Ziua Logo
  Nr. 4620 de sambata, 22 august 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Dosare ultrasecrete
Planul Marburg Wallstreet-ul a finantat revolutia bolsevica
Instaurarea comunismului in Rusia, la 7 noiembrie 1917, nu a fost - catusi de putin - un act spontan, ci rezultatul unui amplu proiect secret ("Planul Marburg"), pregatit minutios in afara Rusiei. Si finantat generos de marii "bancheri internationali". In primul rand de cei de pe Wall Street: Jacob Schiff, J.P. Morgan, Otto Kahn, Paul Warburg, John D. Rockefeller, Edward Henry Harriman, Frank Vanderlip. Finantarea bolsevicilor de Wall Street era intermediata de banca suedeza "NYA Banken", condusa de bancherul promarxist Olof Aschberg.
Dolari pentru revolutii
La inceputul secolului XX, Andrew Carnegie a finantat un plan secret prin care guvernele statelor importante sa fie "comunizate". Adica trecute, economic, la forma "monopolismului de stat". Controlat de "bancherii internationali" de pe Wall Street, sistemul "monopolismului de stat" le-ar fi permis acestora sa trateze economic si financiar direct cu guvernele impuse de ei prin "revolutii".
In 1905, acest sindicat al "bancherilor internationali" - sindicat numit, la vremea aceea, la New York, "Trust of money" ("Trustul banilor") - si Iacob Schiff au finantat "duminica sangeroasa" de la St. Petersburg. Revolutie condusa de un agent al Ohranei (politia secreta rusa), Parintele Gapon, si incheiata cu un esec. "Trustul banilor" - mai ales "Guaranty Trust" al lui J.P. Morgan - a finantat revolutia lui Pancho Villa din Mexic, in urma careia SUA au luat de la Spania un vast teritoriu.
Tovarasul Lev Trotki a fost unul dintre bolsevicii conectati direct la sursele de finantare internationale
Apoi, exista o documentatie vasta privind implicarea "bancherilor internationali" in revolutia lui Sun Yat-sen. Charles B. Hill, care conducea trei filiale ale lui "Westinghouse", a tratat direct cu Sun Yat-sen aspectele financiare ale revolutiei chineze.
Mai tarziu, in 1917, acelasi Charles B. Hill a folosit filiala "Westinghouse" din Rusia pentru a-i finanta generos pe bolsevici. In 1923 - cand URSS si-a creat prima banca internationala "Ruskombank" - asociatul lui J.P. Morgan, bancherul suedez Olof Aschberg, a devenit Presedintele bancii sovietice. Iar Max May, vicepresedinte la "Guaranty Trust" (J.P. Morgan), a preluat functia de director al "Ruskombank". Primul ambasador sovietic in SUA - Ludwig Martens - a fost sustinut financiar de "Guaranty Trust" al lui J.P. Morgan.
Manevrele bancherilor
Prin aceste manevre, "bancherii internationali" de pe Wall Street urmareau sa instaureze in Rusia un guvern care sa practice "monopolismul de stat". Astfel ca intelegerile directe cu guvernul sovietic sa le garanteze "bancherilor internationali" exploatarea pe termen cat mai lung - si cu garantii guvernamentale - a fabuloaselor bogatii ale Rusiei. "Bolsevismul" a fost prima forma de "globalizare" prin crearea unor structuri supranationale. Cominternul nu este altceva decat "bunicul" Uniunii Europene.
Un cont pentru "tovarasul Trotki"
La 21 septembrie 1917, o telegrama de la Stockholm anunta oficial deschiderea unui cont curent la "NYA Banken" "pentru actiunile tovarasului Trotki". Iata textul:
"Stockholm, 21 septembrie 1917
Domnului Rafael Scholan
Stimate tovarase,
Casa bancara Warburg, in urma unei telegrame trimise de presedintele Sindicatului Renano-Westfalian a deschis un cont curent pentru actiunile tovarasului Trotki.
