Ziua Logo
  Nr. 4200 de joi, 3 aprilie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Conu' da umbra
A vandut galceava, nu fotbalul
Desigur cA MiticA Dragomir braveaza cand spune ca se astepta sa capete peste 150 de milioane de euro in schimbul vanzarii drepturilor pentru Liga I, pentru ca mai mult ca sigur ca suma pe care urmeaza sa o primeasca, 85 de milioane plus TVA, a intrecut chiar si cele mai optimiste predictii ale sale, ca doar cu gurita lui spunea acum cateva saptamani ca se astepta la vreo 30.
Situatia e cu atat mai stranie cu cat toata lumea, inclusiv acest Mitica, e constienta ca fotbalul nostru, competitia in sine, starneste un interes destul de redus, lucru care te obliga sa te intrebi daca tranzactia cu pricina nu contine si o prevedere care n-a fost facuta publica.
Cum spuneam, meciurile in sine nu-i prea intereseaza pe romani, in schimb acestia pierd enorm de mult timp urmarind emisiunile legate de scandalurile generate de acestea, cacatisuri gen bricheta din Giulesti, butoanele lui Gigi, debandada de la Dinamo, parsiveniile lui Copos, arbitrajele lui Tudor si Albon, duplicitatile lui Mircea Sandu, ticalosiile lui Lupescu, golaniile lui Marian Iancu ori scenariile paranoice ale lui Iuliu Muresan.
Asta Ii intereseazA pe romAni, barfa, galceava, balacareala, cabalistica, scandalul, cafteala dintre galerii si jandari, intrucat campionatul nostru e de multa vreme o sueta plicticoasa, deprimanta.
De aceea n-ar fi de mirare ca Dragomir sa fi dat asigurari ca toate acestea se vor perpetua, ba poate chiar ca el si gasca sa se vor ocupa personal de crearea si intretinerea acestei atmosferei infecte, a circului general, ca la asa ceva se pricepe mai bine ca la fotbal.
In consecinTA, n-ar trebui deloc sa ne mire daca-i vom suporta saptamanal mutra la talk-show-urile gazduite de cei care au platit imensa suma si daca nu-l vom vedea aproape zilnic langa Simona Patruleasa, starnind zazanie intre zamparagii ori vorbind aluziv, ca pentru a starni noi iuresuri. Si, dupa cum il cunoastem, el stie sa scoata profit din orice, ca nici gripa n-ar da pe gratis.
Constantin DINU 
 Afisari: 392  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Interzis la Palat    
  Marinescu: "Dorinel are constiinta curata"    
  "Poli" risca depunctarea!    
  Stiri pe scurt    
  Rednic la panda    
  Lucescu dezamagit de Dinamo    
  Taher - la Rapid cu acte    
  Spilul zilei    
 Top afisari / comentarii 
 Garcea in NATO (4572 afisari)
 Anarhia de la Marea Neagra (2387 afisari)
 Varianta a zvasticii in "Romania Mare" (1979 afisari)
 Copiii poltergeist (1956 afisari)
 Fuga de pe mosia lui Voronin (1708 afisari)
 Cum puteti obtine cazierul pe loc (5319 afisari)
 Cea mai frumoasa sotie de la Summit: Prima Doamna a Azerbaijanului (5267 afisari)
 Mitul celor doi litri de apa pe zi, demontat de cercetatori (4459 afisari)
 Ingerul adoptat s-a transformat intr-un diavol deghizat in copil (3469 afisari)
 Summitul NATO: Risipa de mancare si bautura pentru jurnalistii acreditati la summit (2048 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01354 sec.