Ziua Logo
  Nr. 4338 de marti, 16 septembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Iordache inhumat la Gruiu
Va veti putea lua ramas bun de la "Cel mai iubit dintre pamanteni" (film in care Stefan Iordache a facut un rol memorabil ce i-a atras apelativul de "cel mai iubit") azi, la Teatrul National "I.L. Caragiale" (TNB) din Bucuresti unde va fi depus trupul actorului intre orele 09.00-13.00, urmand ca inhumarea sa aiba loc maine, la Gruiu, potrivit dorintei acestuia.
Colectivul TNB, acolo unde Stefan Iordache si-a jucat ultimul rol - printul Potemkin din "Ecaterina cea Mare" de Shaw -, se declara impietrit de durere. "Suferea de mai multa vreme de o boala incurabila, dar, cu o demnitate, cu o noblete si cu o discretie absolute, a sfidat suferinta, a urcat pe scena si s-a daruit publicului cu energia omului aflat in cea mai buna forma", se precizeaza in scrisoarea de adio.
Si Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film din Romania (UARF) ii va pastra vie amintirea maestrului Iordache pe care-l considera unul dintre "geniile teatrului si filmului national. A fost, este si va ramane un mare actor ce ne-a reprezentat, prin talent si daruire, in fata Europei si a intregii lumi". Actorul si secretarul de stat in Ministerul Culturii si Cultelor Demeter Andras Istvan precizeaza in mesajul sau de ramas bun, facut ieri public, ca: "la sfarsitul acestui joc de-a viata si de-a moartea, cum este adevarata viata a unui actor binecuvantat de Dumnezeu, lasa in urma un gol pe care il resimtim iremediabil. Cu atat mai mult cu cat vroiam sa-l credem nemuritor. (...) Cei care l-au vazut si l-au admirat vor pastra ca pe cea mai de pret mostenire acele momente de neuitat, pe care acest zeu al scenei le-a <<mitucit>>, asa cum ii placea sa spuna. (...) Datoria noastra, a celor pe care i-a parasit, este sa-i pastram chipul in nenumaratele ipostaze pe care le-a oferit spre desfatarea noastra; la fel si cuvintele prin care ne indemna, la capat de drum: <<este important sa slujim viata>>".
Dumnezeu sa-l odihneasca!
 Afisari: 603  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Enescu o da pe jazz    
  Jurnalism cultural    
  Bate gongul la Bulandra    
  Painea cea de toate zilele (I)    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Marca Traian (3650 afisari)
 Groapa lu' Pelivanu (2114 afisari)
 Singuri in fata Rusiei (2078 afisari)
 Haos nuclear la Magurele (2010 afisari)
 Atentie cad banci! (1251 afisari)
 Penisul de hamster al celebrului Harry Potter, Daniel Radcliffe (3046 afisari)
 La 62 de ani, "Mireasa lui Frankenstein" este in tandreturi cu un tanar (2922 afisari)
 Georgia dezvaluie interceptari telefonice ca sa demonstreze ca Rusia a fost cea care a initiat atacul (2506 afisari)
 Basescu si-a gasit sosia la Tebea (2247 afisari)
 Presedintele comunitatii rusesti de la Chisinau: Bucurestii au inceput procesul unirii Moldovei cu Romania (2115 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00857 sec.