Ziua Logo
  Nr. 1457 de vineri, 9 aprilie 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
Gabriel Negoescu a reintrat in greva foamei Instanta a achitat trei persoane implicate in contrabanda cu tigari din Portul Constanta Aeroportul International Timisoara a fost alertat din cauza unei bombe Trei directori de la "Solventul" Timisoara au fost condamnati la doi ani inchisoare
In cursul diminetii de ieri, Gabriel Negoescu a fost transferat de la Penitenciarul Rahova in arestul Directiei Cercetari Penale a IGP, la cererea procurorilor care-l cerceteaza, alaturi de un anume Nicolae Nastase si Rozalia Ionescu, patroana de la "Roza Bucuresti Prodexim", intr-un nou "dosar al alcoolului". Aceeasi mutare la DCP-IGP a avut loc, in ce-l priveste pe Negoescu, chiar in ajunul Craciunului. De ieri, in ajunul Pastilor, Negoescu, condamnat la 12 ani inchisoare in "Tigareta 2", a reintrat in greva foamei.
Judecatorii constanteni i-au achitat, in cursul zilei de ieri, pe agentii vamali Stefan Costache si Aurel Lacatusu, precum si pe Gheorghe Spiridon, proprietarul discotecii constantene "Black Sea", acuzati ca s-ar fi implicat in contrabanda cu tigari din Portul Constanta, potrivit Mediafax. Judecati sub acuzatiile de fals, uz de fals si folosire de documente false la autoritatile vamale, Costache, Lacatusu si Spiridon au fost cercetati ca ar fi introdus prin Portul Constanta 1.290 baxuri de tigari.
Miercuri seara, in jurul orei 20.28, un telefon anonim anunta existenta unei bombe in incinta Aroportului International Timisoara. Ca urmare a acestei situatii, Pompierii, Politia Transporturi Aeriene, Inspectoratul Judetean de Politie si Serviciul pirotehnic al SRI au controlat amanuntit cele peste 400 de incaperi ale aerogarii, fara sa gaseasca insa presupusa bomba.
Tribunalul Timis a rejudecat procesul in care trei directori ai combinatului chimic "Solventul" au fost condamnati pentru savarsirea infractiunilor de fals intelectual, contrabanda si evaziune fiscala, ca urmare a incalcarii embargoului impus Serbiei. Judecatoria Timisoara ii condamnase, in 21 septembrie 1998, pe Petre Marin, fost manager general si directorii Ioan Ispas si Mircea Bodeanu la doi ani inchisoare, cu suspendare, primii doi pentru contrabanda, iar al treilea, pentru complicitate la aceasta infractiune. Instanta a admis apelul declarat de Parchet si a mentinut pedepsele aplicate de Judecatoria Timisoara, obligandu-i, in plus, pe cei trei inculpati la plata sumei de 75,8 milioane lei, in solidar cu "Solventul" SA, catre Directia Regionala Vamala Timisoara.
(AIA) (A.A.) (Laurian IEREMEIOV) (Laurian IEREMEIOV) 
A r h i v a
  Eddie Irvine invata samba cu profesionistele    
  Ciorbea a optat pentru partidul fratilor Boila    
  PNTCD si PD s-au inteles in privinta Legii padurilor    
  Executivul a aprobat legea de infiintare a primelor universitati particulare    
  75% dintre etnicii maghiari nu cred ca in Romania poate izbucni un conflict interetnic    
  Fostul presedinte al clubului Dinamo ramane in arest    
  Un grup de lucru elaboreaza strategia de dezvoltare a economiei    
  Spania si Ungaria sustin Romania    
  "Shogunul" a fost deferit Justitiei in dosarul "Opal"    
  Jodie Foster si-a scrantit glezna    
  Paul Newman a donat 250.000 de dolari pentru refugiatii din Kosovo    
 Top afisari / comentarii 
 Executivul a aprobat legea de infiintare a primelor universitati particulare (141 afisari)
 Lista celor mai importante persoane si institutii care l-au cautat anul trecut pe Petre Olaru (128 afisari)
 Convorbirea dintre generalul Dumitru Iliescu si plutonierul Petre Olaru (49 afisari)
 Cine e duplicitar?Dorin Marian sau Costin Georgescu? Sau amandoi? (29 afisari)
 Actiunea de lichidare a CNM Navrom a fost suspendata (27 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00760 sec.