Ziua Logo
  Nr. 4448 de joi, 29 ianuarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Opinii
Mai bine cu salariul inghetat decat somer
-- In legatura cu majorarea salariilor anuntata mai demult de catre fostul guvern Tariceanu si cu dificultatile financiare recent comentate de presedintele Basescu, notam o importanta declaratie a Presedintiei la radioul public: Guvernul saluta o intelegere cu sindicatele, pentru ca timp de sase luni salariile si pensiile sa fie inghetate.
Mai precis, Guvernul anunta un moratoriu pentru orice marire de salarii si pensii. "Sa vedem care sunt rezultatele in bugetul de stat si pe urma marim"(salariile), a anun�tat presedintele, intrand - ironie a sortii - fara sa vrea, in mult doritul rol de presedinte-jucator.
FAcAnd figurA de Sef de guvern, domnul Basescu a sugerat Guvernului condus de domnul Emil Boc disponibilizari, mariri de impozite pentru cei care cumuleaza salariul cu o pensie speciala si un imprumut extern. "Trebuie gasita o finantare externa; daca nu, ne putem astepta la o depreciere masiva a leului", mai preciza, deunazi, domnul Theodor Stolojan. Este vorba de 6-7 miliarde de euro, care masoa�ra cu cat a trait economia romaneasca, peste venituri, in trecuta guvernare liberala.
De unde sA fie procuratA aceasta suma? Nu de la Fondul Monetar International, precum in trecut, care impune conditii mai grele, ci din surse europene. Banca Europeana de Investitii (BEI), Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si facilitatile speciale ale Comisiei Europene. Deocamdata, nu s-au facut, insa, demersuri pe langa niciuna din acestea, asteptandu-se rezultatele unei iminente interventii a Bancii Nationale in sustinerea leului.
Pe acest fundal financiar, destul de nebulos, presedintele Basescu si-a indemnat partizanii si aliatii din Guvern la disciplina, punandu-le in vedere ca, daca nu vor performa cum li se prescrie de la Cotroceni, sa-si caute alt candidat la Presedintie. Nici mai mult, nici mai putin, ca sa vada si dumnealui ce inseamna sa fii "jucator"...
Se teme presedintele de o criza in partidul sau? Reflecteaza sa unga, la nevoie, premier pe domnul Mircea Geoana in locul domnului Emil Boc? Pentru PDL ar fi un act sinucigas sau, in cazul cel mai bun, o grava criza de imagine. Cat ii priveste pe cetateni, nu le ramane decat sa sprijine efor�turile Guvernului de a iesi din actuala criza interna, suprapusa pe o criza mondiala de proportii nebanuite.
Serban ORESCU 
 Afisari: 281  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
Mai bine cu stapanii tai impuscati decat cu salariul inghetzat   de NormanFinkel5
Nu domnule Oprescu.   de balota
Domn.Orescu!!   de tray
A r h i v a
  Pe frontul de est nimic nou    
  Editorialul cititorului    
 Top afisari / comentarii 
 Papusarii crizei mondiale (3073 afisari)
 Patriarhia cere lamuriri despre pasapoartele biometrice (3029 afisari)
 Normele Politiei Politice (1720 afisari)
 Nemuritorul de la Finante (1629 afisari)
 Hitler in ipostaze inedite (1476 afisari)
 Britanicii recunosc: Se uita la filme porno cand sunt la serviciu! (4218 afisari)
 O fetita doarme de 80 de ani, in catacombele unei manastiri din Palermo (4014 afisari)
 Orlando Bloom arata groaznic! (2949 afisari)
 Traian Basescu a fost deranjat de autocolantele purtate de unii magistrati la ceremonia de la Cotroceni (2534 afisari)
 Patrick Swayze renunta la tratamentul impotriva cancerului, decis sa moara ca un cowboy, cu cizmele in picioare si fara regrete (2137 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00831 sec.