Ziua Logo
  Nr. 2724 de luni, 2 iunie 2003 
 Cauta:  
  Detalii »

Politica

2003-06-02

Comentarii: 13, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa


2003-06-02 00:23:27

Domnului Presedinte al Romaniei, excelenta sa Domnul Ion Iliescu

Domnule Presedinte,

Ca roman si cetatean al Europei, mä simt lezat si jignit de catre aceasta grupare care militeaza pentru o "noua patrie muma" in inima Romaniei.Cetateanul roman, de origine magyara, Tökes Laszlo, si-a facut un stindard din actiunea de dezmembrare a Romaniei avind sprijinul altui binevoitor ,Sabin Gherman, care " s-a saturat de Romania".
Dat fiind cele aratate mai sus si avind in vedere calitatea dumneavoastra de garant al Constitutiei si de presedinte Consiliului National de Aparare a Tarii, va cer public domnule Presedinte sä dispuneti factorilor in drept verificarea constitutionalitatii actelor intreprinse de aceasta grupare si luarea MASURILOR LEGALE care se impun. Im place sä cred ca Romania
nu a ajuns o stana fara caini si ca nu suntem planificati a deveni o a doua Jugoslavie.
Sper domnule Presedinte ca veti face uz de prerogativele care va revin, pentru intrarea in legalitate.
Cu Stima
KGB din Germania.


2003-06-02 00:26:39

Radicalii UDMR vor autonomie

In mileniul 3 cand toata lumea vrea sa se uneasca ,se mai gasesc unii care se imbata cu apa de ploaie. Ce ar fi daca romanii ar lasa sa se formeze un tinut maghiar apoi i-ar inconjura cu sarma ghimpata sa nu mai aiba nici o iesire. Ce sa-r intampla daca in fiecare sat din Europa sau SUA ,lumea ar vrea sa-si formeze tarisoare separate pentru ca ei sunt : romani , maghiari , tigani , negri ,albi,chinezi,turci,bulgari,greci , s.a.m.d. In Romania sunteti lasati liberi sa va alegeti tara in care doriti sa locuiti , religia care vreti sa o practicati, deci daca nu va convine ceva ,luati bilete de tren si opritiva unde vreti.

Cosor
2003-06-02 02:33:26

falsul revolutionar Tokes

Am sustinut si sustin ca aceasta javra de pastoras,trebuie pus la punct.De ce D-l Iliescu nu spune exact ceiace stie despre acest popa cretin,de ce nu spune de cine a fost pedepsit acest individ in sutana de drac si cum a fost racolat de Virgil Magureanu in evenimentele din dec89,as fi curios sa stiu ce s-a intimplat cu sefii lui erarhici care,drept pedeapsa l-au aruncat in comuna Inau,de unde a fost recuperat de Magureanu.D-le Iliescu daca ai uitat mergi si cerceteaza-i dosarul acestui popa la fostul IGM si daca vrei iti dau si numele colonelului care a facut cercetarea,sau mai bine zis mergi la fostul sef al IGM,gen.Moldovan.Vedeti pina unde merge acest idiot care vrea sa impuna poporului majoritar o zi care apartine poporului maghiar.Ce avem noi cu rascoala ungurilor din 87,cind stim cum au fost tratati cu foc si benzina multi ostasi rusi,a caror vina era ca se aflau in Ungaria trimisi de sefii lor.Raspopitul asta se mai refera la pacatele comunismului,dar de ce nu se refera si la pacatele hortismului,sau mai bine zis la atrocitatile suferite de poporul roman de hoardele hunilor.Nu ii convine ca un om sanatos la cap.Jonathan Scheele,vede lucrurile asa cum sunt.Deceaba se chinuiesc unii dintre ungurii cu scaun la cap,sa-l convinga pe aceasta reminiscenta huna,ca tot nu reusesc.Uite cum incita la ura si la destsbilizarea tarii,sub privirile ingaduitoare ale psd,ale justitiei,ale presidentiei.In ce tara se mai poate intimpla asa ceva,decit in tara lui bombonel voda ca daca si Dana ar avea ceva de hun in ea ,l-as intelege pe bombonel,stiti la ca care fost premier ma gindescVad pe acest forum reactia multora si D-le Iliescu nu tratati cu superficialitate acest individ,care instiga pe secui impotriva ststului de drept,national si indivizibil,care se chiama Romania.Sa fi fost acest individ in America de mult era trimis unde merita.Si sa stiti ca bunatatea mai inseamna si prostie si oricit va aveti la mina unul pe altul sa fiti convinsi ca 90% din populatia tarii stiu ca evenimentele din dec.89 au fost urmarea loviturii de stat,facuta de experti in domeniu,asa cum si D-voastra ati afirmat in prima carte -Revolutie si Reforma.