Un avocat, probabil domnul Kestroff, a primit munitii, al caror transport, impreuna cu banii, l-a organizat... Si caruia i se va da suma ceruta de tovarasul Trotki.
Imbratisari fratesti Furstenberg
J.P. Morgan s-a implicat alaturi de bancherii Jacob Schiff, Otto Kahn, Paul Warburg (foto), John D. Rockefeller si Edward Henry Harriman in finantarea bolsevicilor
"Tovarasul Trotki", cel la care se refera telegrama, se numea in realitate Leiba Davidovici Bronstein si era fiul unui negustor originar de langa Elisabetgrad (Krivoirog - Ucraina). Era insurat cu fiica bancherului Jivtovski, cel care il pusese in legatura si cu cercurile bancare de pe Wall Street. In primul rand, cu Iacob Schiff, presedintele bancii "Kuhn, Loeb & Co". Iacob - Henry Schiff, nascut in 1847 la Frankfurt pe Main (Germania), emigrase in 1865 in America, unde va reusi, datorita talentului sau financiar, sa ajunga in fruntea "Kuhn, Loeb & Co". Cea care va finanta reconstructia cailor ferate din America ("Union Pacific"), folosind mana de lucru ieftina, chineza.
In 1904-1905, firma "Kuhn, Loeb & Co" a finantat Japonia in razboiul contra Rusiei, permitand astfel Japoniei sa obtina o victorie care a destabilizat serios Imperiul Rus. Prizonierii rusi au fost preluati apoi de la japonezi de Schiff, iar o parte dintre acestia, antrenati pe un teren apartinand lui Standard Oil (SUA), il vor insoti pe "tovarasul Trotki" atunci cand acesta va reveni de la New York in Rusia, in 1917, la bordul vasului "Cristianja".
Triumful bolsevismului in Rusia
Din 1916, Iacob Schiff devine principalul conducator al operatiunii de implantare a bolsevismului in Rusia. Nepotul sau, John Schiff, estima in "New York Journal American" (3 februarie 1949): "Batranul a cheltuit circa 20.000.000 de dolari pentru triumful final al bolsevismului in Rusia". O suma imensa la acea vreme.
Prima revolutie din Rusia avusese loc, de fapt, in februarie (martie) 1917, sprijinita de G. Buchanan - ambasadorul Angliei la Petersburg - si avusese un caracter pasnic. Urmarise, intre altele, instaurarea in Rusia a unei monarhii constitutionale: tarul urma sa fie controlat de Duma (parlament).
Guvernul provizoriu constituit atunci ii cuprindea, intre altii, pe printul Lvov, pe istoricul Miliukov si pe avocatul (social-democrat) A.F. Kerenski. Guvernul provizoriu - de comun acord cu Tarul Nicolae al II-lea, care abdicase - a propus fratelui acestuia, Marele Duce Mihail, sa-i urmeze la tron tarului.
Marele Duce se bucura, in februarie (martie) 1917, de sprijinul soldatilor, taranilor, muncitorilor, ca sa nu mai vorbim de clasa conducatoare a Rusiei. El a declinat insa propunerea. Trotki a recunoscut mai tarziu, in 1922, intr-o scrisoare catre S.R. Mstislaviski ca: "Revolutia (din februarie - n.n.) ne-a surprins in plin somn, ca pe fecioarele nebune din Evanghelie".
Adevarul este ca la data veritabilei revolutii - cea din februarie 1917 - corifeii "revolutiei" bolsevice din octombrie erau aproape toti - bine mersi - in Occident: Trotki la New York, iar Lenin ori Zinoviev in Elvetia. Prin refuzul Marelui Duce Mihail de a prelua puterea in Rusia incepe ceea ce istoricii numesc perioada de "dvoevlastie" ("dualitate a puterii") dintre "Comitetul provizoriu al Dumei" (proaspat constituit) si "Comitetul executiv provizoriu". Ceea ce va afecta, treptat, deciziile si autoritatea guvernului provizoriu.
