Ziua Logo
  Nr. 4203 de luni, 7 aprilie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Suveica maidanezul cu cercei
-- Primaria le pune cateilor cip din buget, bucurestenii ii infiaza si abandoneaza, nimeni nu este sanctionat * Patrupedele capturate de NATO figurau cu stapan
Majoritatea cainilor capturati in ultimele trei saptamani au fost adoptati de la Administratia pentru Supravegherea Animalelor si eliberati apoi in strada de noii lor stapani, a reclamat primarul general Adriean Videanu, in conferinta de presa de sambata.
Edilului nu i-a ramas decat sa constate pacaleala pe care i-au tras-o asa-zisii iubitori de animale, intrucat "structurile municipalitatii nu pot sanctiona aceste fapte, conform legislatiei in vigoare". Regulamentul de organizare si de functionare a ASA, aprobat prin HCGMB nr. 274/2.11.2006 si modificat in 13.09.2007, il contrazice, insa, pe edilul Capitalei. La principalele obiecte de activitate ale ASA - alaturi de rezolvarea problemei cainiior fara stapan din Bucuresti, controlul mentinerii starii de sanatate a tuturor animalelor ce vietuiesc sau tranziteaza municipiul - in document este prevazuta si "constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor pe legile de protectie a animalelor".
Serviciul clinica mobila din cadrul ASA raspunde de identificarea populatiei canine, prin aplicarea de crotalii si microcipuri, achizitionate pe bani grei din bugetul Capitalei. Or, dovada ca maidanezii capturati inainte de summitul NATO erau, de fapt, comunitari - adica
infiati -, a venit in momentul cand personalul de la Ecarisaj a vrut sa-i sterilizeze. Nu numai ca animalele erau castrate, dar aveau si microcipuri de identificare. Cu alte cuvinte, cheltuiala pe microcipuri este o irosire a banului public, din moment ce nu aduce nici un folos. Astfel, in ciuda faptului ca microcipul indica numele stapanului, seful municipalitatii sustine ca nu-l poate amenda in caz ca acesta abandoneaza cainele a doua zi.
In privinta celor 120 de caini capturati de ASA in ultimele trei saptamani, Adriean Videanu spune ca 70% dintre ei au fost deja solicitati spre adoptie, desi mai fusesera infiati, in mare parte. Restul de 30% vor fi eliberati pe strada "din motive legislative", dar si din lipsa de spatiu in adaposturile municipalitatii. "Animalele care n-au avut stapan inainte, au fost sterilizate si, pentru ca nu exista locuri in adaposturi, acestia, probabil, se vor intoarce in strada. Trebuie sa recunosc ca ne confruntam cu o dificultate in privinta cazarii animalelor fara stapan stranse de pe drumuri: nu mai avem posibilitatea de a le caza. De aceea, am facut apel si la societatea civila care are in domeniu de activitate acest lucru, dar si la iubitorii de animale care au disponibilitatea sa preia cainii fara stapan - dar nu sa le dea a doua zi drumul in strada, cum se intampla de cele mai multe ori. Lucrul acesta este confirmat statistic prin crotaliile pe care le administram acestor animale. Am achizitionat terenul de la Mihailesti, dar construirea unui adapost nu se face batand din degete; sunt procedurile de achizitii publice si cele de amenajare care au termene lungi, prevazute de lege", a precizat Videanu.
Magda SEVERIN 
 Afisari: 488  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
al dracu nato   de Dan Petre
Stati oameni buni, ca se pune problema gresit! Sa nu se dea cainele spre adoptie fara con-   de Razvratitul
Sai dam spre adoptie in restul lumii   de voyager
A r h i v a
  Contraatac sindical la Ljubljana    
  Arena vanata    1 comentariu
  Pitulati in mina    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Fratia urechii (4857 afisari)
 Un tiran modern (Putin) si admiratorii sai (2316 afisari)
 Euroregiunea secuiasca (1770 afisari)
 "Rednic, esti o mizerie" (1587 afisari)
 Un nou caz Litvinenko (1333 afisari)
 A adormit langa femeia pe care a violat-o (3618 afisari)
 La 50 de ani, Sharon Stone foloseste aceleasi "arme" ca pe vremea cand juca in Basic Instinct (3571 afisari)
 Putin: "Ucraina are toate sansele sa nu mai existe ca stat in granitele actuale" (3516 afisari)
 Dragoste fara frontiere: Un lup se iubeste cu o capra (3377 afisari)
 Socant: Un australian are un copil cu propria fiica  (2663 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00901 sec.