Ziua Logo
  Nr. 4717 de sambata, 19 decembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Dosare ultrasecrete
Noua ordine mondiala si istoria
-- "Presedintele vostru va spune: aceasta tara nu va intra, niciodata, in razboi"Franklin Delano Roosevelt, Campania electorala (Buffalo, 2 noiembrie 1940)
Interventiile "Noii Ordini Mondiale" ("New World Order", NWO) si a bancherilor internationali in istoria contemporana au fost, intotdeauna, pe cat de discrete, pe atat de bine regizate. Uneori au trebuit sa treaca decenii pentru ca adevarul sa iasa la iveala. Asa cum a fost cazul cu torpilarea pachebotului "Lusitania" si tragedia de la Pearl Harbour
Neutralitate aparenta
In timpul campaniei electorale din 1940, presedintele american Franklin Delano Roosevelt, care candida pentru un nou mandat, a castigat voturile alegatorilor promitand neutralitatea Statelor Unite. Documente descoperite recent demonstreaza, insa, ca, la acea ora, Roosevelt era decis sa intre in razboi de partea Aliatilor si complota in acest sens cu premierul britanic Winston Churchill. Pentru a castiga aprobarea opiniei publice americane, presedintele a sacrificat deliberat flota de la Pearl Harbour, cu toate ca aflase din timp despre iminentul atac japonez. Putini stiu ca Roosevelt si Churchill colaborasera inca din anii Primului Razboi Mondial. Amandoi fusesera implicati intr-o alta operatiune menita sa manipuleze opinia publica: scufundarea transatlanticului "Lusitania".
Statele Unite si-au proclamat oficial, inca de la inceputul celei de-a doua conflagratii mondiale (septembrie 1939), "neutralitatea". Dar, exact ca in Primul Razboi Mondial, au intervenit in marea conflagratie, manipulandu-si propriii cetateni cu ajutorul unor incidente tragice, bine regizate.
La fel cum procedase presedintele Woodrow Wilson in Primul Razboi Mondial, si Franklin Delano Roosevelt si-a bazat campania electorala de realegere din 1941 pe promisiunea solemna repetata in toate discursurile, ca va mentine cu orice pret Statele Unite departe de razboi. Si ca nici un american nu va muri pe campul de lupta. Cu toate acestea, una dintre primele initiative luate de presedintele Roosevelt, imediat dupa izbucnirea razboiului in Europa, a fost sa convoace Congresul intr-o sesiune speciala, ca sa ceara ridicarea embargoului asupra vanzarilor de arme catre partile beligerante. Embargo care constituia, in fapt, partea esentiala a neutralitatii SUA si care implica o intreaga legislatie. Motivul invocat atunci de Roosevelt era cel putin ciudat: vanzarile de arme catre combatanti ar fi ajutat America sa-si conserve pacea. "Actiunile noastre trebuie sa fie conduse de o unica si puternica idee " pastrarea Americii in afara razboiului". Ridicarea embargoului, solicitata insistent de Roosevelt Congresului, nu parea deloc o actiune "ghidata" de acea idee "unica".
Roosevelt exclama patetic: "Mame si tati ai Americii: baietii vostri nu vor fi trimisi in nici un razboi strain!"
Corespondenta secreta Roosevelt-Churchill
Presedintele Roosevelt incepuse, in mare secret, o corespondenta cu Winston Churchill, primul-lord al Amiralitatii britanice si, in scurt timp, premier al Marii Britanii.
Aceasta corespondenta, cat si memoriile lui Churchill au devenit cunoscute multi ani mai tarziu, dupa terminarea razboiului.
In cartea sa, "Infamy: Pearl Harbour ant Its Aftermath" ("Infamie: Pearl Harbour si consecintele sale"), carte publicata de John Toland la editura "Doubleday" din New York in 1982, autorul dezvaluia un fapt ramas necunoscut din acea perioada, dar semnificativ.
In 1940, la Ambasada americana de la Londra (unde ambasador era Joseph Kennedy, tatal viitorului presedinte), un functionar de la Cifru, Tyler Kent, a descoperit mesajele secrete dintre Roosevelt si Churchill, mesaje relevand intentia presedintelui american de a impinge SUA in razboi.
Kent a incercat atunci sa ia o parte din acele mesaje pentru a le face publice in Statele Unite. Dovedind astfel americanilor "jocul dublu" pe care il facea F.D. Roosevelt, aflat in plina campanie electorala pentru realegere, sub sloganul "America - departe de razboi".
Kent a fost insa prins si expediat intr-o inchisoare britanica pentru tot restul razboiului.
Dupa ce a fost eliberat nimeni nu l-a luat in seama, pana cand John Toland i-a relatat drama personala in cartea sa.
Promisiunea electorala
La randul sau, William Stevenson "celebrul agent britanic "Intrepid" ("Intreprinzatorul") - nota ca, in ianuarie 1941 (asadar, cu 11 luni inainte de intrarea oficiala a Statelor Unite in razboi), incepusera deja convorbirile militare americano-britanice "in cel mai mare secret".
Ceea ce insemna, potrivit lui Stevenson, "prevenirea divulgarilor catre publicul american".
Robert Sherwood, biograful personal al presedintelui F.D. Roosevelt, a precizat odata: "Daca izolationistii ar fi stiut adevarata extindere a aliantei secrete dintre Statele Unite si Anglia, cererile lor pentru acuzarea presedintelui ar fi bubuit ca un fulger pe Pamant".