Bolsevicii, aflati atunci aproape toti in Occident, au "mirosit" momentul favorabil. Dar nu numai ei, cum vom vedea: bancherii de pe Wall Street, interesati de bogatiile enorme ale Rusiei - si din motive strict militare Germania - sunt cele doua forte care vor facilita bolsevicilor accesul la putere.
Consilierul lui Wilson
Eminenta cenusie care a facut posibila reintoarcerea lui Trotki in Rusia din SUA a fost unul dintre cei mai importanti masoni de stanga ai secolului XX: colonelul Edward Mandel House (in realitate nu era colonel, asa i se spunea).
Fara sa intram prea mult in detalii, este totusi cazul sa mentionam ca presedintele american Woodrow Wilson, reales prin diverse manevre in 1916, a fost permanent vidat politic de House, un apropiat al comunitatii bancherilor de pe Wall Street, mai ales al bancii "Kuhn, Loeb & Co". Presedintele Wilson insusi recunostea: "Domnul House este a doua mea personalitate. El este celalalt ego. Gandurile lui si ale mele sunt aceleasi".
House, un marxist, scrisese, inca din 1912, un roman profetic, "Philip Dru, Administrator", in care personajul principal, Philip Dru, incerca sa instaureze in lume "socialismul asa cum l-a visat Karl Marx".
Ce-i drept, impozitul pe venit si ideea de banca centrala fusesera propuse chiar de Karl Marx in "Manifestul Partidului Comunist", manifest inspirat de programul "Lojei Iluminatilor" al lui Weishaupt. Din cele zece puncte ale "Manifestului Partidului Comunist", punctul al doilea prevedea "un impozit gradat pe venit", iar punctul al cincilea - "centralizarea creditului in mainile statului prin intermediul unei banci nationale cu capital de stat si monopol exclusiv".
Inca inainte de intrarea SUA in razboi ("provocata" prin incidentul cu vasul "Lusitania", scufundat de un submarin german, cu 128 de americani morti), ancheta si Presedintele Wilson ascunsesera faptul ca "Lusitania" transporta 6 milioane de cartuse la bord pentru Anglia, in timp ce SUA se declarasera, oficial, in neutralitate. Colonelul House negociase un acord secret cu Anglia, garantand participarea SUA la razboi.
In 1917, tot House a format la New York grupul "The Inquiry", care a eleborat planurile acordului de pace din 1919. Douazeci de membri ai grupului l-au insotit apoi pe Presedintele Wilson la Paris, la Conferinta de Pace. Printre acestia, House, bancherii Paul Warburg si Bernard Baruch. Celebrul punct al Conferintei - "asociatia generala a natiunilor", din care s-a nascut Liga Natiunilor - a fost tot ideea lui House. Ulterior, House va deveni consilierul lui F.D. Roosevelt.
In 1917, dupa evenimentele din februarie (martie), House, sustinut de bancherii Iacob Schiff si Paul Warburg - il expediaza pe Trotki cu un grup de 276 de oameni instruiti, la bordul vasului "Cristianja" in Rusia, cu misiunea de a-i aduce la putere pe bolsevici.
Un incident este semnificativ: arestat in portul Halifax de catre autoritatile canadiene ca "anarhist" (3 aprilie 1917), Trotki va fi eliberat urgent la interventia personala a colonelului House. Fratele bancherului american Paul Warburg, anume Max Warburg - care era seful serviciului secret militar german - il expedia pe Lenin cu un grup de bolsevici, care parazitau de ani de zile in Elvetia, in Rusia. Intr-un tren special ("vagonul plumbuit"), in scopul de a organiza la Petersburg o lovitura de stat care sa scoata Rusia din razboi. Bolsevicii urmau apoi sa incheie rapid o pace separata cu Germania.
