Ziua Logo
  Nr. 4338 de marti, 16 septembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Ultima runda la Haga
-- Romania raspunde astazi, in fata Curtii Internationale de Justitie, pledoariilor sustinute de Ucraina
Harta previzionata de ziarul ZIUA se afla pe masa Curtii Internationale de Justitie
Kievul a transformat argumentul lungimii coastei sale maritime "in alpha si omega a acestui caz, mantra sa" a declarat ieri Agentul Romaniei la Curtea Internationala de Justitie de la Haga, in prima zi a pledoariilor finale sustinute de partea romana.
Delegatia romana a criticat intensificarea procesului ucrainean de colonizare umana a stancii din Marea Neagra. Astazi este ultima zi a pledoariilor reprezentantilor romani la CIJ, joi si vineri fiind randul Ucrainei. Opozitia ucraineana cere demisia presedintelui si Guvernului de la Kiev in cazul pierderii procesului de la Haga.
Bogdan Aurescu, Agentul Romaniei la CIJ, a criticat pozitia Ucrainei, care a transformat argumentul unic al lungimii coastei sale "in alpha si omega a acestui caz, mantra sa". Aurescu a aratat ca Ucraina "se straduieste sa distraga atentia de la lipsa sa de argumente in sustinerea constructiei liniei sale spre chestiunea lungimii tarmurilor". "Precum misterioasa deplasare a liniei sale de "echidistanta" gresit construite, nici aceasta deplasare a atentiei nu poate avea sanse de reusita. Aceasta abordare face ca un tarm de 300 metri al unei stanci minuscule, izolata si neintegrata in "tarmul continental, sa se substituie aproape intregii coaste a Ucrainei! Aceeasi coasta pe care Ucraina ar dori sa o utilizeze in integralitatea ei in urmatoarele etape ale delimitarii", a mai spus Aurescu. "Alta mantra a Ucrainei este Digul Sulina", a continuat Aurescu, referindu-se la faptul ca Ucraina a cerut ca aceasta formatiunie sa nu fie luata in considerare in cadrul delimitarii. Aurescu a mai spus ca linia de delimitare propusa de Romania in documentele scrise si in timpul primei runde de pledoarii este "construita in mod adecvat si constituie o propunere perfect rezonabila". "Ea este fundamentata atat prin raportare la argumentele juridice detaliate, cat si la probe", a adaugat acesta.
"Conduita recenta a Ucrainei de a "imbunatati" Insula Serpilor, scopul sau si intentiile aflate in spatele acestui comportament arata in mod clar recunoasterea de catre Ucraina a faptului ca trasaturile naturale ale acestei formatiuni maritime sunt cele ale unei stanci", a subliniat Bogdan Aurescu.
Mihai ISAC 
 Afisari: 978  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
valerian stan despre prestatia lui aurescu   de pahontu tiberiu
Off Topic-ptr dl Alwis (cate ceva despre ceceni)   de Evreu-rus
A r h i v a
  Stiri pe scurt    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Marca Traian (3650 afisari)
 Groapa lu' Pelivanu (2114 afisari)
 Singuri in fata Rusiei (2078 afisari)
 Haos nuclear la Magurele (2010 afisari)
 Atentie cad banci! (1251 afisari)
 Penisul de hamster al celebrului Harry Potter, Daniel Radcliffe (3046 afisari)
 La 62 de ani, "Mireasa lui Frankenstein" este in tandreturi cu un tanar (2922 afisari)
 Georgia dezvaluie interceptari telefonice ca sa demonstreze ca Rusia a fost cea care a initiat atacul (2506 afisari)
 Basescu si-a gasit sosia la Tebea (2247 afisari)
 Presedintele comunitatii rusesti de la Chisinau: Bucurestii au inceput procesul unirii Moldovei cu Romania (2115 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00855 sec.