Ziua Logo
  Nr. 4239 de vineri, 23 mai 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Romania a intrat ieri in cantonamentul de la Mogosoaia pentru a pregati Euro 2008
"Tricolorii" la munca!
Nationala s-a reunit ieri pentru cel mai important cantonament din ultimii opt ani, cel pentru pregatirea turneului final al lui Euro 2008. Selectionerul are la dispozitie 24 de jucatori, Chivu vine duminica, dupa finala Cupei Italiei, si doua saptamani pentru a pune la punct toate detaliile dinaintea marii batalii din Elvetia. Piturca a explicat ieri ca, deocamdata, nu va convoca nici un jucator in locul lui Ov. Petre, care s-a accidentat stupid in Antalya si a iesit din lot.
Victor Piturca a aparut destul de ingandurat la conferinta dinaintea cantonamentului, explicand strategia sa in privinta lotului, care, pana pe 28 mai, data limita impusa de UEFA, trebuie sa se restranga la 23 de jucatori. "Noi plecam la drum cu un lot de 25, din care vor cadea doi. Probabil ca unul dintre acestia va fi Deac, pe care l-am chemat ca sa ia contact cu echipa si pentru ca avem nevoie de un om in acea zona a terenului. Nu voi mai chema pe nimeni, deocamdata, pentru a-l inlocui pe Ov. Petre, dar ma gandesc la unul sau la doi jucatori in cazul in care mai apar probleme medicale", a spus Piturca, excluzand varianta ca vreunul dintre actualii componenti ai lotului sa fie lasat acasa din lipsa de forma. Selectionerul a explicat scurt si accidentarea stelistului in Antalya, acesta fiind lovit de un cameraman in timpul unui meci de volei pe plaja. "Probabil ca soarta a facut ca el sa se accidenteze. E pacat pentru el ca a pierdut sansa asta si sper sa nu se mai accidenteze si alti jucatori. Asta e viata, asta e riscul meseriei. Acel cameraman nu a avut nici o vina, a fost doar un meci de vacanta. S-a spus ca trebuie sa le fie interzise jucatorilor astfel de jocuri, dar eu am declarat inca dinainte ca in acel turneu pot face tot ce doresc", a precizat Piturca.
Interzis la DNA
Selectionerul a discutat si despre chemarea la DNA a lui Cosmin Contra, pentru audieri in ancheta legata de transferuri, precizand ca nu este la curent cu acest fapt, dar a avertizat ca, pe durata cantonamentului si a CE, nu va permite nici unui jucator sa mearga la interogatorii. Piturca a explicat ca nu a schimbat nimic in organizarea sederii de la Mogosoaia, dupa ce presa a scris ca programul lejer stabilit initial a fost anulat. "Pana la 1 iunie programul este unul de cantonament, insa probabil vor fi zile cand jucatorii vor avea liber, dar nu s-a schimbat nimic. Va fi un program lejer, nu unul de pregatire fizica, ci bazat mai mult pe antrenamente tactice, fara incarcatura, pentru ca jucatorii au o pregatire fizica buna", a declarat Piturca.
Un amical in minus
Nationala Romaniei va sustine ultimul joc de verificare dinaintea plecarii la Euro 2008 cu Muntenegru, pe 31 mai, de la ora 20.45, in Ghencea. Selectionerul a anuntat ieri ca ar fi vrut inca un joc. "Mi-as fi dorit doua partide de pregatire. Nu am gasit inca un adversar si nici timp nu prea am avut. In plus, am avut probleme cu unii jucatori si, in cele din urma, am decis sa disputam doar acest meci cu selectionata Muntenegrului", a explicat ieri Piturca. (B.G.)
Bogdan GHEORGHE 
 Afisari: 221  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Armata Rosie    2 comentarii
  Terry pe prima pagina in Anglia    
  Abramovici batut de Glazer    2 comentarii
  Stiri pe scurt    
  Cosmin Contra: "Trecem de grupa!"    1 comentariu
     
  Concurenta pentru Steaua    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Program impotriva cancerului de col (4656 afisari)
 Misteriosul domn Oprescu (4121 afisari)
 Ioan Petru Culianu, savantul ucis de un necunoscut (3497 afisari)
 BAC-ul la tribunal (2746 afisari)
 Val de sinucideri printre adolescenti (2262 afisari)
 Nu s-au spalat timp de 16 ani (3853 afisari)
 Prietenele si sotiile sexy ale fotbalistilor (2880 afisari)
 Armata SUA da liber la sex in Afganistan (2877 afisari)
 Harrison Ford cu pantalonii rupti in fund (2179 afisari)
 Londra si New York-ul comunica printr-un "telescop" gigantic (1396 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01129 sec.