Ziua Logo
  Nr. 4484 de joi, 12 martie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Finante
Stiri pe scurt
Angajamente scrise
BNR va solicita bancilor-mama ale institutiilor de credit din Romania angajamente ferme ca nu retrag finantarile de pe piata locala in cazul reducerii rezervelor minime obligatorii in valuta, ca urmare a intrarii fondurilor din imprumuturile externe, afirma surse oficiale, transmite Mediafax. "Problema Romaniei este sa nu repete situatia din Ungaria, unde sume importante din fondurile atrase de la Comisia Europeana si Fondul Monetar International au plecat din tara sub forma rambursarilor in contul finantarilor de la bancile-mama. BNR nu vrea ca sumele eliberate din rezervele minime obligatorii sa plece imediat in afara tarii", au explicat sursele citate. (G.B.)
Ne place berea
Piata berii s-a majorat anul trecut cu 4,1%, in functie de volum, de la 19,4 milioane hectolitri, la 20,2 milioane hectolitri, potrivit Asociatiei patronale Berarii Romaniei. "In 2008, piata berii a avut un trend ascendent, Romania intrand in Top 10 al tarilor din Europa, cu o productie de peste 20 de milioane de hectolitri. Pentru 2009, estimam ca vanzarile de bere vor creste, dar intr-un ritm mai lent", a declarat presedintele Asociatiei Berarii Romaniei, Shachar Shaine. (F.B.)
Solutii IBM
"Sa construim o planeta mai inteligenta este viziunea IBM in contextul actual. Dar, mai mult decat atat, pe masura ce toate sistemele de pe planeta devin mai inteligente, avem sansa de a descoperi noi oportunitati", a declarat Mihai Tudor, directorul general al IBM Romania. "Un sistem de sanatate mai inteligent ar elimina problemele cu care se confrunta omenirea astazi. IBM ajuta peste1000 de spitale din intreaga lume sa integreze si sa acceseze noul nivel de inteligenta. IBM sprijina o serie de universitati recunoscute in incercarea de a dezvolta o retea globala de date medicale, oferindu-le medicilor resurse pentru diagnosticare, candva de neimaginat", a mai spus Mihai Tudor. De asemenea, IBM vrea sa se implice si in domeniul sanatatii din Romania. (G.M.)
Mesca la ARIS
Fostul secretar de stat in Ministerul Economiei Darius Mesca a fost numit presedinte al Agentiei Romane pentru Investitii Straine (ARIS), prin decizie a premierului Emil Boc. Darius Mesca a fost eliberat din functia de secretar de stat in Ministerul Economiei, prin decizie a premierului Emil Boc, la sfarsitul lunii ianuarie, iar saptamana trecuta a fost schimbat si din postul de administrator la Conpet Ploiesti. (I.S.)
A r h i v a
  Portretul robot al restantierului    
  Evaziune la grau    2 comentarii
  Reinfiintare la Comunicatii    
  Inflatie in crestere    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Doctori in stele (5765 afisari)
 Occidentul face misto de Felix (4179 afisari)
 Bomba FMI cu ceas (2543 afisari)
 Rusinea lui Orban (1933 afisari)
 Masacre in Germania si in Statele Unite (1712 afisari)
 Legea unica a salarizarii bugetarilor se va aplica din 2010  (4284 afisari)
 Un bebelus s-a nascut cu doua penisuri (2897 afisari)
 Socant: Patru minori au violat, pe rand, o batrana (2464 afisari)
 Elena Basescu, portret Associated Press: "Topaie pe podium si mutileaza gramatica" (2324 afisari)
 Imagini Socante! Sinuciderea tanarului care a impuscat mortal miercuri 15 persoane in Germania  (2290 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00929 sec.