Ziua Logo
  Nr. 4155 de luni, 11 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
Despagubiri de 500 milioane de euro
Valoarea despagubirilor acordate anul trecut persoanelor care au avut de suferit de pe urma regimului comunist a depasit 500 milioane de euro, ceea ce reprezinta 0,55% din deficitul bugetar de 2,5%, a declarat ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, informeaza Mediafax. "Din deficitul de 2,5% inregistrat anul trecut, 0,55% il reprezinta despagubirile acordate victimelor comunismului. A fost un efort considerabil, cu o incarcatura morala deosebita", a spus Vosganian intr-o conferinta de presa. El a precizat ca sumele acordate drept despagubiri in ultimul an totalizeaza peste jumatate de miliard de euro si Comisia Europeana ar trebui sa ia in calcul si acest aspect atunci cind judeca deficitul bugetar al Romaniei. Potrivit ministrului, peste 500 de persoane deposedate abuziv de bunuri in perioada comunista vor primi actiuni la Transelectrica, in valoare totala de 65 de milioane de lei, iar la Transgaz sunt peste 470 de dosare depuse, cu o valoare a despagubirilor intre 40 si 50 milioane de lei. (G.M.)
Producatorii de energie pe 2008
Un numar de 32 de producatori de energie electrica din surse regenerabile s-au calificat pentru productie prioritara de energie electrica pentru 2008, conform listei publicate pe site-ul Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei. Printre producatorii calificati se numara Energy Holding, Complexul Energetic Turceni, Hidroelectrica, Administratia Nationala Apele romane, Luxten Lighting Company, Blue Line Energy, Romelectro, Green Energy Grup, Regia Autonoma a Apei Valea Jiului etc. Calificarea pentru productie prioritara se face de catre Autoritatea Competenta la solicitarea adresata in scris Autoritatii de catre acestia. (G.M.)
Explozia afacerilor imobiliare
Valoarea tranzactiilor imobiliare de pe piata romaneasca a depasit anul trecut doua miliarde de euro, ceea ce reprezinta o crestere cu aproape 150% fata de nivelul raportat in anul 2006, de 850 de milioane de euro, informeaza Mediafax. "Cred ca majorarea costului de constructie si a pretului terenurilor, precum si scaderea chiriilor ca urmare a sporirii ofertei de pe piata vor duce la o scadere a profiturilor dezvoltatorilor. Cu toate acestea, un proiect bun, chiar daca nu va mai face profit 200%, tot face 100%, astfel ca piata imobiliara va ramane in continuare atractiva", a declarat managing partner al firmei de avocatura Biris Goran, Gabriel Biris, referindu-se la anul in curs. (F.B.)
 Afisari: 170  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Stanga-mprejur spre Rusia si China    2 comentarii
  Autostrada Transilvania, la CSAT    
  Leasing-ul in picaj    1 comentariu
  ZIUA de Constanta interzisa la Directia de Drumuri si Poduri    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Iluzionistul (3157 afisari)
 Scandalul mesajelor lui Sarkozy ia proportii (2363 afisari)
 Unu plus unu, in Romania, nu fac doi (2292 afisari)
 Bloc peste lege (2205 afisari)
 Zoaie, ura, rusine (2100 afisari)
 Copila de 13 ani violata de trei ori intr-o ora (4521 afisari)
 Cosmarul unei romance arunca in aer o platforma petroliera britanica (3315 afisari)
 Milionar la Loto ajuns dator-vandut (2831 afisari)
 Sarkozy a "furat" un stilou de la Cotroceni (2229 afisari)
 GIP acuza: Traian Basescu isi ascunde propriul trecut (1808 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01746 sec.