Ziua Logo
  Nr. 4533 de miercuri, 13 mai 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
Pierderi pe linie
Linia expres de tren Gara de Nord-Aeroportul Otopeni, inaugurata in martie, ar putea fi inchisa, deoarece cursa opereaza cu pierderi, a declarat, ieri, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu. "Functioneaza pe pierderi. Nu o voi inchide imediat, dar, daca se va dovedi ca este nerentabila in continuare, va trebui sa o inchidem. Obligatia noastra este sa tinem cont de raportul economic si orice inregistreaza pierderi trebuie restructurat sau inchis", a spus ministrul. Conform estimarilor initiale, aproximativ 4000 de calatori ar fi trebuit sa circule zilnic pe aceasta linie de cale ferata. (C.P.)
Contra obezitatii
In Romania, una din doua persoane are probleme cu greutatea si una din patru este obeza. Cu toate acestea, doar o persoana din 100 urmeaza un tratament supravegheat medical. In aceasta primavara, Programul ReductoStart a lansat o noua campanie sub sloganul "Traiesc XXL. Iubesc XXL. Port M". "Mergi la doctor! Acesta este primul sfat pentru persoanele obeze, indiferent de cauzele care au generat-o. Daca factorii genetici nu pot fi modificati, stilul de viata poate fi schimbat", a declarat dr. Corina Neamtu. (C.P.)
Sport national
"Depunerea de contestatii la licitatiile de achizitii publice a devenit un sport national", a declarat, ieri, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu. Acesta a participat, impreuna cu premierul Emil Boc, la lansarea de catre Autoritatea Nationala de Reglementare si Monitorizare a Achizitiilor Publice (ANRMAP) a unui manual operational pentru atribuirea contractelor de achizitie publica. Guvernul a decis, in martie, ca persoanele fizice si firmele care contesta in instanta rezultatul unei licitatii publice vor plati o taxa de timbru de 2% din valoarea contractului. Regula a fost introdusa pentru a reduce numarul de contestatii care blocheaza proiectele. (C.P.)
Angajati fara profit
Propunerea legislativa prin care angajatii Loteriei Nationale ar fi primit zece procente din profitul contabil al companiei a picat ieri, dupa ce Camera Deputatilor a adoptat cererea de reexaminare a legii, formulata de presedintele Traian Basescu. Seful statului a apreciat ca proiectul legislativ nu se bazeaza pe un fundament real, nefiind precizate nici profitul Loteriei, nici situatia angajatilor, deci nu se poate cunoaste ce ar presupune redistribuirea a 10% din profitul ramas dupa platirea impozitelor. (D.C.)
Pasaj din decembrie
Pasajul Baneasa va fi deschis circulatiei rutiere pana la 1 decembrie si poate fi considerat drept un "cadou" al Guvernului, in conditiile in care de lucrare ar fi trebuit sa se ocupe Primaria Capitalei sau primaria de sector, a declarat, ieri, premierul Emil Boc. Seful Guvernului a aratat ca lucrarile sunt executate in prezent in proportie de 54%. Totusi, sunt inregistrate unele intarzieri la constructia centurii ocolitoare a Bucurestiului, problemele urmand sa fie discutate, astazi, la ministerul de resort. (C.P.)
A r h i v a
  Se cauta educatoare    
  Racheta Ariane-5 "zboara" de la Masini Unelte Bacau    5 comentarii
  Blocada BNS    
  Bebelusi cu malformatii congenitale    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Papa suparat de un seic (2576 afisari)
 Guvernul pregateste salvarea pensiilor nesimtite (2494 afisari)
 UE: cealalta amenintare (1928 afisari)
 Voronin e sigur ca va gasi un tradator (1637 afisari)
 Milioane pentru Felix (1598 afisari)
 Eminem, destainuire-soc: "Am urinat pe Mariah Carey" (4793 afisari)
 VEZI AICI noile uniforme ale Poliției Naționale și Locale - VIDEO (2304 afisari)
 Dupa fuga lui Ceausescu, URSS credea ca Romania s-a reintors in sfera ei de influenta. Iliescu se jura ca nu (2218 afisari)
 Mickey Rourke, mai libidinos ca niciodata! (FOTO) (2009 afisari)
 Irinel Columbeanu, suparat ca Monica il trimite la femei! (1824 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00915 sec.