Ziua Logo
  Nr. 4338 de marti, 16 septembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
ANI a lui Bradisteanu
Alice Serban, avocata lui Serban Bradisteanu, membra a Consiliului National de Integritate (CNI), i-a a somat pe inspectorii Agentiei Nationale de Integritate (ANI), cerandu-le sa opreasca procedura de verificare declansata in cazul medicului Bradisteanu, pe care il apara in procesul de coruptie intentat doctorului de DNA. Alice Draghici a amenintat conducerea Agentiei Nationale de Integritate (ANI), cerandu-le sefilor sa "stea cuminti" pentru a se "feri de rele", sustin surse judiciare. ANI a cerut confiscarea sumei de aproximativ 4 milioane de euro, pe care medicul nu o poate justifica.
Saptamana trecuta, inspectorii de integritate i-au comunicat reprezentantului medicului Serban Bradisteanu, avocat Daniel Caraman, sa se prezinte la ANI pentru a lua la cunostinta de documentele din dosarul doctorului, insa aparatorul ales nu s-a prezentat.
"Va schimb pe toti!"
In schimb, la sediul ANI s-a prezentat avocata Alice Draghici, cerand imperativ sa discute cu inspectorii care fac verificari in dosarul medicului, clientul sau in procesul penal si nu in cel administrativ. In acest context, avocata a lansat amenintari explicite inspectorilor si conducerii ANI: "Pot sa va schimb pe toti daca este nevoie!".
Consiliul National de Integritate a fost informat despre amenintarile lansate de avocata Alice Draghici, potrivit surselor citate.
Agentia Nationala de Integritate (ANI) a sesizat Curtea de Apel referitor la modul in care medicul Serban Bradisteanu, fost senator PSD, a obtinut o suma de aproape 4 milioane de euro, in urma unei licitatii a Ministerului Justitiei pentru achizitionarea de echipamente medicale. In primul sau dosar trimis instantei, ANI solicita "confiscarea sumelor de 3.595.333 euro si 500.000 dolari, obtinute in mod nejustificat in perioada 2000-2004, perioada cand acesta a detinut functia de senator in Parlamentul Romaniei". De asemenea, ANI a mai constatat si existenta conflictului de interese in ceea ce priveste achizitionarea unor echipamente medicale, procedura in cadrul careia, Serban Bradisteanu avea calitatea de Presedinte al Comisiei de Licitatie. Din verificarea documentelor anexate sesizarii, a declaratiilor de avere ale doctorului Bradisteanu, precum si a documentelor suplimentare solicitate institutiilor competente de catre inspectorul de integritate, "s-a constatat o diferenta vadita, nejustificata, intre averea dobandita si veniturile realizate in mod legal de catre persoana in cauza". Aceasta diferenta, arata inspectorii de integritate, a fost dobandita de doctorul Bradisteanu "in mod nejustificat prin actiuni desfasurate, in calitate de presedinte al comisiei de licitatie organizata in vederea achizitionarii de echipamente medicale performante pentru dotarea unor unitati sanitare din cadrul Directiei Nationale a Penitenciarelor si Ministerului Justitiei, calitate in care si-a incalcat in mod repetat atributiile pe care le avea in scopul primirii unor avantaje materiale". Inspectorii ANI precizeaza ca Serban Bradisteanu a favorizat, in cadrul acestei licitatii o firma elvetiana furnizoare de aparatura medicala. De asemenea, ANI solicita instantei constatarea nulitatii absolute, anularea contractului de achizitie in valoare de 11.385.889, 58 euro si a beneficiilor patrimoniale rezultate in urma incheierii acestuia.
Inspectorii ANI precizeaza ca Bradisteanu a favorizat o firma elvetiana furnizoare de aparatura medicala.
Tudor BORCEA 
 Afisari: 684  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
dar aceasta alice serban   de demetrius
Vino Isuse!   de Pribeagul
A r h i v a
  Protan - mirosul urat al unei afaceri imobiliare    4 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Marca Traian (3650 afisari)
 Groapa lu' Pelivanu (2114 afisari)
 Singuri in fata Rusiei (2078 afisari)
 Haos nuclear la Magurele (2010 afisari)
 Atentie cad banci! (1251 afisari)
 Penisul de hamster al celebrului Harry Potter, Daniel Radcliffe (3046 afisari)
 La 62 de ani, "Mireasa lui Frankenstein" este in tandreturi cu un tanar (2922 afisari)
 Georgia dezvaluie interceptari telefonice ca sa demonstreze ca Rusia a fost cea care a initiat atacul (2506 afisari)
 Basescu si-a gasit sosia la Tebea (2247 afisari)
 Presedintele comunitatii rusesti de la Chisinau: Bucurestii au inceput procesul unirii Moldovei cu Romania (2115 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00959 sec.