Abia in 1950 Winston Churchill dezvaluia, in volumul "The Grand Alliance" ("Marea Alianta"), ca Harry Hopkins, consilierul lui Roosevelt, care l-a vizitat in ianuarie 1941, i-a spus confidential: "Presedintele este hotarat sa castigam razboiul impreuna. Sa nu faci greseli. El m-a trimis sa-ti spun ca, cu orice pret si prin orice mijloace, el te va ajuta in acest razboi, nu conteaza ce se intampla cu el". Ce le spunea presedintele Roosevelt, in acest timp, cetatenilor americani, alegatorilor sai?
La 30 octombrie 1940, la Boston, Roosevelt exclama patetic: "Mame si tati ai Americii! Am spus acest lucru inainte, dar il voi repeta mereu, iar si iar: baietii vostri nu vor fi trimisi in nici un razboi strain!" (Samuel D. Rosenman, "The Public Papers and Addresses of Franklin D. Roosevelt", New York, MacMillan, 1941).
La 1 noiembrie 1940, el revenea la fel de patetic asupra ideii, intr-un discurs electoral tinut in Brooklyn: "Am luptat sa-i tin pe americani in afara razboielor straine. Si voi lupta in continuare!". Acelasi lucru il declara Roosevelt a doua zi, 2 noiembrie 1940, la Rochester (New York): "Guvernul nostru national este, in egala masura, un guvern al pacii. Un guvern care intentioneaza sa pastreze pacea pentru poporul american". In aceeasi zi, la Buffalo, Roosevelt promitea: "Presedintele vostru va spune: aceasta tara nu va intra niciodata in razboi!". Pe 3 noiembrie 1940, Roosevelt afirma la Cleveland: "Primul scop al politicii noastre externe este sa tinem tara noastra, America,in afara razboiului". Participantii la mitingul electoral au izbucnit, ca de fiecare data, in urale. Multi aveau lacrimi in ochi, barbatii isi aruncasera in aer palariile, femeile isi agitau si ele, emotionate, batistele. Asa a fost reales presedinte al Statelor Unite ale Americii Franklin Delano Roosevelt. Omul care complota intens cu Winston Churchill sa impinga SUA cat mai repede in razboi.
Bancherii internationali
De fapt, Roosevelt nu era altceva decat prizonierul bancherilor din jurul sau, cei care ii asigurasera ascensiunea politica. Exact ca predecesorul sau, presedintele Woodrow Wilson, care a impins America, in ciuda promisiunilor electorale, in Primul Razboi Mondial.
In memoriile sale, intitulate sugestiv "FDR: My exploited Father-in-Law" ("FDR: exploatatul meu socru"), Curtis Dell, ginerele presedintelui american, dezvaluie ca toate actiunile acestuia ii erau sugerate de un grup format din bancherii Bernard Baruh, Felix Frankfurter, Andrew Mellon. Si, nu in ultimul rand, de Eleanor Roosevelt, sotia presedintelui.
Intre timp, Winston Churchill urma, cu sfintenie, sfaturile lui Montague Norman de la "Bank of England".
Bancherii americani, in primul rand Bernard Baruch, considerau ca Statele Unite trebuiau sa se implice rapid si masiv in razboi. Si sa incline decisiv balanta - indiferent de pret sau mijloace - in favoarea Aliatilor.
Pentru ca astfel Statele Unite sa poata influenta lumea postbelica conform intereselor marii finante din Wall Street, asa cum se intamplase si dupa Primul Razboi Mondial.
In plus, Churchill realiza ca nu avea nici o sansa in fata masinii de razboi germane, fara implicarea Statelor Unite, a uriasei industrii americane si a armatei acesteia.
Complotul Roosevelt-Churchill, de a atrage Statele Unite in razboi - in ciuda sondajelor de opinie, care aratau in 1940 ca 83% dintre americani se pronuntau pentru neutralitate -, nu era la prima "operatiune" de acest gen.
Roosevelt si Churchill mai aruncasera Statele Unite o data in razboi.
Anume in 1917, in urma "incidentului Lusitania", o operatiune de dezinformare intrata in manualele de specialitate.
Vladimir ALEXE 
 Afisari: 1075  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 6 Afiseaza toate comentariile  
Adugare   de Morphius
Bush semnand ...   de ug
Noahide Laws + Manifest Destiny   de ug
Obisnuitele    de roy
corect , corect......   de Giurgiu Crisan
SI ce fac   de Viorica Ianc
A r h i v a
  Cazul Oleg Gordievski    1 comentariu
  Trustul banilor si culisele torpilarii pachebotului Lusitania    
  Regizarea tragediei de la Pearl Harbour    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Minus 20 de grade luni noapte (3740 afisari)
 Vot de incredere pentru Prostanac, bucurie deplina pentru Player Imparat (3047 afisari)
 Mai avem structura anti-KGB/FSB, domnule Traian Basescu? (2695 afisari)
 Ezotericul lui Basescu (2568 afisari)
 Cel mai iubit fiu al poporului (2259 afisari)
 Lady GaGa, complet goala in bratele lui Kanye West (FOTO) (4595 afisari)
 Pretentie maghiara aplaudata frenetic de secui la Targu Mures: ''Independenta totala a Transilvaniei sau alipirea de Ungaria!'' (4386 afisari)
 Botezatu: Monica Columbeanu a negociat reangajarea soferului Voicu in dormitor! (VIDEO) (3751 afisari)
 Brittany Murphy prezenta simptome specifice gripei, in momentul mortii  (2964 afisari)
 Monica Columbeanu, exploatata sexual de un proxenet bacauan care isi ameninta victimele cu batai crunte (2795 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01550 sec.