Ziua Logo
  Nr. 4522 de marti, 28 aprilie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Finante
Stiri pe scurt
Bani pentru RAAN
Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare (RAAN), care produce apa grea pentru reactoarele nucleare de la Cernavoda, va primi, pana in 2015, de la bugetul de stat, suma de 183,8 milioane lei pentru o investitie necesara conformarii la cerintele de mediu, potrivit unui proiect al Ministerului Economiei (MEc). Investitia pentru care va fi alocata aceasta suma este o instalatie de evacuare in slam dens a zgurii si cenusii din cadrul RAAN, sucursala Romag-Termo. Fostul Guvern a aprobat anul trecut o hotarare prin care investitia era estimata la 230,7 milioane de lei. (G.M.)
Schimbare la Fond
Actionarii Fondului Poprietatea au numit, ieri, noul Consiliu de Supraveghere, din care fac parte Ioan Adam, Anca Oprea, Mircea Ursache, Eduard Romulus Goian, Ene Dinga, Corin Trandafir si Gratiela Iordache. Vechiul Consiliu de Supraveghere era condus de Giovanni Ravasio - presedinte, si cuprindea alti sase membri: John N. Chrissoveloni, Mircea Ursache, Radu Francis Florescu, Ingrid Zaarour, Jozsef Birtalan si Flavia Teodosiu. Presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, Mircea Ursache, singurul membru reales, a declarat ca presedintele Consiliului de Supraveghere va fi numit in prima sedinta in noua formula, pe data de 4 mai. (G.B.)
Otelul pe tobogan
Cererea de otel la nivel mondial va cobori cu aproape 15% in acest an, cea mai acuta scadere de dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial, la 1,02 miliarde tone, dar va creste in 2010, potrivit unui raport elaborat de o asociatie a producatorilor, transmite Reuters. Cererea pentru otel, folosit, in special, in constructii si industria auto, se va reduce cu 28,8% in Uniunea Europeana si cu 36,6% in SUA, conform World Steel Association. De altfel, si grupul ArcelorMittal ar putea fi nevoit sa reduca permanent capacitatea de productie de otel cu pana la 10%, avertizeaza observatori din industrie, potrivit Financial Times. Reamintim, ArcelorMittal detine in Romania combinatele de la Galati, Roman, Iasi si Hunedoara. (G.M.)
Premii pentru Baneasa
Baneasa Shopping City a primit, in cadrul Galei Pre�miilor pentru industria de Real Estate din Europa de Sud Est, doua premii pentru industria locala si europeana. La categoria "Cel mai bun pro�iect al anului din Europa de Sud-Est" (Project of the Year), a obtinut premiul cel mare, iar premiul pentru "Profesionistul Anului 2008" a fost acordat lui Ali Ergun Ergen - director executiv Baneasa Developments. (F.B.)
A r h i v a
  Cutremurul creste afacerile asigurarilor    
  Viata riscata pentru 7000 de euro    1 comentariu
  Case la jumatate de pret    1 comentariu
  Creditele si depozitele in scadere    
  Patronii suparati pe Finante    
 Top afisari / comentarii 
 Miscarea urmatoare (3924 afisari)
 Romania o inmoaie cu Basarabia (2392 afisari)
 Baieti, e criza de bani! (2317 afisari)
 Sedinta CSAT de 4,5 miliarde de euro (2258 afisari)
 Rasturnare de CURS (1746 afisari)
 Marius Oprea lanseaza biografia lui Basescu: "Nu are decat sa ma dea in judecata" (3315 afisari)
 Gigi Becali catre o jurnalista: Tu nu mai aparea asa cu decolteuri din alea. Inchide alea acolo, la tate (2784 afisari)
 UPDATE: A murit Valeria Peter Predescu (2437 afisari)
 S-a insurat cu doua gemene, pentru ca nu reusea sa decida de care e indragostit! (2128 afisari)
 A fost arestata pentru ca facea prea multa galagie in timpul partidelor de sex (1875 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00878 sec.