Ziua Logo
  Nr. 1457 de vineri, 9 aprilie 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Conducerea CSA Steaua a facut ieri, in timpul conferintei de presa de la sediul clubului, declaratii incendiare Generalul Cernat reclama ambiguitatile din Regulament Telefon pe firul scurt! "Bisericutele sunt in alta parte, nu la Steaua!" Gil Dumitrescu s-a retras din Biroul Federal
"Exista cooperativa si meciuri cedate dubios in campionatul de polo!"
Desi se credea initial ca scandalul generat in ultima vreme in jurul bazinului de polo s-a mai potolit dupa sedinta de miercuri dupa-amiaza a Biroului Federal, ieri, in cadrul conferintei de presa organizate de CSA Steaua, lucrurile au capatat amploarea unui uragan, care, cu siguranta, va avea urmari serioase. Unele afirmatii ale celor aflati la conducerea clubului din Ghencea au fost extrem de socante, acuzatiile aduse fiind extrem de grave.
In deschiderea intalnirii cu mass-media, comandantul clubului CSA Steaua, generalul de brigada Gheorghe Cernat, a precizat tematica: "S-au facut tot felul de speculatii, din care a reiesit ca Steaua ar fi oaia neagra din polo. Vrem sa demontam aceste supozitii." Recunoscand ca pozitia actuala din clasamentul Superligii cat si comportarea echipei de polo este "sub pretentiile clubului", gen. Cernat a precizat ca acestea se datoreaza, intr-un fel, lotului de jucatori, "care nu este atat de valoros", si antrenorului Viorel Rus, "un tehnician redutabil dar suparacios". Trecand la alte cauze, comandantul clubului a spus ca Rus are unele circumstante pentru comportamentul sau, "pentru ca a fost exasperat de ce se intampla!" "Nu inteleg de ce aceasta adversitate fata de Steaua? Noi ne-am aparat corect sansele si nu am intrat in nici o cooperativa. Nu puteam sa admit sau sa fac un astfel de lucru pentru ca am venit dintr-o structura militara. Eu cred ca s-a gresit din ambele parti. In campionat am inteles ca au fost si arbitraje bune, dar, cand toate au preponderent o singura directie, ce sa mai spunem? Greselile au fost generate si de ambiguitatile Regulamentului. Federatia ar trebui sa vegheze la o buna relatie intre cluburi. Nu spun ca nu suntem si noi de vina pentru unele rezultate necorespunzatoare. Noi am vrea ca FRP sa fie un fel de cap limpede, un organizator echidistant care sa contribuie la dezvoltarea poloului", a concluzionat generalul.
In finalul conferintei de presa, gen. Cernat a facut o declaratie-bomba, cu jumatate de gura ce-i drept: "Am primit un telefon azi dimineata, cand imi beam cafeaua. De la o persoana importanta. Nu din minister. Mai de sus! Mi s-a spus: "vezi ce face-ti acolo!"." Dupa care, a lasat sa se inteleaga ca a fost atentionat sa nu atace federatia si sa nu anunte retragerea echipei sau desfiintarea acesteia. Cat despre persoana care a apelat la "firul rosu", nici un cuvant. Gil Dumitrescu, presedintele sectiei, ne-a confirmat doar ca este o persoana importanta, care vine din polo, dar, "nu este din MApN!"
Interventia colonelului Mihai Marinescu, vicepresedintele gruparii din Ghencea, a fost si ea la fel de socanta. Precizand din capul locului ca toate divergentele pornesc de la Regulament si Statut, "care lasa loc suspiciunilor si interpretarilor", fostul mare handbalist a afirmat ca Steaua nu are nimic impotriva FR Polo. Dupa care a facut referire la cateva decizii luate de Biroul Federal, cele mai importante fiind cazul rejucarii meciului Steaua - Arad si cazul Musat. Amintindu-si de presupusa axa Steaua - Astra, col. Marinescu a punctat sec: "Nu am intrat niciodata cu nimeni in combinatie. Exista cooperativa! Am fost la meciuri care au fost cedate in mod dubios. Chiar Grintescu a afirmat ca nu este corect, dar nu are ce face! Eu am spus si ieri, si o repet si azi. Campionatul s-a desfasurat, in general, corect!" Dupa care a "scos" baioneta si a trecut la atac: "La turneul de la Oradea, arbitrii erau in restaurant la masa cu antrenorul de la Crisul si cu conducatorul echipei. La o alta masa, un alt grup era cu secretarul general. Unde era Steaua? La meciul cu Dinamo, am avut arbitru din Oradea! Ce poti sa mai zici? Bisericutele sunt in alta parte, nu la Steaua. Vreau sa ma inteleaga toti. Steaua nu are nimic cu federatia sau cu alte persoane din polo. Dar cand vezi ca in fiecare an esti stopat? N-are sens sa te mai agiti daca nu poti face performanta."
Finalul a fost apoteotic, seful sectiei de polo, Virgil Dumitrescu, anuntand ca se retrage din Biroul Federal, "si din cauza unor motive de sanatate". "Sunt prea multe interese de echipa. Intai interesele personale, si abia apoi cele ale poloului romanesc. Imi vine in minte acum decizia cu Astra. Eu stiu ca neprezentarea la doua meciuri in campionat inseamna retragerea din campionat si retrogradarea automata. Ieri s-a decis doar avertisment!" Referitor la cele afirmate de col. Marinescu, "Gila", cum este alintat in lumea din jurul bazinului, a precizat: "Si ieri, dupa Biroul Federal, Dinamo, Crisul si FR Polo am auzit ca au stat la aceeasi masa!"
Tiberiu RIST 
A r h i v a
  "U" Cluj si-a deschis pagina pe Internet    
  Probleme pentru Manea inainte de meciul cu FCM Bacau    
  Chivulete poate avea un Paste fericit    
  UNDE SUNT BANII LUI COPOS?    
  CSA Steaua isi onoreaza datoriile pana in Pasti    
  Romania va intalni Germania la Bucuresti    
  Un meci fara egal    
  Hutu isi va premia jucatorii inaintea meciului cu Olimpia    
  Ciucur vrea bani ca sa manance la fast-food    
  Aradul se teme de tradare    
  Juventus il vrea pe Flavio Conceicao    
  La Timisoara se va infiinta Colegiul Antrenorilor de Fotbal    
  Baschet pascal    
  Andrei Pavel a ratat la Estoril    
  Sub semnul minutului 90    
  Romania a declarat forfait la Cupa Tarilor Latine    
 Top afisari / comentarii 
 Executivul a aprobat legea de infiintare a primelor universitati particulare (141 afisari)
 Lista celor mai importante persoane si institutii care l-au cautat anul trecut pe Petre Olaru (128 afisari)
 Convorbirea dintre generalul Dumitru Iliescu si plutonierul Petre Olaru (49 afisari)
 Cine e duplicitar?Dorin Marian sau Costin Georgescu? Sau amandoi? (29 afisari)
 Actiunea de lichidare a CNM Navrom a fost suspendata (27 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00991 sec.