Ziua Logo
  Nr. 4225 de miercuri, 7 mai 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Opinii
Somnul natiunii
-- N-ar trebui sa mire pe nimeni faptul ca un ziarist clujean a ramas peste noapte si-a dormit bine-mersi in Palatul Parlamentului (vorba unui amic de la Terasa Muzeului Literaturii: "N-o fi avut omu' bani de hotel sau cunostinte in Bucuresti, asa ca s-a gandit sa traga unde altundeva decat la Casa noastra, a Poporului").
Pai n-au fost de-atatea ori surprinsi, de cameramani sau fotoreporteri, alesii natiunii picotind sau dormind pe ei? Si asta nu in crucea noptii, ci ziua-n amiaza mare. Caci pentru multi dintre ei, nu iaste alta mai de folos zabava decat cetitul legilor. Senzatia pe care ti-o lasa e ca Parlamentul nu e un loc de munca, ci un fel de halta enervanta intre doua drumuri de afaceri, un ragaz inopinat in care nu ai altceva de facut decat sa-ti anunti partenerul, la mobil, "vezi ca intarzii putin, ca nu stiu ce mama ma-sii avem de votat". (Ati observat ca principala lor indeletnicire in plen e sa vorbeasca la telefon?). Din punctul asta de vedere, erau mult mai disciplinati membrii Marii Adunari Nationale, care in timpul nesfarsitelor sedinte, nici la WC nu indrazneau sa iasa, sa nu se interpreteze.
De fapt, poate ca mica aventura a ziaristului clujean ii va trezi pe diriguitorii Palatului Parlamentului. In ce sens? In sensul valorificarii la maximum a imensului spatiu disponibil. Daca tot exista bufeturi, sali de expozitie, piscina, de ce sa se dea atatia bani la hoteluri si sa nu se amenajeze niste dormitoare clasa-ntai, unde alesu', povarnit de-atata munca, sa poata puna in tihna capul si sa nu mai umble teleleu, consumand gazul si benzina de pomana, prin Bucuresti? Si poate ca nu acum, ci dupa ce se va vota in fine buclucasa lege, n-ar strica, intr-un coltisor mai discret, "personal only", si-un mic, dar vioi bordel. Materie, slava Domnului, exista.
Ioan GROSAN 
 Afisari: 540  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Ma indoiesc ca n a fost ajutat,   de sorge
Hait! Formidabila idee. Sa o completez : Toti parlamentarii sa fie cazati in cladire, sa    de Razvratitul
A r h i v a
  Glezna Patriarhului si nasul Cleopatrei    5 comentarii
  O crima a drepturilor omului in Gaza    32 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Glezna Patriarhului si nasul Cleopatrei (1906 afisari)
 Comisarii politici (1235 afisari)
 Bani virtuali la Steaua (1059 afisari)
 O crima a drepturilor omului in Gaza (1047 afisari)
 Tarul Nechezol (921 afisari)
 Sovieticii au manipulat pana si fotografiile de la cucerirea cladirii Reichstagului (3151 afisari)
 Fritzl: "Nu sunt un monstru. As fi putut sa-i omor pe toti" (2842 afisari)
 Isi primejduiesc cariera sau relatiile de dragul... prostituatelor (2674 afisari)
 Al doilea sarut lesbian al Madonnei (1908 afisari)
 DNA a retinut la Cluj cinci persoane care aveau asupra lor peste un milion de euro din partea lui Gigi Becali (1621 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00580 sec.