Un Romano-American
2003-06-02 06:07:12

Radicalii..

Nu sunt anti-maghiar si in general,traind intr-o tara multi-culturala democrata, cum este America,inteleg sa respect Constitutia si atit legile Federale cit si cele ale Statului Massachusetts .( inclusiv ale celorlalte 49 state)
Pentruca in acest stat, cea mai mare minoritate o formeaza Portoricanii, in viziunea lui Tokes ( Iertat sa-mi fie ca nu-i spun "domnul Tokes " dar acest individ nu merita nici un respect ) ar trebui ca orasul Springfield, cu o populatie majoritara portoricana, sa aiba autonomie teritoriala.
Exemplul nu l-am dat intimplator.
In U.S.A. traiesc mai multi polonezi de cit in Polonia, dar nimanui nu i-a trasnit prin cap sa ceara, nu autonomie, pentruca ar fi de neimaginat aceasta indrazneala, dar nici o strada nu va putea avea denumire in polona si engleza !
Pe linga Partidul Republican si Partidul Democrat, in U.S.A. mai sunt inca, cel putin doua partide mici,plus unul sau doua extremiste ( insignifiante ) dar ar fi de neconceput un partid... sa-i zicem "UNIUNEA DEMOCRATA A INDIENILOR DIN U.S.A."
In America, cea mai democrata tara din lume, nici o minoritate, fie ea chiar AMESH, nu poate forma un partid separat. Romania este singura tara din lume care a admis aceasta stare de lucruri.
VEZI URMATORUL COMENTARIU, URMAREA >>>

Un Romano-American
2003-06-02 06:41:57

Radicalii...Partea doua.

Lui Tokes i s-au deschis multe usi, inclusiv aici in U.S.A.unde s-a crezut, ca asazisa revolutie romanesca, inceputa la Timisoara ,i se datoreaza lui.
Declaratiile mincinoase, referitoare la evenimentele de la Targul Mures,printre care prezentarea fotografiei unui om macelarit ca fiind un cetatean minoritar maghiar.( In realitate, un roman nevinovat ucis cu cruzime de un conational, al acestui popa mincinos.) fac dovada, ca Laslo Tokes, este un complotist impotriva statului, spion al cercurilor revizioniste maghiare si nu in ultimul rind un terorist.
Un alt neadevar , cu care Laslo Tokes manipuleaza un anumit segment al minoritarilor este cel al secuilor, in numele carora "cere autonomie.."considerin ca secuii sint tot unguri. COMPLET NEADEVARAT !
Tokes a confundat bunatatea romanilor, cu prostia, altfel nu-mi explic de ce are atita tupeu.
ESTE TIMPUL CA ACEST COMPLOTIST SA FIE DAT PE MINA ORGANELOR PENALE SI SA FIE JUDECAT CONFORM LEGILOR INTERNE DAR TININD CONT SI DE LEGILE INTERNATIONALE IMPOTRIVA TERORISMULUI !

transsyilvania
2003-06-02 09:40:33

Re: Radicalii...

Stati o clipa cu terorismul si cu prosttile astea... Intr-o tara de drept, fiecare are voie sa spuna ce gandeste. Ori, ei nu fac altul decat incearca sa obtina sprijin legal pentru o anumita forma de autonomie. Adica se adreseaza intitutiilor statului roman, parlamentului etc., si nu ies cu bata pe strada, asa cum credeti voi. Asta nu e terrorism, ci lobby, daca tot cunosti limba americana...
Ti-as fi tare recunoscator, daca mi-ai putea aduce cel putin doua argumente stiintifice, care demonstreaza ca secuii nu sunt unguri. Daca mergi pe calea dialectului, nu cumva sa ajungem acolo, ca nici moldovenii sau motii nu sunt romani.
Astept argumentele voastre.

tynomag
2003-06-02 12:09:33

Unguri?!

