Ziua Logo
  Nr. 4484 de joi, 12 martie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Aruncata din tren
Andreea Esca, Alex Stefanescu si Daniel Cristea-Enache vor prezenta, azi (orele 13.00, Libraria Carturesti-Verona), cel mai recent volum al lui Stelian Turlea, "Arunc-o pe sora-mea din tren!", aparut la Editura Cartea Romaneasca. Varianta moderna a basmului despre fata mosneagului si fata babei, volumul lui Turlea poate fi si roman politist, si secnariu de film de actiune si poveste de dragoste... (L.D.)
Centenar Ionescu
"Schimbarea la fata a teatrului lumii"este titlul expozitiei de manuscrise si fotografii din Arhiva Muzeului National al Literaturii Romane (MNLR) organizata sub egifa centenarului Eugen Ionescu. La vernisajul de azi (orele 14.00, Rotonda muzeului) au fost invitati: Dorina Lazar, Ioan Grosan, Mircea Ghitulescu. (C.N.)
Atelierul de lectura
De la 10.30, "Fulga spune povesti" la Biblioteca Ion Creanga, invitatii saptamanii la Atelierul de lectura fiind copiii de la Gradinita nr.116 din Bucuresti. Ei vor asculta povesti citite de actrita Magda Condurache, costumata in Alba ca Zapada si vor vizita Teatrul de Papusi Licurici. Joia viitoare, actorul Ion Lucian va asteapta cu povestea "Cocoselului neascultator". (L.D.)
Un an fara Moldovan
Azi se implineste un an de cand actorul Ovidiu Iuliu Moldovan (foto) nu mai apare pe scena Nationalului, de cand nu i se mai aude vocea, de cand lumea teatrala este mai saraca. Si de cand, la cimitirul Bellu, peste mormantul lui se asterne un semi-anonimat. Actorul si-a intalnit pentru ultima oara publicul, pe 15 ianuarie 2008, cu ocazia traditionalului sau recital de poezie eminesciana "Trecut-au anii"la TNB.
Alta licitatie respinsa
Societatea Romana de Radiodifuziune a respins,ieri, ofertele depuse de CLIR Media, Splendid Media si ARBOmedia la selectia pentru gestionarea si vanzarea spatiului publicitar al posturilor Radioului Public pentru perioada 16 martie 2009-31 decembrie 2011, din cauza ca acestea nu au indeplinit toate cerintele radioului. Spatiul publicitar al SRR este gestionat, din 2007, de CLIR Media, contract care expira pe 15 martie. (C.N.)
A r h i v a
  Limbi mici, literaturi mari    2 comentarii
  A murit sora lui Toma Caragiu    
  Premii cu cantec    
  Arta urbana    
  De la muzeu la presedinte    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Doctori in stele (5765 afisari)
 Occidentul face misto de Felix (4179 afisari)
 Bomba FMI cu ceas (2543 afisari)
 Rusinea lui Orban (1933 afisari)
 Masacre in Germania si in Statele Unite (1712 afisari)
 Legea unica a salarizarii bugetarilor se va aplica din 2010  (4284 afisari)
 Un bebelus s-a nascut cu doua penisuri (2897 afisari)
 Socant: Patru minori au violat, pe rand, o batrana (2464 afisari)
 Elena Basescu, portret Associated Press: "Topaie pe podium si mutileaza gramatica" (2324 afisari)
 Imagini Socante! Sinuciderea tanarului care a impuscat mortal miercuri 15 persoane in Germania  (2290 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00847 sec.