Vladimir ALEXE 
 Afisari: 1781  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 38 Afiseaza toate comentariile  
"Evreul" care nu-i evreu !   de Toma Flamindul
Tot "crestin" - Stalin   de Toma Flamindul
Another important jew...   de evreu mandru din israel
D'le Toma ai omis cel mai mare terorist al tuturor timpurilor, evreu polonez, care a facut revolutia   de Graur
"Crestini ortodocsi" - Lenin   de Toma Flamindul
The 2 most important ortodox christians...   de evreu mandru din israel
Personalitati...   de Toma Flamindul
Personaje importante !   de Toma Flamindul
Si sa nu uitati...   de evreu mandru din israel
Ati vazut filmul asta?   de Atamild
Evreii au creat bolshevismul   de FB
NU URASC, critic!!!   de Hokusai san
Da ! Da ! Da !   de oblioo
Urasc !   de CALUGARU
VINA COLECTIVA a evreilor, pentru moartea Tarului Nicolae al II-lea   de oblioo
Cum a fost asasinata familia imperiala rusa.....   de oblioo
jos cu sistemul republicano-bolsevic mafiot securist din Romania ! Traiasca Libertatea !   de ionion
E.H.Harriman ,bancherul, ruda cu tradatorul bolsevic Averell Harriman? S-ar explica si mai multe   de Ion Ionescu de la Brad
Henry Ford - The Interational Jew   de Toma Flamindul
daca pentru Ford   de calator
micutii de ei....   de Anca2008
Volodea, ghici ghicitoarea mea ...   de Ion Caramache
Problema este ca multi de pe Wall Street credeau   de Giuseppe Cocos
A mai aparut un luceafar!   de Ion Caramache
aolica , iar    de IISUSCHR
pt Anca2008 : bai gunoiule bolsevic republican roman zi merci bai ca nu te sufla ca pe o musca   de ionion
pentru cine lucreaza unii forumisti   de Anca2008
Bolshevismul s-a instaurat in Rusia atunci cand au tradat masonii din armata alba   de oblioo
Iar a intrat in actiune mincinosul de prim rang supranumit Mache.   de Evreu-rus
Scarbele bolsevice republicane mafiote securiste de astazi care sunt la grumazul Romaniei , ei de    de ionion
Scufundarea Lusitaniei a determinat implicarea SUA in razboi.   de Evreu-rus
ei, asa ceva   de Anca2008
Ce nu au reusit CU COmunismu' vor reusi CU CApitalismu' !!!   de Liviu2002j
Tare lacomi au fost bancherii internationali din Wall Street, erau putrezi de bogati si s-au lacomit   de Hokusai san
Pe cine a izgonit Isus Hristos din templu ?   de Aladin
''Bancherii internationali'' de pe Wall Street care au finantat Revolutia Bolsevica erau evrei, se    de Hokusai san
Mda ... si cum stam cu condamnarea comunismului ?    de Ghita Bizonu'
Teritoriul ala nu a revenit ca urmare a revolutiei mexicane ci ca urmare a unor razboiae   de Ghita Bizonu'
A r h i v a
  Putin 10 ani la putere    3 comentarii
  Pachetul Lenin pentru RUsia    1 comentariu
  "Lampa lui Ilici" a fost General Electrics    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Super bomba cu ceas (4415 afisari)
 Udrea da vina pe angajati (2004 afisari)
 Straniul destin al creierului lui Einstein (1926 afisari)
 Planul Marburg Wallstreet-ul a finantat revolutia bolsevica (1781 afisari)
 Frati de arme (1664 afisari)
 Companiile de productie de filme porno din SUA, acuzate ca actorii nu folosesc prezervative (4027 afisari)
 Inainte de a fi ucisa, vedeta Playboy Jasmine Fiore a fost filmata dansand de principalul suspect, care declara cat de mult o iubeste (VIDEO) (2143 afisari)
 Sorin Roșca Stănescu: Traian Băsescu are, prin intermediul fratelui său, legături cu medii teroriste (2029 afisari)
 Sorin Rosca Stanescu: Sub palaria SPP se afla o unitate conspirata de politie politica, in beneficiul lui Traian Basescu (1835 afisari)
 Ganea catre Claudiu Niculescu: Iti smulg capul, nu te pune cu mine! (1367 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02550 sec.