Ziua Logo
  Nr. 4298 de joi, 31 iulie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Un Vatican pentru Dan Brown
Vaticanul a fost reconstruit la Hollywood, Los Angeles, pentru filmarile la continuarea productiei "Codul lui Da Vinci", "Angels and Demons", dupa ce Biserica catolica le-a interzis producatorilor sa filmeze nu numai in cetatea Papei, ci si in bisericile din Roma, relateaza presa britanica.
In iunie, Vaticanul a interzis echipei filmului "Angels and Demons", adaptare a cartii lui Dan Brown, sa filmeze nu doar in Vatican, ci in toate bisericile din Roma, pe motiv ca acest lucru este "o ofensa adusa lui Dumnezeu" si ca filmul "aduce prejudicii sentimentelor religioase". Cartea care sta la baza acestui film a infuriat foarte tare Biserica catolica, la fel cum s-a intamplat si cu "Codul lui Da Vinci", un alt roman de Dan Brown care a fost ecranizat, in regia lui Ron Howard, cu Tom Hanks in rolul principal. Hanks joaca un rol principal si in "Angels and Demons/ Ingeri & Demoni". Publicat inaintea "Codului lui Da Vinci", romanul "Angels and Demons" are in centrul actiunii un grup straniu, Iluminati, care incearca sa ia controlul asupra papalitatii.
Scenele-cheie din roman se desfasoara in Vatican si in doua biserici din Roma, Santa Maria del Popolo si Santa Maria della Vittoria. In ambele biserici, cardinali si preoti sunt mutilati cu simboluri misterioase. Parintele Antonio Truda, parohul Santa Maria del Popolo, a spus ca "nici nu intra in discutie" sa permita filmarea unor astfel de scene in biserica. "Este destul de rau ca a trebuit sa auzim ca ghizii le explica scenele acestea turistilor". Din acest motiv, Ron Howard a hotarat sa construiasca o replica a Vaticanului la Los Angeles si a spus ca spera ca publicul nu va putea sa faca diferenta dintre real si fals. De asemenea, producatorii s-au hotarat sa foloseasca fostul palat regal de la Caserta, langa Napoli, pentru scene care ar trebui filmate in interiorul Vaticanului. Dupa ce a anuntat interdictia de a filma la Vatican, parintele Marco Fibbi, purtatorul de cuvant al diocezei Romei, a spus: "Normal ca in general citim scenariul, dar de data aceasta nu a fost nevoie.
Numele Dan Brown a fost destul". In "Angels and Demons" mai apar Ewan McGregor si Stellan Skarsgard. Lungmetrajul este produs de Brian Grazer ("Codul lui Da Vinci", "8 Mile", "Apollo 13"). Scenariul este semnat de Akiva Goldsman ("Codul lui Da Vinci", "O minte sclipitoare", "Memoriile unei gheise"). Filmul va fi lansat in mai 2009. (M.BICA)
 Afisari: 405  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 4 Afiseaza toate comentariile  
de fapt ar fi   de fericire
continuare?   de elen
BROWN   de galatush
Alt eshec   de HERUT
A r h i v a
  Drama familiei Fritzl continua    3 comentarii
  Jerry Lewis a fost arestat    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Ridicarile Ontanu-Ciuclea (2066 afisari)
 Alegeri mascate (1843 afisari)
 Steaua si Dinamo, vehicule de santaj (1788 afisari)
 Testul Morar (1383 afisari)
 Sfarsitul lumii vechi sau ce va face "generatia mea" (1307 afisari)
 Parasit de nevasta dupa ce extensia penisului a cedat in timpul actului sexual (3947 afisari)
 Acuzata de impostura intr-un mail remis presei, Printesa Brianna Caradja spune ca e hartuita de sotul pe care l-a parasit (2937 afisari)
 "Veronica" se intoarce si cere 20 de mii de euro drepturi de autor (2764 afisari)
 Cel mai vechi banc din lume dateaza din 1600 i.Hr (2533 afisari)
 Hugh Hefner, atras de o ucraineanca sexy (2191 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01784 sec.