Ziua Logo
  Nr. 4622 de marti, 25 august 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Reparatia scolilor grabita de alegeri
-- Campania electorala da elan primarilor bucuresteni sa termine igienizarea unitatilor de invatamant cu doua saptamani inainte de inceperea anului scolar
Anul electoral isi spune cuvantul, oricat ar incerca politicienii sa convinga ca nu se folosesc de Educatie in campania pentru prezidentiale. Astfel, edilii sectoarelor bucurestene au ajuns pe ultima suta de metri cu lucrarile de reabilitare a gradinitelor, scolilor si liceelor, pe care doresc sa le predea la cheie pe 1 septembrie.
Cu o saptamana inainte de termenul asumat, autoritatile locale se lauda cu 90% din lucrari finalizate. Primaria Sectorului 3 anunta ca in vacanta elevilor a executat lucrari complexe la toate unitatile de invatamant, de la igienizari interioare, inlocuiri si reparatii pardoseli, reparatii instalatii sanitare, electrice si canalizare, reparatii si inlocuiri tamplarie de lemn si PVC pana la reparatii de terase si acoperisuri. De asemenea, sunt in reabilitare atelierele-scoala de la Grupul Scolar de Constructii "Anghel Saligny". Primaria Sectorului 3 are in administrare 35 de scoli generale, 17 licee, 34 de gradinite si doua crese. Edilul Liviu Negoita a reusit sa acopere deficitul de locuri la gradinita prin construirea a 18 institutii noi, insa le-a modernizat pe toate. Scolile si liceele sunt dotate cu camere video de supraveghere, iar accesul elevilor si profesorilor se face pe baza de cartela.
Primarul Neculai Ontanu a reusit si el performanta de a termina de construit 16 gradinite noi din cele 18 propuse, astfel ca in prezent sunt primiti copii si de la alte sectoare. Sectorul 2 are cea mai mare retea de invatamant din Bucuresti - 131 de unitati preuniversitare de stat si particulare. Cladirile institutiilor de stat sunt reabilitate in totalitate (cu exceptia celor cuprinse in programul de finantare BEI). Edilul s-a ingrijit ca unitatile de invatamant sa fie dotate cu aparatura de ultima generatie, astfel ca procesul educativ sa se desfasoare la cel mai inalt nivel.
Toate scolile autorizate sanitar
Andrei Chiliman anunta ca toate institutiile de invatamant din Sectorul 1 vor avea autorizatie sanitara de functionare la 1 septembrie, cand toate lucrarile de reparatii vor fi incheiate. In plus, prescolarii au loc la gradinita, dupa ame-najarea celor patru imobile achizitionate anul trecut, numarul locurilor ajungand la 5400. "Am alocat 143.987.000 de lei anul acesta din bugetul local pentru reabilitarea, consolidarea, modernizarea, reparatiile curente si mansardarea unitatilor de invatamant preuniversitari, ne-a declarat Chiliman. Totodata, s-a finalizat montarea butoanelor de panica in toate unitatile de invatamant, conectate acum la dispeceratul Politiei Comunitare. Timpul de raspuns al echipelor de interventie este de maxim 7 minute.
Sectoarele 4, 5 si 6 vor avea in continuare deficit de locuri la gradinita, in ciuda eforturilor primarilor, deoarece numarul prescolarilor este foarte mare. Primaria Sectorului 6 va inaugura inca doua gradinite noi, iar Primaria Sectorului 4 a suplimentat capacitatea gradinitelor cu 650 de locuri, prin construirea a trei corpuri noi si extinderea altor patru, astfel ca numarul locurilor a ajuns la 5000.
Primarul general Sorin Oprescu va da si el la cheie 14 scoli reabilitate prin Programul Bancii Europene de Investitii, alte 14 si Scoala Centrala fiind in lucru, iar inca 34 in organizare de santier. Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti anunta ca in 84 de unitati de invatamant va functiona programul "After School".
Magda SEVERIN 
 Afisari: 282  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Bune-s alegerile astea la ceva...   de Conan___the___Barbarian
A r h i v a
  Trafic oprit pentru Madonna    1 comentariu
  Noi cazuri de gripa    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Mircea Basescu, afaceri cu mafioti (3326 afisari)
 Savu, seful DGIA, abereaza (2519 afisari)
 Beleaua lui Traian (2370 afisari)
 Marele smen (1939 afisari)
 Conflict diplomatic Suedia-Israel (1923 afisari)
 Incredibil: Pui de "extraterestru", prins intr-o capcana de soareci! (VIDEO) (6247 afisari)
 Medic acuzat ca a facut sex cu o pacienta in cabinet, in timp ce sotul ei era in camera de asteptare (3942 afisari)
 La 44 de ani, Linda Evangelista este de nerecunoscut (FOTO) (2738 afisari)
 Sorin Rosca Stanescu: Pista INTERPOL Belgia (2164 afisari)
 Autoritatile sarbe vor sa mute tiganii dintr-un cartier al orasului Belgrad in satul romanesc Ovcea (1585 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01077 sec.