Ziua Logo
  Nr. 2724 de luni, 2 iunie 2003 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2003-06-02
(, IP: 204.202.208...)
2003-06-02 22:18
Ziarul Adevarul, 23 ianuarie 1995, articol: Dl. Chiuzbaian di Dl. Schapira, Part I

�Dl. Chiuzbaian si dl. Schapira�

1. Dl. Schapira se naste la Sofia, vine in Romania la virsta adolescentei si o paraseste ca cetatean bulgar prin anii �47- �48, dupa ce depune o intensa activitate in comitetul de primire a �Armatei Sovietice Eliberatoare�. Ajuns la Paris, dl. Scapira uita ca la plecarea din Romania a ales cetatenia bulgara si se introduce in comunitatea romaneasca declarindu-se francmason.
2. Si aici ajungem la un punct deosebit de grav. Dl Schapira, uitind ca in perioada 1941-44 autoritatile romanesti rezista cererilor germane de�aplicare a planurilor de rezolvare definitiva a problemei evreiesti� (ceea ce nu facusera state mari si cu pretentii), ca in timp ce singele soldatilor romani curge pentru intregirea tarii dinsul nu are alta obligatie decit de a curata strada de zapada, in timp ce doamnele ii aduc in semn de solidaritate ceai cald, cere la Paris statului german o pensie pentru ceea ce a indurat in Romania. Cum treaba tine, dl. Schapira isi formeaza o echipa de martori cu care, nu pe gratis, obtine pensii germane pentru �suferintele indurate in Romania� si pentru alti evrei romani- pe care Dumnezeu si poporul roman ii ajutasera sa nu cunoasca. Noroiul cu care dl. Schapira si echipa dinsului improasca Istoria Romaneasca a acelei perioade este greu de imaginat. Dar timpul trece si iata ajuns un bulgar, Mare Conducator al Masoneriei Romanesti (inutila analogia cu istoria interbelica a PCR);
3. Dupa dec. 1989, dl. Schapira se simte atras de 2 sectoare, ambele bazate pe ideea pe care a enuntat-o, �sa dea o viata fericita oamenilor�?!, si anume alcatuirea de dosare pentru cei care cer azil in Franta si infiere de copii. Prima activitate este data in �dijma� d-lui Adrian Cremene (despre care ar fi multe de spus, cit si despre multi altii din anturajul parizian al d-lui Schapira sau despre simpatizantii lui autohtoni, dar pentru moment sa spunem numai ca dl. Cremene este fiul scriitoarei Mioara Cremene � cine in tineretea lui nu citea �cu nesat� revista �Cravata Rosie?�).
Alcatuirea dosarelor pentru cadidatii la azil la care intimplator am aistat personal e deosebit de lucrativa. Candidatului i se spune ca va fi foarte greu si la prima infatisare, si la recurs, dar trebuie sa aiba curaj, caci avem pile mari nu numai in Franta, dar si in Romania gratie lui Schapira si prietenii acestuia cu dl. Iosif Chiuzbaian, actualul ministru de justitie. Tariful pentru prestatii este simplu, �dai tot ce ai�. Recalcitrantii sint amenintati de fulgerele Schapiro-Ciuzbaiene. Continutul dosarelor prezentate pentru obtinerea azilului sint parca scoase din filmele de groaza. Mamele si surorile candidatilor la azil sunt violate, sodomizate , iar solicitantii indelung torturati in beciurile SRI. Multi isi retrag cererile vazind grozaviile care acopera cu noroi toate autoritatile actuale ale Statului Roman. Astfel, am ramas stupefiat in fata muntelui de duplicitate cind am citit in jurnalul d-lui Chiuzbaian �Palatul de Justitie� intentia de a-i acorda o medalie d-lui Iliescu (care nu cred de altfel sa-i mareasca prestigiul), dar redactind in acelasi timp dosare pentru solicitantii de azil, in care medaliatul este la originea tuturor relelelor�....va urma....

P.S: Aceasta scrisoare - articol expediata de la Paris, de catre profesorul N. Petrescu, exprimindu-si pataniile, experientele in capitala Frantei si umilirea la care s-au expus multi romani, trecind prin filierele atragatoare ale onorabilului potentat Marcel Schapira. Multumind post mortem lui Dumitru Tinu, directorul ziarului Adevarul, decedat intr-un accident rutier in iarna 2003, in circumstante dubioase si destule semne de intrebare.
Ceva e putred in Danemarca lui Shakespeare si Romania "emanata" a lui Ion Iliescu.....
Jan Dinu
Portland, Oregon, USA
horizonjd@hotmail.com

filosoful din maracaibo (, IP: 200.44.11...)
2003-06-02 23:00
Re: Ziarul Adevarul, 23 ianuarie 1995, articol: Dl. Chiuzbaian di Dl. Schapira, Part I


     « Comentariu anterior

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 "Mama Lumii" la Bucuresti (50 afisari)
 |N MEMORIA LUI ION DRAGANOIU (41 afisari)
 Richard Chamberlain e homosexual (39 afisari)
 Domnica DRUMEA (23 afisari)
 Ziua Literara va recomanda (21 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2003 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.12770 sec.