Ziua Logo
  Nr. 4225 de miercuri, 7 mai 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Alegeri
Colaboratorii Secu pot candida linistiti
-- CNSAS nu ii poate verifica pe aspirantii la primarii si consilii din cauza datelor incomplete primite de la BEC * Din listele trimise Consiliului lipsesc numele parintilor candidatilor si locul nasterii, elemente fara de care nu se poate incepe verificarea
Cazimir Ionescu (foto), membru al Colegiului CNSAS, a declarat ieri ca este posibil ca datele complete despre candidati sa fie primite cu doar zece zile inainte de ziua alegerilor. Acest lucru va face imposibila verificarea in timp util a celor ce aspira la fotoliul de primar sau de presedinte al Consiliului Judetean.
"Se pare ca sunt dorite niste alegeri linistite din punctul de vedere al verificarilor privind colaborarea cu Securitatea", a sustinut Cazimir Ionescu. El a explicat mecanismul prin care procesul verificarii candidatilor la alegerile locale a fost blocat. "Suntem ca in bancul acela cu tunelul sapat intr-un munte, inceput din ambele parti, dar pentru ca cele doua echipe nu s-au intalnit, la final au aparut dou? tuneluri paralele. Parlamentul a facut doua legi care nu sunt in concordanta. Biroului Electoral Central i-a spus sa faca intr-un mod listele cu candidati, care sa contina anumite elemente, iar pentru CNSAS a stabilit alte criterii de identificare a persoanei", a spus membrul Colegiului. El a prezentat listele primite de la Biroul Electoral Central, despre care a spus ca sunt inutilizabile, pentru ca nu contin numele parintilor candidatilor si locul nasterii. "Noi nu putem introduce in programul nostru, doar numele persoanei. Fara aceste elemente de identificare este posibil sa ajungem la greseli impardonabile", a spus Cazimir.
La mana primarilor
Membrul CNSAS a precizat ca, in urma discutiilor avute cu reprezentantii BEC, s-a stabilit ca datele complete despre fiecare candidat sa fie trimise de primarii. "Suntem la mana lor, deoarece daca unul nu doreste sa fie trecut pe liste vorbeste cu primarul si asa nu mai ajunge la verificare. Va fi foarte greu de facut o verificare serioasa", ne-a declarat un reprezentant al Colegiului. Cazimir Ionescu a recunoscut ca datele centralizate vor fi primite undeva in jurul datei de 20 mai. "Este o bataie de joc, pentru ca trebuie sa ne bazam foarte mult pe listele din 2004, desi lucrurile s-au schimbat de atunci. Multi candidati sunt noi si nu au mai fost verificati. Mai mult de jumatate din primariile din tara nu au acces la internet. Cum vom primi noi listele? E clar ca se doreste ca nimeni sa nu fie deranjat", ne-a declarat un membru CNSAS. In schimb, presedintele institutiei este ceva mai optimist, spunand ca verificarea va avea loc chiar si in aceste conditii. "Am primit date pentru verificarea a circa 400 de functii. Nu avem toate listele complete, dar pentru candidatii pentru care am primit date complete trebuie sa incepem verificarile", a sustinut Ladislau Csendes, presedintele Colegiului CNSAS, citat de Rompres. Purtatorul de cuvant al BEC a declarat insa ca nu s-au trimis pentru verificare nici un fel de date despre candidatii la locale. "BEC nu centralizeaza candidaturile la alegerile locale, acestea se depun la birourile electorale de circumscriptie locale si judetene", a explicat reprezentantul BEC.
Ordonanta CNSAS a scapat teafara de la Camera
CNSAS va putea emite in continuare catre instante note de constatare a colaborarii cu Securitatea si nu doar simple referate, iar preotii vor putea fi verificati, dupa ce Camera Deputatilor a adoptat ieri tacit ordonanta CNSAS in forma elaborata de Guvern. Varianta de proiect modificata drastic de Comisia juridica a Camerei, prin care se restrangeau substantial atributiile Consiliului, nu a putut fi adoptata din cauza absenteismului deputatilor. Proiectul ordonantei va intra insa in dezbaterea Senatului, care este for decizional. (R.I.P.)
Cristian ANDREI 
 Afisari: 215  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 9 Afiseaza toate comentariile  
Eu tot nu ma prind   de Shadow
Fill in the Blank    de Radu Dragan
Bun, imi place chestia asta !   de alwis46
De-ai lui Basescu !   de rianna
Culoar pentru securisti creat de cel mai mare colaborator-Basescu   de Nicu Mihai Andrei
Trucuri   de Doruletz
basescu vegheaza pentru ei   de un apolitic
PSD si PD-L pot candida linistiti!   de anaxor
Propun amanarea alegerilor.   de Socrate
A r h i v a
  "Alege-ti stapanii cu grija", suspendat de CNA    4 comentarii
  Ghid de propaganda liberala    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Glezna Patriarhului si nasul Cleopatrei (1906 afisari)
 Comisarii politici (1235 afisari)
 Bani virtuali la Steaua (1059 afisari)
 O crima a drepturilor omului in Gaza (1047 afisari)
 Tarul Nechezol (921 afisari)
 Sovieticii au manipulat pana si fotografiile de la cucerirea cladirii Reichstagului (3151 afisari)
 Fritzl: "Nu sunt un monstru. As fi putut sa-i omor pe toti" (2842 afisari)
 Isi primejduiesc cariera sau relatiile de dragul... prostituatelor (2674 afisari)
 Al doilea sarut lesbian al Madonnei (1908 afisari)
 DNA a retinut la Cluj cinci persoane care aveau asupra lor peste un milion de euro din partea lui Gigi Becali (1621 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00943 sec.