Ziua Logo
  Nr. 1948 de miercuri, 8 noiembrie 2000 
 Cauta:  
  Detalii »
Dezvaluiri
Agentul Serghei rupe tacerea (2)
Zaher Iskandarani a comandat asasinarea lui Emil Constantinescu
-- Atentatul asupra sefului statului a fost dejucat cu ajutorul lui "Serghei" * Actiunea criminala a fost pregatita si cu ajutorul a doi medici din Spitalul Penitenciarului Jilava * Telefonul mobil prin care s-a organizat atentatul a fost introdus in spital prin dr. Abagiu si dr. Segarceanu * Omul care se ocupa de operatiune este un sirian din SUA * Viata colaboratorului DSS, Serviciului Special al MI si al SRI este in pericol
Viorel Tudor, in varsta de 42 de ani, a lucrat inca de la inceputul anilor '80 cu Directia Securitatii Statului (DSS), cu Serviciile Speciale din cadrul Ministerului de Interne (MI), dar si cu Serviciul Roman de Informatii (SRI). Dupa aproape 20 de ani de munca informativa, Tudor, avand numele de cod "Serghei", rupe tacerea, oferindu-ne detalii senzationale care au insumat zece ore de inregistrari audio. Serghei, dupa ce a reusit sa obtina informatii de la si despre spioni, ucigasi, traficanti si mafia gulerelor albe, a ajuns sa fie el insusi haituit de ofiteri din MI si SRI. El a ajuns sa faca aceste dezvaluiri incredibile, dupa ce s-a consultat cu Silvia Conti a Romaniei, fostul Procuror General al Curtii de Apel Timis, Constanta Carstea. Data fiind gravitatea exceptionala a informatiilor, care vizeaza direct siguranta nationala, ziarul ZIUA va reda integral declaratiile lui Serghei. Acum este randul comunitatii informationale din Romania, Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, Procurorului General si Comisiilor de specialitate ale ambelor camere ale Parlamentului sa verifice aceste informatii si sa ia masurile ce se impun.
Serghei a fost pregatit de SRI pentru a-l lucra pe Zaher
In toamna anului 1997, Viorel Tudor se afla in Spitalul Penitenciar Jilava, camera 405, dupa ce fusese transferat din arestul politiei municipiului Ploiesti, pentru a fi expertizat medical de medicii legisti. El a ajuns sa fie arestat pentru trafic de influenta intr-un caz de furt de la firma ploiesteana Dero Lever. In continuare, redam integral declaratia lui Serghei legata de planul asasinarii presedintelui Romaniei, Emil Constantinescu.
"In spital l-am cunoscut pe Zaher Iskandarani, cu care stateam in camera, acesta fiind adus la initiativa col. Campeanu, ofiter de contrainformatii in cadrul spitalului Jilava. In prealabil am fost pregatit de acesta si un general din SRI care s-a recomandat Marcu. Ei mi-au spus ca singura solutie prin care pot scapa mai repede de detentie este continuarea muncii de colaborare cu SRI. Alta cale nu aveam de ales si am acceptat sa-i ajut. Toate datele ce urma sa le obtin trebuiau predate col. Campeanu. Acesta la randul lui le preda gen. Marcu. Printre altii, in camera mai eram cu Alexandru Badea din Bucuresti, Silviu Iulian din Giurgiu si inca cativa, care erau pentru expertizare sau tratament medical."
Agentul a reusit sa intre pe sub pielea lui Zaher
"Seriozitatea mea a fost dovedita in urma relatiilor mele cu Gigi Kent. Datorita recomandarii lui Gigel, Zaher a capatat incredere totala in mine. Astfel, ori de cate ori primea bilete, sau purta convorbiri telefonice de pe mobilul sau, care a fost introdus in spital prin dr. Abagiu si dr. Segarceanu, stiam continutul lor, devenind un fel de om de incredere al lui Zaher. Legaturile cu familia lui au fost, mai apoi, intrerupte, medicilor "curieri" fiindu-le teama sa mai fie carausii lui Zaher.
