Ziua Logo
  Nr. 4225 de miercuri, 7 mai 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Dosare
Dezvaluiri din infern
-- Politistii care ancheteaza socantul caz al austriacului care si-a sechestrat si violat fiica timp de 24 de ani, se tem ca acesta a abuzat si de nepoata care ii este in acelasi timp si fiica. Anchetatorii cred ca Fritzl, care are 73 de ani, a tinut-o pe Kerstin, de 19 ani, ca sclava sexuala in buncarul pe care il construise sub casa sa din Amstetten.
Din nefericire, medicii si detectivii nu au putut vorbi cu Kerstin pentru ca fata, care nu a vazut niciodata in 19 ani lumina zilei, este in coma.
Albert Reiter, medicul care o trateaza, a declarat ca "pacienta este intr-o stare foarte grava si este imposibil sa fie supusa unui interogatoriu, pentru ca e inconstienta. Trebuie sa asteptam sa-si revina".
In acest timp, Elisabeth, fiica monstrului, si doi dintre copiii sai rezultati in urma violurilor, Stefan, de 18 ani si Felix, care are cinci ani, (ambii nascuti si crescuti in subsolul secret al casei) sunt internati intr-o clinica din afara orasului si se simt bine. Personalul spitalului le-a daruit celor doi copii un acvariu si un ursulet si, conform medicilor, "au inceput sa duca o viata de familie in camerele puse la dispozitia lor". Medicii au facut apel la respectarea intimitatii acestora, directorul clinicii, Berthold Kepplinger, subliniind ca protejarea acestei intimitati este "prioritara".
Cei doi baieti s-au reunit de asemenea cu ceilalti trei frati, Lisa, de 16 ani, Monika, de 15 si Alexander, de 12 ani, - care fusesera scosi din subsol si crescuti de sotia lui Fritzl de mici. Cel de-al saptelea copil, care a murit la scurt timp dupa nastere, a fost incinerat in secret de monstrul din Amstetten in 1996.
Cu sange rece
Anchetatorii au mai stabilit ca Josef Fritzl a planuit construirea inchisorii secrete inca din 1978, cand victima sa avea numai 12 ani. "Putem afirma cu certitudine ca planurile de amenajare a pivnitei, depuse in 1978, prevedeau construirea unei mici ascunzatori", a declarat seful anchetatorilor, Franz Polzer (foto jos), in cursul unei conferinte de presa desfasurate la Amstetten. Inainte de sechestrare, petrecuta in 1984, subsolul cuprindea mai multe incaperi goale, fara ferestre sau sistem de ventilatie. "Acum, pentru a ajunge in ascunzatoare, trebuie deschise opt usi cu chei, iar de la a cincea trebuie sa detii cunostinte specifice de electronica pentru a le putea deschide pe ultimele trei", a explicat Polzer. Circa 30 de anchetatori au examinat cu minutiozitate, in ultima saptamana, adapostul antiatomic din subsolul casei lui Josef Fritzl, iar cercetarile vor continua. "La inceput, captiva si primii copii au fost nevoiti sa traiasca intr-o incapere de 35 metri patrati pana in 1993", a mai explicat seful anchetatorilor. Potrivit detaliilor oferite de acesta, dupa nasterea primilor copii, Fritzl a mai racordat o incapere de circa 20 metri patrati, existenta de cand a fost construita casa, in anii 1890.
In ceea ce priveste procesul, avocatul lui Josef Fritzl, Rudolf Mayer, a declarat ca pledoaria sa va insista pe iresponsabilitatea clientului sau, pentru a obtine internarea acestuia intr-o clinica de psihiatrie si a evita incarcerarea sa pe viata. (Monica BICA)
 Afisari: 817  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
daca avocatul.chiar daca este al apararii,   de silviana
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Glezna Patriarhului si nasul Cleopatrei (1906 afisari)
 Comisarii politici (1235 afisari)
 Bani virtuali la Steaua (1059 afisari)
 O crima a drepturilor omului in Gaza (1047 afisari)
 Tarul Nechezol (921 afisari)
 Sovieticii au manipulat pana si fotografiile de la cucerirea cladirii Reichstagului (3151 afisari)
 Fritzl: "Nu sunt un monstru. As fi putut sa-i omor pe toti" (2842 afisari)
 Isi primejduiesc cariera sau relatiile de dragul... prostituatelor (2674 afisari)
 Al doilea sarut lesbian al Madonnei (1908 afisari)
 DNA a retinut la Cluj cinci persoane care aveau asupra lor peste un milion de euro din partea lui Gigi Becali (1621 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00905 sec.