ce ar zice acesti ramatori ,care isi mai zic si unguri,maghiari,secui sau stie-i Dumnezeu cum isi mai zic,sa ii consideram noi pe ei niste nechemati,ceea ce si sunt,o piedica in dezvoltarea politico-economica a natiunii romane.ca de cand ii stim pe acesti barbari veniti cu sabia pe aceste pamanturi,doar autonomie au pretins.unde mai,migratorilor?nu va vine cheful sa plecati si voi acasa,in stepele Asiei de unde ati venit.voi ne contestati originea si dreptul de a locui in tara noastra?ne-am cam saturat de voi si poate ca o sa ne vina cheful curand,ca"valachi imputiti"sa va dam un picior in dos cum ati facut voi cu populatia germana din Hungaria(mai multi decat sunteti voi aici)dupa razboi.sau mai rau,s-ar putea sa va cautam noi putin prin Ungaria si sa va aducem aminte de ce ati facut voi in trecut poporului roman cand ati avut ocazia.ca avem si noi o socoteala foarte "prieteneasca"cu voi.sa nu credeti ca suntem ingaduitori cu voi.Romania nu inseamna o tara de senili ca Mr.Iliescu,ba chiar generatia mea abia asteapta sa va joace pe mutre in Ungaria,ca acel pamant apartine totusi Europei,iar voi cam locuiti de multa vreme abuziv.ce ziceti de asta?!cand prin ticalosia si cruzimea voastra groteasca,Ardealul apartinea Hungariei,mosul meu,participant in primul razboi mondial,fortat de trupele cuceritoare maghiare(culmea,cu soldati romani majoritari),in aceeasi situatie sa lupte pt.interesele Hungariei,tocmai in Italia.Oare ce interese aveati voi acolo mai rusini ale omenirii,nu cumva saracii unguri din Italia erau asupriti,iar voi veneati sa ii eliberati?sic.astia santeti voi mai,niste esecuri ale Europei,unite daca n-ati fi voi,ca in majoritatea conflictelor eurpoene ati contribuit din plin.sa nu credeti ca o sa fiti iertati.de fiecare data cand a venit armata romana dupa voi ati fugit ca iepurii,in cele doua razboaie lasand tot echipamentul de izbeliste.am intrat nestingheriti in Ungaria si Budapesta.voi numai cu aliante ticaloase va-ti dovedit de o cruzime rusinoasa,ceea ce va descrie si acum cel mai bine.Luati de seama,asta va poate insemna sfarsitul ingaduintei noastre.Pt.secuii totusi cu minteaintreaga ii intreb:merita sacrificiul pt.un popa manipulator?

tomi01_2000
2003-06-02 16:12:32

Frate Cosoare, Din cate stiu eu ungurii vor sa traiasca mai bine, si mai bine ca in timp de pace nu este!

La 2003-06-02 02:33:26, Cosor a scris:

> Am sustinut si sustin ca aceasta javra de pastoras,trebuie pus la
> punct....Nu ii convine ca un om sanatos la
> cap.Jonathan Scheele,vede lucrurile asa cum sunt.Deceaba se chinuiesc unii dintre ungurii cu scaun la cap,sa-l convinga pe aceasta
> reminiscenta huna,ca tot nu reusesc....sub privirile ingaduitoare ale psd,ale justitiei,ale presidentiei.....

Nu degeaba omul este pastor reformat!
Mai ramane sa implineasca lista de 250.000 de semnaturi! Daca ajunge la total semnaturi atunci ar fi  o problema!
Deocamdata este doar un extremist care striga la Scheele ca nu vede ...
In privinta Guvernului consider ca este mult mai bine sa nu ia atitudine pe moment... Nu de alta dar in Romania suntem ca in America - si romani si rusi.... si multe natii!
Apele adanci se tulbura greu! Chiar daca numai Tokes vrea autonomie.
Doar dupa ce T. va putea prezenta ceva palpabil consider ca Guvernul sa ia atitudine.
Din cate stiu eu ungurii vor sa traiasca mai bine, si mai bine ca in timp de pace nu este!

Gyuri
2003-06-02 16:17:24

Reactii isterice

Utilizarea unor expresii de genul:

"ramatori ,care isi mai zic si unguri,maghiari,secui
sa plecati si voi acasa,in stepele Asiei de unde ati venit
mosul meu,participant in primul razboi mondial
aliante ticaloase va-ti dovedit de o cruzime rusinoasa
popa manipulator
hoardele hunilor
javra de pastoras
individ in sutana de drac
loviturii de stat,facuta de experti in domeniu"
s.a.m.d

denota un zbucium intern profund al catorva participanti la acest forum.

