Ziua Logo
  Nr. 4496 de joi, 26 martie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Precizari de senator
Senatorul PNL Minerva Boitan, care va participa, peste doua saptamani, in Burkina Faso, la un seminar pe teme de sanatate sexuala si reproducere, califica drept "denigrator" titlul "In Burkina pentru sex" sub care ziarul nostru a prezentat actiunea la care a fost invitata. Intr-un drept la replica, Boitan subliniaza oportunitatea deplasarii intr-o regiune cu probleme extrem de grave legate de sanatatea reproducerii si considera nepotrivit si jignitor ca activitatea sa de senator si de medic sa fie rezumata la un "asemenea titlu". (I.S.C.)
SUA in coasta Rusiei
Washingtonul ia serios in calcul redislocarea unei flote de avioane F-16 gazduita in prezent de baza NATO de la Avia-no, Italia. Intr-un articol aparut in bine-cunoscuta revista americana Stars and Stripes, oficiosul Armatei americane, sunt prezentate mai pe larg intentiile americane de a muta aceste avioane intr-o viitoare baza aeriana in Polonia. Aceasta miscare va permite o mai mare mobilitate in cazuri de urgenta a aviatiei americane care opereaza pe batranul continent. Ideea a fost lansata la inceputul lunii intr-un amplu raport intocmit de catre locotenent-colonelul de aviatie Chris Sage, ofiter al USAFE (United States Air Forces in Europe ). (M.N.)
Expulzati la Chisinau
Doi cetateni romani, membri ai staffului tehnic de campanie al Partidului Liberal Democrat de la Chisinau, au fost expulzati marti seara din Republica Moldova, informeaza Rador. Judecatoria sectorului Buiucani din Chisinau sustine ca acestia ar fi opus rezistenta politiei in timp ce se incerca retinerea lor. Razvan Cazacu si Radu Popescu au fost retinuti luni seara de persoane imbracate in civil, care s-au prezentat drept politisti, fiind adusi la comisariat si interogati. (L.P.)
Maraie la PDL
Liderul social-democratilor a declarat ieri ca in cadrul partidului pe care il conduce exista o serie de nemultumiri legate de colaborarea cu PDL, dar ca aceste voci sunt inca in minoritate. "Exista o adiere de nemultumire care trebuie sa dea de gandit nu numai conducerii partidului nostru, dar si condu-cerii partidului cu care suntem azi in Coalitie", a sustinut Geoana. Surse din PSD ne-au declarat ca problemele intre partenerii de guvernare sunt mai vizibile in teritoriu. (C.A.)
Politizarea la Curte
Deputatii PNL si UDMR au depus ieri la Curtea Constitutionala o sesizare privind neconstitutionalitatea modificarilor aduse Legii 188/1999 privind Statutul functionarilor publici. Liberalul Eugen Nicolaescu a mentionat ca Legea incalca prevederile constitutionale referitoare la dreptul la munca si pe cele privind modul in care se adopta legile in Parlament si a apreciat ca prin noile reglementari se politizeaza administratia publica. "Prin aceasta lege, prefectul ramane inalt functionar public, iar directorii din subordinea lui sunt demnitari cu rang mai inalt decat prefectul, lucru care duce la destructurarea administratiei publice", a precizat deputatul PNL Ciprian Dobre. (C.G.P.)
 Afisari: 172  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Geoana ii arata PIN-ul lui Iliescu    3 comentarii
  Cu Senatul la plimbare prin tara    2 comentarii
  Vosganian poarta cuvantul PNL    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Macel pe hoitul Doi s-un sfert (3902 afisari)
 Miza politica: Reinvierea D.A. (3350 afisari)
 Miliardar si ginerele lui Dinca "Te leaga" (2503 afisari)
 UE sare la gatul SUA (2451 afisari)
 Pitcovici si afacerile cu droguri (2359 afisari)
 Raport NASA: Lumea este amenintata in 2012 de o puternica furtuna solara cu efecte devastatoare (5400 afisari)
 Nastase: S-ar putea ca Puiu Popoviciu sa primeasca o oferta interesanta - sa cedeze actiuni pentru ca "astfel de greseli" sa nu se mai repete  (2719 afisari)
 S-a facut de cacao: Un arbitru din Romania a facut pe el in timpul unui meci de fotbal (VIDEO) (2327 afisari)
 A cautat o viata intreaga un soldat care i-a salvat viata in cel de-al Doilea Razboi Mondial (2069 afisari)
 Suflete pereche sau nu? Un test matematic v-ar putea furniza raspunsul! (1752 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00932 sec.