Fiind expertizat si gasindu-ma cu afectiuni cardiace destul de grave, am fost informat ca voi beneficia de o intrerupere a executarii pedepsei pe motiv medical, situatie cunoscuta si in camera de detentie in care eram. Acest aspect i-a trezit lui Zaher un interes deosebit, rugandu-ma sa-i fac o intermediere intre el si "fratii" lui arabi din Bucuresti. Acestia urmau sa rezolve conflictul aparut intre el si Constanta Carstea, fost procuror general al Curtii de Apel Timis, ce avea pe masa de lucru dosarele lui Iskandarani, ca si intimidarea sau anihilarea presedintelui Constantinescu care dorea ca Zaher sa ramana dupa gratii ani grei."
Ucigasii urmau sa fie racolati din randurile asasinilor folositi de Saddam
"In ziua urmatoare, Zaher a scris un bilet care continea instructiuni catre comunitatea araba. Acestia trebuiau sa actioneze de urgenta luand legatura in Statele Unite cu sirianul Ali Lazkani. Acesta urma sa expedieze in Romania oameni specializati in comiterea de asasinate. Zaher spunea ca ucigasii sunt platiti chiar de Saddam Hussein (n.r. - Zaher avea legaturi cu Saddam prin arabul Lazkani) pentru a-i asigura protectia, iar in unele cazuri ii folosea in scopuri de asasinate. Pentru amanunte urma sa sune la numarul de telefon 312.04.94 din Bucuresti. Biletul mi l-a incredintat, iar cel care ma contacta urma sa-mi recompenseze serviciile cu o suma destul de mare in valuta. Eu am pastrat in secret biletul, dandu-mi seama de importanta si gravitatea lui, ca si implicarea mea in acest caz. Ulterior am predat biletul generalilor Carjan, Matei si Theodor Zaharia, prin domnul col. Gheorghe Pascu, atunci ofiter activ la serviciul Criminalistic din cadrul IPJ Prahova. Biletul a fost tradus din araba si s-a constatat ca este codificat. A fost transmis unei unitati specializate si cand a fost decodificat, a reiesit planul asasinarii Constantei Carstea si a presedintelui Constantinescu. S-a luat decizia ca biletul sa ajunga la destinatie si sa se faca un flagrant pe Aeroportul Otopeni. In ziua si la ora care erau stabilite in bilet, la Otopeni au ajuns cei patru arabi insarcinati cu aceasta misiune. Ei au fost imediat retinuti si ulterior expulzati. Ei au fost expulzati si nu arestati, pentru ca pe timpul cat au fost retinuti nu s-a putut dovedi intentia lor clara de a trece la fapte pentru a-si indeplini misiunea.
Imediat Zaher a fost transferat la Penitenciarul Codlea, in vederea solutionarii unor dosare ce le avea la Tribunalul Brasov."
(Va urma)
Ioan Radu BUDEANU
Laszlo KALLAI 
A r h i v a
  Isarescu este singurul candidat care il bate pe Iliescu in turul doi    
  Americanii si-au ales presedintele    
  Rusia promite sa coopereze cu orice administratie americana    
  Hillary Clinton se indreapta spre victorie    
  Bebe Carabina a incaput pe mana procurorilor    
  Eliberarea lui Maimut a fost blocata prin abuz si fals judecatoresc    
  Mircea Dinescu a fost atacat de oamenii lui Vadim Tudor    
  Belis taie si spanzura la morga    
  Comisia SIE cere MI sa ia pozitie fata de acuzatiile delirante ale pedeseristului Timofte    
 Top afisari / comentarii 
 Belis taie si spanzura la morga (100 afisari)
 Zaher Iskandarani a comandat asasinarea lui Emil Constantinescu (27 afisari)
 Executivul COR a inaugurat Complexul Izvorani (22 afisari)
 Sondajele: unul mai masluit ca altul (20 afisari)
 Ziaristi adevarati au facut figuratie la Buftea pentru Nae Caranfil (15 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2000 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01615 sec.