Ziua Logo
  Nr. 1454 de marti, 6 aprilie 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Dezvaluiri
Concert de proportii la Podgorica Sarbii americani se simt tradati de Administratia Clinton
Manifestatiile anti-NATO au impanzit orasele lumii
-- Grecii sunt cei mai activi prieteni ai Sarbilor
Manifestatiile antiamericane si anti-NATO au continuat si in cursul ultimului week-end, atat in marile orase europene, cat si in Statele Unite. Aproximativ 6000 de persoane au protestat, duminica seara, la Atena, aruncand cu vopsea rosie si diverse obiecte in cladirile Ambasadelor Frantei, Italiei, Marii Britanii si a reprezentantei Comisiei Europene, aflate pe traseul catre Ambasada Statelor Unite. Protestatarii au patruns in curtea Ambasadei Italiei, unde au inscriptionat peretii si au aruncat cu sticle incendiare in directia reprezentantei diplomatice britanice, pana au fost evacuati de fortele de ordine, care au lansat cateva grenade lacrimogene. Unii dintre manifestanti au aruncat cu pietre si cu un cocktail Molotov in Ambasada Americana, insa au fost tinuti la distanta de catre un cordon al politiei. Pe traseul urmat de manifestanti, au fost avariate circa zece masini, desi marsul a fost calificat drept linistit.
La granita greco-macedoneana, 4000 de oameni eleni au manifestat pentru "pace in Balcani". Tot pentru stoparea bombardamentelor din Iugoslavia s-au desfasurat concerte la Salonic si in piata centrala din Atena. Alte proteste au fost organizate la baze ale NATO de la Tyrnavo si din Creta.
Peste 2.500 de sarbi au marsaluit, duminica, la Stuttgart, in sudul Germaniei, impotriva interventiei NATO in Iugoslavia, la apelul "comunitatii culturale, sportive si umanitare a Muntenegrului", a anuntat politia. Manifestantii au defilat strigand "Kosovo e sarb - nu criminalilor din NATO" si au cerut oprirea "crimelor comise in numele drepturilor omului". Protestatarii antiamericani purtau pancarte care acuzau Alianta ca este "succesoarea lui Hitler".
Mii de simpatizanti ai presedintelui iugoslav au manifestat, in Podgorica, impotriva NATO, in timpul unui concert organizat in centrul capitalei muntenegrene de catre Uniunea studentilor si de Asociatia scriitorilor muntenegreni. Portrete ale presedintelui iugoslav, Slobodan Milosevici, si ale premierului iugoslav, muntenegreanul Momir Bulatovici, erau ridicate deasupra multimii care scanda "Serbia" si "Iugoslavia". Protestatarii purtau pancarte cu inscriptii in genul: "Natiunile Unite au murit", "Mama Rusia e urmatoarea" si "NATO, organizatie terorista si nazista americana".
Sute de americani de origine sarba au manifestat, duminica, la Washington, in fata Casei Albe, cerand oprirea raidurilor NATO in timpul Saptamanii Patimilor. Manifestantii au venit din numeroase orase americane, mai ales de pe coasta de Est, arborand drapele iugoslave si pancarte care cereau oprirea bombardamntelor. Protestatarii au scandat "Opriti bombardamentele", "Kosovo e Serbia" sau "NATO, armata aerului a UCK". Mai multe persoane si-au agatat pe piepturi desene sub forma de tinte. "Acesti oameni furiosi se simt tradati de Administratia Clinton, care nu intelege situatia din Balcani", a explicat Danielle Sremac, o americanca de origine sarba, prezenta frecvent pe canalele televiziunii americane pentru a apara Belgradul.
(C.D.) 
A r h i v a
  Dovada KGB    
  Mass-media din Romania a luat simultan startul in cea mai spectaculoasa ancheta despre "Decembrie '89"    
  ZIUA cere protectie internationala pentru martorul Petre Olaru    
  Duminica spre luni a fost noaptea cea mai grea pentru sarbi    
  Guvernul si PNTCD sustin ca 800.000 romani din Iugoslavia sunt inregistrati ca "vlahi"    
  Numarul doi al NATO s-a intretinut cu autoritatile de la Bucuresti    
  CIA afirma ca a refuzat sa sprijine un complot anti-Milosevici    
  Elicoptere de atac AH-64 Apache vor supraveghea distribuirea ajutoarelor umanitare    
  Strobe Talbott vine azi la Bucuresti    
  Helmut Schmidt acuza Germania de incalcarea Constitutiei    
  Rugova s-a intalnit cu ambasadorul rus la Belgrad in prezenta jurnalistilor straini    
  MASURI URGENTE DE DEPASIRE A RECESIUNII SI DE EVITARE A CRIZEI FINANCIARE    
 Top afisari / comentarii 
 Mass-media din Romania a luat simultan startul in cea mai spectaculoasa ancheta despre "Decembrie '89" (73 afisari)
 ZIUA cere protectie internationala pentru martorul Petre Olaru (61 afisari)
 Dovada KGB (31 afisari)
 Lista lui Olaru nu contine KGB-isti. Dar documentul e KGB (29 afisari)
 CASS Bucuresti a ramas fara presedinte (26 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00829 sec.