Parerea mea este ca, problemele reale se rezolva prin tratative civilizate si pragmatice, evitandu-se reactiile isterice si utilizarea unor expresii defaimatoare si chiar calomnioase la adresa unor cetateni ai Romaniei.

Cred ca intr-un regim democratic fiecare cetatean are dreptul sa-si doreasca ceva, realizabil sau nu.

Apreciez curajul pastorului Laszlo Tokes, care a contribuit in mod fundamental la caderea regimului comunist.


tomi01_2000
2003-06-02 16:31:38

Probabil aveti dreptate! Dar daca nu era Tokes nu era Timisoara? Lovitura de stat sau Revolutie?

La 2003-06-02 16:17:24, Gyuri a scris:

...> loviturii de stat,facuta de experti in domeniu"
> s.a.m.d
> denota un zbucium intern profund al catorva participanti la acest
> forum.
> Parerea mea este ca, problemele reale se rezolva prin tratative
> civilizate si pragmatice, evitandu-se reactiile isterice si
> utilizarea unor expresii defaimatoare si chiar calomnioase la adresa
> unor cetateni ai Romaniei.
> Cred ca intr-un regim democratic fiecare cetatean are dreptul sa-si
> doreasca ceva, realizabil sau nu.
> Apreciez curajul pastorului Laszlo Tokes, care a contribuit in mod
> fundamental la caderea regimului comunist.

Daca intr-o familie in care exista o"armonie", se munceste in grup, se consuma in grup, se traieste respectand drepturile celorlalti - se ridica o parte "minoritara" cerand pernele si paturile din casa, ceilalti sunt surprinsi?
De unde apare nemultumirea? Cine a creat-o ? Cei care vor pernele si paturile sau cei care vor sa traiasca in familie si sa foloseasca cu totii in mod liber bunurile?
Nu polemizez pe teme ca - Tokes a eliberat Romania, sau hunii au venit si n-au mai plecat, sau mai cine stie ce bazaconii.
Pot spune doar atat - dragul meu vrei perine si paturi? Pune mana si fa altele noi daca vrei sa le folosesti doar tu, caci eu nu ma supar pe tine ca nu pui capul pe acelasi loc cu mine.
Fara Suparare Frate Gyuri de la Timisoara!

tomi01_2000
2003-06-02 16:35:06

Treburi importante!!

Treburi importante ma opresc acum!!
Pentru combatantii forumului care totusi vor sa imi spuna cate ceva
sunt de gasit la tomi01_2000@yahoo.com

PS Sa fie siguri ca nu o sa intarzii cu raspunsul!

Joe
2003-06-02 17:31:51

INTRUNIRE DE A GURA LUMII

Stiti si voi fratilor ca mamaliguta hun gura mare nu explodeaza!
Asta e ca si in decembrie-uite popa-nu e popa,asta nu e altceva decat o sardela puturoasa de a dat la gura lumii sa musamalizeze alianta masono-comuniste care a dat mana in mana sa distruga societatea romaneasca!

leostyan
2003-06-02 17:48:40

De ce va e frica?

De ce oare ii e frica la 21.6 milioane de romani de 1.4 milioane de maghiari daca vor autonomie? Sa zicem, ca Ungaria ii ajuta - doar cu toti unguri nu sint nici cit jumatate de romini. Si pina cind acest presupus ar putea sa tina? Frate-frate, dar brinza e pe bani. Daca ceva nu-r rentabil, nimeni nu investeste, nici macar fratele. Ce are "secuimea" ce nu are Moldova, Oltenia, Baraganul sau alte regiuni ale tarii? Eu nu-mi pot inchipui, poate ma ajuta cineva. Lasind la o parte hunii si dacii, mi se pare putin caraghios totusi frica asta bolnaviciosa a lui Ion de Janos in zilele noastre.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 "Mama Lumii" la Bucuresti (50 afisari)
 |N MEMORIA LUI ION DRAGANOIU (41 afisari)
 Richard Chamberlain e homosexual (39 afisari)
 Domnica DRUMEA (23 afisari)
 Ziua Literara va recomanda (21 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2003 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02523 sec.