Ziua Logo
  Nr. 4642 de joi, 17 septembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Directori la restructurate
-- Mihai David (membru PSD si actual director al Hidroelectrica) si Constantin Balasoiu (actual director al Complexului Energetic Craiova) vor fi coordonatorii celor doua companii rezultate in urma reorganizarii sectorului energetic, a anuntat ieri secretarul de stat din Ministerul Economiei (ME), Tudor Serban.
In componenta celor doua companii vor fi integrate termocentrale, hidrocentrale, companii miniere, centrala de la Cernavoda, precum si distributiile de energie neprivatizate.
Mihai David a anuntat ca Hidroelectrica va renegocia pretul pentru electricitatea pe care o vinde combinatului Alro Slatina (cel mai mare consumator din tara). "In prezent, Alro Slatina cumpara energie de la noi cu circa 25 euro/MWh", a spus David. El a precizat ca ar vrea sa incheie contracte cu toate companiile ale caror produse finite sunt cotate la bursele internationale, pretul energiei urmand sa fie legat de cotatiile produselor companiilor carora le livreaza curentul electric.
Ca raspuns la restructurarea sectorului de productie a energiei, electricienii ies in strada. Hidrosind (sindicatul din Hidroelectrica) anunta ca peste 900 de membri picheteaza astazi sediile ME, PSD si PDL.
Sindicalistii din Federatia Univers au piche-tat deja sediul Ministerului Economiei, iar Dumitru Chirita, presedintele exe-cutiv al Federatiei, a declarat ca "includerea Hidroelec-trica si Nuclearelectrica (n.r. - cei mai ieftini producatori) in cele doua companii va aduce bene-ficii pentru cei care au contracte incheiate pe termen lung si pagube importante pentru consumatorii casnici". (G.M.)
 Afisari: 1295  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Victorie la raft    
  ING de 15 ani in Romania    
 Top afisari / comentarii 
 Cronologia scandalului Frati de Arme (2903 afisari)
 Umanizarea lui Hitler (1588 afisari)
 GPS din Epoca de Piatra (1573 afisari)
 Mai multe Romanii, un singur presedinte! (1458 afisari)
 Japonia satula de papucul SUA (1398 afisari)
 Prezentator TV, in direct: "Continua sa f**i puiul ala!" (VIDEO) (3018 afisari)
 Rockerii de la Rammstein si-au lansat noul clip, "Pussy", pe un site porno (IMAGINI INTERZISE MINORILOR!) (2412 afisari)
 Nu e un monstru, ci o tanara in constum de baie! (FOTO) (2370 afisari)
 A aparut un al treilea fiu al lui Ion Dolanescu (2366 afisari)
 Gollum, creatura care a pus pe jar locuitorii unui oras sud-american (FOTO) (2054 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01155 sec.