Ziua Logo
  Nr. 4298 de joi, 31 iulie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Un Rushdie pentru Booker
"The Enchantress of Florence", cel mai recent roman al scriitorului britanic Salman Rushdie, face parte din cele 13 opere din preselectia prestigiosului premiu ManBooker pentru anul acesta. Pentru lista lunga a Booker-ului au fost in cursa 112 romane. Lista scurta cu cei cinci finalisti urmeaza sa fie anuntata pe 9 septembrie, iar numele castigatorului va fi publicat pe 14 octombrie. Scriitorul de origine pakistaneza si autorul irlandez Joseph O'Neill, cu romanul "Netherland", sunt considerati favoriti. (I.P.)
Debuturi de premiu
In cadrul unei ceremonii gazduita de Libraria Carturesti, Mircea Vasilescu, Paul Cernat si Liviu Papadima, membrii juriului concursului de debut literar UniCredit - le-au acordat premii Danielei Catona, din Timisoara, pentru "Iepurele de martie" (poezie), Ioanei Silvia Popescu, pentru "Iradierea unei lumi oarecare", si lui Constantin Felician Chiruta, pentru "Galeria oglinzilor negre" (proza). Cele trei lucrari castigatoare vor fi publicate de Grupul Editorial Corint si lansate in cadrul Targului de Carte Gaudeamus din luna noiembrie a acestui an. (I.P.)
"Omagiu hartiei"
Ieri, la Estampa Museum (Munae) din Mexico City a avut loc vernisajul expozitiei "Omagiu hartiei", o trecere in revista a istoriei hartiei la care participa 34 de artisti si 76 de lucrari (printre care si una a francezului Honore Daumier - foto). (I.P.)
Marton din nou in Romania
Apreciatul violonist Edvin Marton va sustine in septembrie mai multe concerte in vestul tarii, informeaza site-ul bilete.ro. Spectacolele vor avea loc pe 17 septembrie la Cluj, in Sala Sporturilor "Horia Demian", pe 18 septembrie la Sibiu, in Sala Transilvania, pe 19 septembrie la Timisoara, in Sala Olimpia, si pe 22 septembrie in Targu Mures, la Sala Polivalenta. Edvin Marton revine in Romania la numai cateva luni dupa ce a fascinat publicul din Bucuresti, alaturi de cantaretul rus Dima Bilan si patinatorii Evgeni Plushenko si Surya Bonaly, in spectacolul "Kings on Ice" 2008. (I.P.)
A r h i v a
  Pe urmele ultimului shogun    
  Jurnalul lui Orwell pe net    
  Little Richard la Bucuresti    1 comentariu
  Dumnezeu intr-o felie de pizza    1 comentariu
  Proletcultism juridic    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Ridicarile Ontanu-Ciuclea (2066 afisari)
 Alegeri mascate (1843 afisari)
 Steaua si Dinamo, vehicule de santaj (1788 afisari)
 Testul Morar (1383 afisari)
 Sfarsitul lumii vechi sau ce va face "generatia mea" (1307 afisari)
 Parasit de nevasta dupa ce extensia penisului a cedat in timpul actului sexual (3947 afisari)
 Acuzata de impostura intr-un mail remis presei, Printesa Brianna Caradja spune ca e hartuita de sotul pe care l-a parasit (2937 afisari)
 "Veronica" se intoarce si cere 20 de mii de euro drepturi de autor (2764 afisari)
 Cel mai vechi banc din lume dateaza din 1600 i.Hr (2533 afisari)
 Hugh Hefner, atras de o ucraineanca sexy (2191 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00784 sec.