Ziua Logo
  Nr. 4203 de luni, 7 aprilie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Celularul lui Nutu Camataru
-- Procurorii Parchetului General solicita Administratiei Nationale a Penitenciarelor detalii despre un telefon folosit de Ion Balint in puscarie, prin intermediul caruia anchetatorii spun ca acesta a pus la cale recuperari de bani si reglari de conturi intre bande interlope
Parchetul instantei supreme a cerut Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) si Penitenciarului Jilava, printr-o adresa purtand numarul 666, detalii despre un numar de telefon pe care l-ar fi folosit, in 2007 Ion Balint, zis "Nutu Camataru".
Solicitarea Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie vine dupa ce au fost interceptate convorbiri ale lui Nutu Camataru, de pe respectivul numar de telefon mobil, referitoare la modul in care prostituatele trimise de el in Elvetia ar trebui supravegheate si despre cum ar trebui "aranjati" cei care l-au bagat la inchisoare si cei care au depus marturie impotriva lui. Potrivit unor surse judiciare, in lunile noiembrie - decembrie 2007, Nutu Camataru "ar fi pus la cale, prin intermediul respectivului telefon, lovituri in stilul caracteristic, recuperari de bani, instituirea de taxe de protectie, reglari de conturi intre bande interlope si altele". Aceleasi surse au declarat ca Ion Balint "castiga bani in puscarie din munca prostituatelor" pe care un anume Calin - apropiat de-al sau - le supravegheaza in Elvetia. Potrivit Mediafax, Ion Balint ar fi fost interceptat si atunci cand vorbea la telefon cu fiul fostului general de politie Nicolae Nitu, cunoscut drept "Tata Nitu".
Cadou pentru posibila eliberare
Tot din convorbirile telefonice ale lui Ion Balint s-a mai aflat faptul ca un apropiat al acestuia ar fi fost plecat in Italia, de unde a cumparat pentru Nutu Camataru un Lamborghini ce valoreaza mai multe sute de mii de euro, cadou cu ocazia posibilei eliberari din inchisoare pe care acesta o asteapta spre sfarsitul acestei luni. Potrivit Mediafax, procurorii cer detalii despre numarul de telefon 0728.498.551, pe care l-ar fi folosit, in 2007, detinutul Balint Ion. In urma cu cateva zile, ANP preciza intr-un comunicat ca nu exista informatii ori date cu privire la faptul ca Ion Balint a folosit vreun telefon mobil in decursul anului 2007.
Potrivit ANP, eliberarea conditionata a lui Nutu Camataru - condamnat la sase ani pentru talharie si la doi ani si jumatate pentru favorizarea infractorului - ar trebui discutata pana la sfarsitul acestei luni, intrucat se afla in detentie din iulie 2004 si a ispasit doua treimi din pedeapsa. ANP sustinea ca pe parcursul anului 2007, Balint a fost recompensat de patru ori pentru implicarea in programele educationale "Deprinderi sociale", "Hobby", "Prevenirea consumului de tutun" si "Antidrog".
Detinut model
Ion Balint a fost recompensat pentru ocuparea primului loc la concursurile de sah si rummy, organizate in sectia sa. ANP a mai aratat ca, de cand a fost inchis, "detinutul Ion Balint nu a fost sanctionat disciplinar". "La data de 10 octombrie 2007, acesta (Ion Balint-n.r.) a fost selectionat de comisia special constituita sa desfasoare activitati cu caracter gospodaresc, ca planton, la camera 203. Pana la data de 29 februarie anul acesta, a obtinut 31 de zile considerate ca executate pe baza muncii prestate", spune ANP. In documentele oficiale ale Penitenciarului Jilava referitoare la Nutu Camataru se arata ca "de la depunerea in penitenciar si pana in prezent, condamnatul a avut un comportament corespunzator, in sensul ca a respectat Regulamentul de ordine interioara, s-a incadrat in programul unitatii, nu a ridicat probleme deosebite celorlalte persoane private de libertate si a avut o atitudine cuviincioasa fata de cadre". Potrivit acelorasi documente, Nutu Camataru "participa la activitatile de interventie psiho-sociala sustinute in cadrul sectiei de detinere, manifestand interes fata de mesajul informativ, instructiv si educativ al acestuia". "Pentru seriozitatea manifestata in cadrul programelor de educatie si interventie psiho-sociala de tip Hobby - revista sectiei, <<Deprinderi sociale>>, <<Antidrog>> si activitati sportive (concursuri de fotbal, sah, tenis de masa), a fost recompensat de opt ori cu suplimentarea dreptului la pachet sau vizita, acordarea unor premii ce au constat in rechizite si incredintarea unei responsabilitati (implicarea in organizarea unui campionat de fotbal)".
Bogdan GALCA 
 Afisari: 786  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Celularul lui Nutu Camataru   de OldPhil
Eliberare conditionata?   de Vlahos
A r h i v a
  Scandalul "Crulic"    3 comentarii
  Revendicarea caselor nationalizate, in atentia instantei supreme    4 comentarii
  "Testoasele" sub ancheta    
 Top afisari / comentarii 
 Fratia urechii (4857 afisari)
 Un tiran modern (Putin) si admiratorii sai (2316 afisari)
 Euroregiunea secuiasca (1770 afisari)
 "Rednic, esti o mizerie" (1587 afisari)
 Un nou caz Litvinenko (1333 afisari)
 A adormit langa femeia pe care a violat-o (3618 afisari)
 La 50 de ani, Sharon Stone foloseste aceleasi "arme" ca pe vremea cand juca in Basic Instinct (3571 afisari)
 Putin: "Ucraina are toate sansele sa nu mai existe ca stat in granitele actuale" (3516 afisari)
 Dragoste fara frontiere: Un lup se iubeste cu o capra (3377 afisari)
 Socant: Un australian are un copil cu propria fiica  (2663 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00965 sec.