Ziua Logo
  Nr. 4225 de miercuri, 7 mai 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Otelul - Vaslui 0-3!
-- Dupa celebrul "caz bricheta", FRF a mai schimbat ieri un rezultat
Comisia de Apel a FRF a decis ieri ca meciul Otelul Galati - FC Vaslui, din etapa a 23-a a Ligii I (scor pe teren 1-1) sa fie pierdut de galateni cu 0-3 la "masa verde" deoarece au folosit doi jucatori, Gabriel Paraschiv si Janos Szekely, fara drept de joc! "In baza articolului 145, lit. b, din Regulamentul Disciplinar, se admite apelul lui FC Vaslui, se desfiinteaza hotararea primei instante si, pronuntandu-se pe fond, se admite contestatia clubului vasluian. Pe baza articolului 65.3, lit. a, din ROAF, raportat la articolul 83, pct 10, din Regulamentul Disciplinar, se sanctioneaza Otelul Galati cu forfait (pierderea meciului cu 3-0) in cazul jocului din etapa a 23-a a Ligii I, disputat cu FC Vaslui. Cu drept de recurs la CAF, in termen de 5 zile de la comunicarea deciziei", anunta site-ul oficial al FRF.
In aceste conditii, FC Vaslui (cu 47 de puncte) trece pe locul 7 in clasament, pe care si-l disputa cu Otelul (ramasa cu 45 de puncte), si are sanse foarte mari de a merge in Cupa UEFA-Intertoto! Dupa eventualul apel la Curtea de Arbitraj pentru Fotbal, Otelul se mai poate adresa, teoretic, si Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, insa are sanse minime de castig la instanta elvetiana. De altfel, in celebrul "caz bricheta", Rapid pare sa fi renuntat sa se adreseze TAS, dupa ce decizia Comisiei de Disciplina (0-3 cu Steaua la "masa verde) a fost pastrata si de Comisia de Apel si de CAF.
Iertati peste regulament
Paraschiv si Szekely au fost eliminati in etapa a 21-a, la meciul Otelul - Rapid, scor 0-1, fiind suspendati de Comisia de Disciplina pentru doua etape. Galatenii au facut apel, iar Comisia de Apel, condusa atunci de Mugur Filipescu, l-a admis si a redus suspendarea la o singura etapa (a 22-a), pentru fiecare dintre cei doi jucatori, desi regulamentul spunea ca pentru suspendarile mai mici de doua etape, inclusiv, nu se poate admite apelul! Mircea Sandu, presedintele FRF, a cerut rejudecarea cazului in regim de urgenta, pentru incalcarea articolului 93, punctul 2, litera C din Regulamentul Disciplinar, care prevede ca se poate introduce un apel "cu exceptia cazului in care sanctiunea pronuntata este o suspendare de pana la doua meciuri sau o luna inclusiv". Filipescu a refuzat, ba chiar si-a prezentat demisia din fruntea Comisiei de Apel, iar Sandu a dizolvat-o in totalitate si a numit, ulterior, alti membri, in noua alcatuire presedinte de comisie fiind Doru Viorel Ursu. Intre timp, Paraschiv si Szekely, oficial cu drept de joc, in ciuda incalcarii regulamentului, au evoluat in etapa a 23-a, la meciul Otelul - FC Vaslui.
M. Stan: "Aberant si anormal!"
Directorul general al Otelului a declarat ca decizia Comisiei de Apel este aberanta si anormala, urmand sa fie atacata cu apel la CAF sau la TAS. "N-am cuvinte! Cand am folosit acei jucatori, am facut-o in urma deciziei Comisiei de Apel. Daca a fost sau nu incorecta decizia de atunci nu mai era treaba noastra! Noi am fost perfect regulamentari la acel meci. Fotbalul a ajuns sa se joace pe la comisii. Nu e normal ca obiectivul nostru, Cupa UEFA-Intertoto, sa fie ratat din cauza comisiilor", a spus Marius Stan, care este sigur ca forurile superioare Comisiei de Apel vor da dreptate clubului sau.
SZEKELY LA STEAUA
Otelul Galati a acceptat ieri propunerea de transfer a gruparii din Ghencea pentru mijlocasul Janos Szekely. Steaua ofera 1,5 milioane de euro si 15% dintr-un viitor transfer, conducerea galateana fiind de acord. Lui Szekely, Steaua i-a pregatit un contract pe patru ani, cu un salariu de 250.000 de euro pe sezon si o prima de instalare de 125.000 de euro. Ieri, inainte de a accepta, verbal, oferta Stelei, Szekely se declarase magulit de interesul lui B�l�ni, care il dorea la Rapid! De altfel, in iarna, mijlocasul declarase ca nu vrea la Steaua, ci doar la Rapid, in cazul in care nu prinde un contract in strainatate. (MIG)
 Afisari: 183  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Bani virtuali la Steaua    3 comentarii
  Meciul secolului pentru CFR    2 comentarii
  "Caini" pana la prima    
  Stiri pe scurt    
  Milan il vrea pe Mutu    
  LIGA I - ETAPA A 34-A (ULTIMA)    
 Top afisari / comentarii 
 Glezna Patriarhului si nasul Cleopatrei (1906 afisari)
 Comisarii politici (1235 afisari)
 Bani virtuali la Steaua (1059 afisari)
 O crima a drepturilor omului in Gaza (1047 afisari)
 Tarul Nechezol (921 afisari)
 Sovieticii au manipulat pana si fotografiile de la cucerirea cladirii Reichstagului (3151 afisari)
 Fritzl: "Nu sunt un monstru. As fi putut sa-i omor pe toti" (2842 afisari)
 Isi primejduiesc cariera sau relatiile de dragul... prostituatelor (2674 afisari)
 Al doilea sarut lesbian al Madonnei (1908 afisari)
 DNA a retinut la Cluj cinci persoane care aveau asupra lor peste un milion de euro din partea lui Gigi Becali (1621 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00933 sec.