Adeptii alimentatiei fara foc sunt impartiti in patru grupe: vegetarienii care consuma si oua si lactate, vegetarienii care nu pun gura pe nimic de origine animala, omnivorii care mananca si produse animale si vegetale in stare cruda si carnivorii, care consuma carnea doar in stare cruda. Dieta cu alimente crude include in general fasole, fructe uscate, fructe si legume proaspete ca atare sau sub forma de sucuri, grane incoltite, lapte de cocos, nuci, orice tip de hrana organica, apa purificata, alge, seminte, turte de paine uscate la soare, oua, peste (sushi, sashimi), carne, lactate nepasteurizate.
Beneficiile alimentatiei fara foc
� da mai multa energie
� confera aspect sanatos pielii
� imbunatateste digestia (chiar daca la inceput pot sa apara unele probleme)
� ajuta la pierderea excesului de greutate
� scade riscul de boli cardio�vas�culare
� scade nivelul de colesterol si lipide din sange
Precautii
Trebuie facut un control medical si o documentare rigu�roasa inainte de a trece la acest tip de alimentatie pentru ca anumite plante, legume, ver�deturi sau boabe contin sub�stante toxice. Carnea si ouale trebuie procurate din surse sigu�re intrucat pot provoca imbolnaviri grave. Oricum, trecerea la un astfel de regim presupune schimbari importante in stilul de viata si este o alegere destul de dificil de facut si de respectat. Dar toti cei care urmea�za aceasta dieta, in ciuda unor tulburari inerente oricarei schimbari majo�re, sustin ca a meri�tat din plin, ca sunt mai plini de viata si se imbolnavesc mai greu. Si ca pentru ei bolile cronice nu exista.