Ziua Logo
  Nr. 4368 de marti, 21 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
Foaia de temperatura
-- Savantii trucati ai Guvernului
IatA un rAspuns aparent logic: daca specialistii din zona guvernamentala n-ar castiga cel putin la fel cu cei din sectorul privat, aceasta ar ramane fara specialisti. Raspunsul apartine domnului prim-ministru. Putem intelege de-aici si ca domnia sa, fie n-a avut o oferta serioasa din sectorul privat, fie este o exceptie. Fie e mai usor sa ajungi prim-ministru decat spe�cialist. Fie are mult mai multe raspunsuri decat intrebari. Mai intelegem din ceea ce afirma cu fermitatea dobandita in fata aparatelor de filmat ca privatii sunt un fel de gaura neagra, cascata sa absoarba automat tot ce apare bun la guvern. Nu se umple niciodata. Si inca o certitudine a domniei sale: domeniile guvernamentale din Romania mustesc de specialisti stopati doar cu lefuri grase sa nu cada-n gaura neagra. Restul e politica si nu ne intereseaza aici.
Aici ne intereseazA faptul ca intr-un studiu comparativ al unei institutii de specialitate, din 136 de tari analizate, biata noastra tara, doldora de specialistii premierului, ocupa la principalii indicatori ultimele 10-15 locuri din lume. In fapt, niste impostori! Si-atunci, de ce primul ministru nu le da drumul la vale spre gaura neagra? Apara sectorul privat de invazia impostorilor sai? Ii opreste langa domnia sa cu lefuri megalitice ca sa nu faca rau dincolo? Sa insemne oare ca veniturile uriase care se canta pe toate canalele de televiziune sunt, in realitate, o pacalelala? Caci unul de-asta care-i in stare sa tina o tara pe locurile 115-125 in competitie cu Burkina Fasso si Afganistan ar putea fi remunerat, la orice concurs corect arbitrat, de Liga de aparare a sectorului particular, cu kilograme de aur si pietre pretioase doar sa ramana unde este si sa nu ravneasca la curtea vecinului. Care specialist din aria privata a fost atras de leafa domnului Tariceanu? Gogorita cu parasirea in cazul in care veniturile la stat nu sunt mai atractive decat in sectorul privat ar putea avea o confirmare daca un singur specialist ar fi specialist atestat pe plan mondial. Sunt zeci, sute de tineri care lumineaza cu mintile lor imprejmuirile de dincolo de Palatul Victoria si sunt tinuti sub obroc exact de specialistii care fac din Romania o tara neguvernata si pe care primul ministru ii tine ca savanti.
Domnul TAriceanu este nu doar un fost student repetent, ci si un aparator al celor ca el. Caci, daca le-ar da drumul s-alerge in zona libera de incom�petenti, fara un partid care sa le tina spatele si un sef cu nimic mai breaz decat ei, obrocul s-ar sparge si din el ar tasni concurenta autentica.
Nicolae CRISTACHE, cristas@clicknet.ro 
 Afisari: 258  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Mafia permiselor la Politia Rutiera Valcea    
  Seres la DIICOT    
  Macovei cere modificarea Legii ANI    1 comentariu
  Petitiile lui Nastase la CSM    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Ritualuri barbare la Cambridge (3966 afisari)
 Creierul lui Obama (2161 afisari)
 Roma anti-Romania (2147 afisari)
 Strategie nationala pentru cadavrul Romaniei (2059 afisari)
 Nu speriati clientii (1547 afisari)
 O mama a reusit sa scape de doi agresori dupa ce i-a muscat de organele genitale, dar al treilea a violat-o de fata cu copilul de sapte ani (4302 afisari)
 "Farfurii zburatoare" filmate in Turcia (VIDEO) (3619 afisari)
 Presedintele unui fond de investitii din SUA se retrage dupa ce a castigat zeci de milioane de dolari din criza creditelor: Salutare, fraierilor. Va multumesc ca m-ati imbogatit idiotilor. God Bless America! (2886 afisari)
 Astrolog rus: UE si NATO nu vor mai exista in forma actuala in 2020 (2145 afisari)
 Anaconda 3 sau cum a vanat David Hasselhoff cel mai de temut sarpe din lume in padurile de la marginea Bucurestilor (2049 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00877 sec.