practica.
> > > casandra
> ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------....e
> doar un fel de frectzie intelectuala. Noi sintem Romani! RIGHT?
> Problema e care e mai DESTEPT, CULT, CITIT (ca mai frumos nu umbla pe
> INET). 
> > 
> > 
> 
> 

(, IP: 12.84.9...)
2003-06-02 21:23
Re: pt. Paul......TAKE IT EASY...MAN ...e tot asa cum am spus....

La 2003-06-02 21:11:24, Paul a scris:

> Va rog sa cititi mai jos(pt.Phantom) ce a scris aceasta doamna
> filosoafa si "toleranta" si veti vedea ca filosofia dinsei
> este intentionata pentru creduli!La 2003-06-02 20:59:32, Greg a
> scris:
> 
> > La 2003-06-02 20:48:51, Paul a scris:
> > 
> > > V-am raspuns la aceste intrebari mai jos.Voi continua.Epoca bolsevica
> > > a adus in afara de impunerea unei ideologii cu forta armelor si a
> > > terorii si o mare pacaleala:"solidaritate internationala"
> > > si "Lupta pentru pace".Stalin si urmasii lui s-au folosit
> > > de aceste doua instrumente in scopurile lor de a dezarma Vestul si de
> > > a-l destabiliza.Milioane de oameni cinstiti si neavizati de aceste
> > > manipulari diabolice au intrat in astfel de miscari.Dvs. vreti sa
> > > reinviati,cu buna stiinta aceste stafii ale trecutului ascunzindu-va
> > > sub o masca de imprumut, mai onorabila:"filosofia".Nu va va
> > > merge doamna.Acele timpuri au apus.La 2003-06-02 18:51:36, casandra a
> > > scris:
> > > 
> > > > La 2003-06-02 18:07:32, Paul a scris:
> > > > 
> > > > > 1..Eu ma refeream la puterea citorva zeci de cardinali de a "face
> > > > > legea" si de a-l alege pe noul papa dupa ce precedentul murise
> > > > > de moarte naturala sau fusese asasinat.Acest fel de putere
> > > > > corupe.2.Uitasem de spirala marxist-leninista!Nu, istoria nu este
> > > > > nici spirala,doamna.Credinta dvs. in aceasta spirala care nu duce
> > > > > nicaieri este o credinta personala si o respect.Dar eu nu uit ca
> > > > > incercarile de a impune astfel de "tinte" altora au dus la
> > > > > ruguri,ghilotina si gulag.La 2003-06-02 12:31:14, casandra a scris:
> > > > > 
> > > > > Cu tot respectul, domnule Paul, nu prea inteleg de ce imi asociati numele continuu cu ruguri, ghilotina si gulaguri. Daca nu ati inteles pina acuma ca eu sint o pacifista si ca nu cred in coertia omului de nici un fel, e pierderea dumneavoastra. Speed reading, cumva? Cred in schimb in educarea copiilor is scoli in asa fel incit sa-si traiasca viata cu bunul din ei nu cu lacomia,rautatea, necinstea, si nepasarea fata de semeni. Ne-ar veni in ajutor in aceasta stradanie intreaga mostenire culturala a omenirii. Oare aproape intreaga arta a vechii Europe, unde nu intorci capul fara sa vezi o reprezentare de sfinti si martiri in cauza binelei, chiar nu va spune nimic? Cred, de asemenea, in rezistenta pasiva in fata viciului de orice natura si la orice nivel, si in pregatirea personala de a plati pentru o asemenea rezistenta. Cred in libera cugetare si in asigurarea fiecaruia dreptul de a o practica.
> > > > casandra
> > ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------....e
> > doar un fel de frectzie intelectuala. Noi sintem Romani! RIGHT?
> > Problema e care e mai DESTEPT, CULT, CITIT (ca mai frumos nu umbla pe
> > INET). 
> > > 
> > > 
> > 
> > 
> 
> 


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 "Mama Lumii" la Bucuresti (50 afisari)
 |N MEMORIA LUI ION DRAGANOIU (41 afisari)
 Richard Chamberlain e homosexual (39 afisari)
 Domnica DRUMEA (23 afisari)
 Ziua Literara va recomanda (21 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2003 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.04540 sec.