Ziua Logo
  Nr. 4368 de marti, 21 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Tinerete cinematografica � la russe
-- In ucraineana, Molodosti semnifica "tinerete" si sub aceasta sintagma s-a deschis, sambata trecuta, in capitala Ucrainei, un festival cinematografic international ajuns anul acesta la cea de a 38-a sa editie.
Manifestarea cuprinde o tripla intrecere: prima, intre studentii cineasti din Brazilia, Croatia, Germania, Statele Unite, India... nu si Romania megiesa. O a doua categorie, e cea a scurt�metrajelor de debut, intre care se afla, ca autor, si cineastul bucurestean Bogdan Mustata cu a sa "O zi buna de plaja" (foto), distinsa deja cu Ursul de Aur la Berlinala. A treia competitie se deruleaza pentru debutanti in lungmetraje, impresionanta defilare de filme inedite din 13 tari ale lumii. Romania e prezenta, in afara concursului, cu filme care si-au castigat deja faima in alte mari festivaluri, "A fost sau n-a fost" de Corneliu Porumboiu si "California dreamin'" de regretatul Cristian Nemescu.
Interesant este ca presedintele juriului international, Armand Assante, intrebat care-i e rolul preferat intre cele mai bine de o suta in care a fost distribuit, a denumit "California dreamin'"!
In programul manifestarii mai gasim un festival al festivalurilor, o bogata selectie de productii franceze, "noul val" sarb prezentat de Emir Kustruica, o retrospectiva a cineastului belgian Andre Delvaux si alta de bijuterii arhivistice, expozitii de arta si fotografie, ateliere de creatie si inca alte atractii. Ca punct de culoare final, sa-l numim si pe vicepresedintele Comisiei de administratie al Festivalului Molodosti - Gerard Depardieu.
Din Kiev, de la trimisul special Tudor Caranfil 
A r h i v a
  Politica literaturii    
  Gratie nordica la Bucuresti    
  Posibilitatea intrarii in razboi a SUA    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Ritualuri barbare la Cambridge (3966 afisari)
 Creierul lui Obama (2161 afisari)
 Roma anti-Romania (2147 afisari)
 Strategie nationala pentru cadavrul Romaniei (2059 afisari)
 Nu speriati clientii (1547 afisari)
 O mama a reusit sa scape de doi agresori dupa ce i-a muscat de organele genitale, dar al treilea a violat-o de fata cu copilul de sapte ani (4302 afisari)
 "Farfurii zburatoare" filmate in Turcia (VIDEO) (3619 afisari)
 Presedintele unui fond de investitii din SUA se retrage dupa ce a castigat zeci de milioane de dolari din criza creditelor: Salutare, fraierilor. Va multumesc ca m-ati imbogatit idiotilor. God Bless America! (2886 afisari)
 Astrolog rus: UE si NATO nu vor mai exista in forma actuala in 2020 (2145 afisari)
 Anaconda 3 sau cum a vanat David Hasselhoff cel mai de temut sarpe din lume in padurile de la marginea Bucurestilor (2049 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00798 sec.