Ziua Logo
  Nr. 4203 de luni, 7 aprilie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
"Testoasele" sub ancheta
-- Ministerul Internelor si Reformei Administrative a deschis o ancheta in cazul militantilor anti-NATO care au declarat ca au fost batuti de luptatorii trupelor speciale ale Jandarmeriei, carora li se mai spune "mascati" sau "testoase".
Ministrul Cristian David si-a exprimat regretul pentru evenimentul petrecut saptamana trecuta intr-o hala din zona Timpuri Noi, anuntand ca va primi o analiza detaliata referitoare la "ansamblul masurilor de ordine si siguranta publica" realizate exclusiv de catre structurile ministerului. Analiza se va referi la "dimensionarea si modul de interventie al fortelor de ordine" in data de 2 aprilie, cand intre acestea si manifestanti au existat tensiuni, in final fiind ridicate 46 de persoane din zona Timpuri Noi si alte opt presupuse a avea legatura cu manifestantii. "Am cerut un raport, iar evenimentul respectiv va fi inclus in analiza ansamblului de masuri de siguranta pe care ministerul le-a executat in aceste zile. Totodata, raman fidel convingerii ca dreptul fundamental la libera exprimare nu trebuie ingradit in vreun fel, iar institutiile statului au obligatia respectarii si aplicarii legii in mod egal fata de toti cetatenii", spune David, citat de Mediafax. Si premierul Calin Popescu Tariceanu i-a cerut ministrului de Interne sa ii transmita un raport privind respectivele incidente.
Gheorghe Zugravu (foto jos), cetateanul moldovean care are cele mai grave rani, a declarat la iesirea de la Politie ca nu a opus rezistenta in momentul in care jandarmii au intervenit, insa in ciuda acestui fapt a fost batut. Acesta a declarat ca a fost lovit de catre jandarmi cu "pumni, picioare, genunchi, coate". El a adaugat ca isi aminteste cum a primit un pumn in abdomen, lovitura care i-a taiat respiratia pentru aproximativ doua minute, dar si un baston in spatele capului. "Ne-au batut atunci cand au intrat peste noi in hala si ne-au batut si in autobuzul cu care ne-au transportat. Am fost amenintati chiar ca daca nu tacem vom fi omorati", a declarat o tanara la iesirea de la politie. La sfarsitul saptamanii trecute, mai multe persoane s-a reunit in fata Ambasadei romane din Berlin, exprimandu-si solidaritatea cu manifestantii din Bucuresti.
Bogdan GALCA 
 Afisari: 427  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Scandalul "Crulic"    3 comentarii
  Revendicarea caselor nationalizate, in atentia instantei supreme    4 comentarii
  Celularul lui Nutu Camataru    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Fratia urechii (4857 afisari)
 Un tiran modern (Putin) si admiratorii sai (2316 afisari)
 Euroregiunea secuiasca (1770 afisari)
 "Rednic, esti o mizerie" (1587 afisari)
 Un nou caz Litvinenko (1333 afisari)
 A adormit langa femeia pe care a violat-o (3618 afisari)
 La 50 de ani, Sharon Stone foloseste aceleasi "arme" ca pe vremea cand juca in Basic Instinct (3571 afisari)
 Putin: "Ucraina are toate sansele sa nu mai existe ca stat in granitele actuale" (3516 afisari)
 Dragoste fara frontiere: Un lup se iubeste cu o capra (3377 afisari)
 Socant: Un australian are un copil cu propria fiica  (2663 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00752 sec.