Ziua Logo
  Nr. 4368 de marti, 21 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
Posibilitatea intrarii in razboi a SUA
Unele gazete americane afirma ca cercurile militare americane din Washington ar fi "foarte preocupate" de svonurile cu privire la eventuala intrare in razboiu a Statelor Unite, care ar urma sa se produca "in cursul saptamanilor urmatoare". Daca vor intra in razboi, americanii, spune "New York Journal American", ar putea fi angajati fie in razboiul european, fie intr'un razboi in Extremul Orient, ba chiar, continua ziarul, intr'un razboi pe doua fronturi. Opiniile cercurilor competente, cu privire la gradul de pregatire al Statelor Unite ca sa poarte un razboi, sunt impartite. Unii sustin ca America nu este pregatita de razboi si ca desi industria "poate avea o mare productie", "nu este azi in stare sa asigure livrarile pentru Anglia si simultan sa fabrice pentru Statele Unite material de razboi de care are absoluta nevoie. Alte informatiuni prezinta, insa, ca posibila o hotarare a Statelor Unite potrivit careia ele sa cedeze Angliei material de razboi fabricat pana acum pentru nevoile proprii, urmand sa-si organizeze noi stocuri. O cerere in acest sens va veni din partea comisiunii britanice.
ZIUA, 20 octombrie 1940
Carmen GHERGHEI 
 Afisari: 397  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Un razboi   de Eufrosin
A r h i v a
  Politica literaturii    
  Gratie nordica la Bucuresti    
     
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Ritualuri barbare la Cambridge (3966 afisari)
 Creierul lui Obama (2161 afisari)
 Roma anti-Romania (2147 afisari)
 Strategie nationala pentru cadavrul Romaniei (2059 afisari)
 Nu speriati clientii (1547 afisari)
 O mama a reusit sa scape de doi agresori dupa ce i-a muscat de organele genitale, dar al treilea a violat-o de fata cu copilul de sapte ani (4302 afisari)
 "Farfurii zburatoare" filmate in Turcia (VIDEO) (3619 afisari)
 Presedintele unui fond de investitii din SUA se retrage dupa ce a castigat zeci de milioane de dolari din criza creditelor: Salutare, fraierilor. Va multumesc ca m-ati imbogatit idiotilor. God Bless America! (2886 afisari)
 Astrolog rus: UE si NATO nu vor mai exista in forma actuala in 2020 (2145 afisari)
 Anaconda 3 sau cum a vanat David Hasselhoff cel mai de temut sarpe din lume in padurile de la marginea Bucurestilor (2049 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00779 sec.