Ziua Logo
  Nr. 1454 de marti, 6 aprilie 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Dezvaluiri
NATO a facut bilantul dupa cea de-a 13-a zi de bombardamente Numarul mortilor creste de la o noapte la alta Aliatii ataca si de la bazele din Germania
Duminica spre luni a fost noaptea cea mai grea pentru sarbi
-- La Pristina au rasunat 26 de explozii
Locuitorii Pristinei, cei care n-au luat inca drumul pribegiei, pentru a scapa de cosmarul razboiului, n-au dormit nici duminica noaptea. Avioanele NATO au bombardat capitala kosovara, zburand la joasa altitudine. La ora locala 23:13 (00:13 ora Romaniei) a rasunat o prima explozie. A urmat o serie de alte 20 de deflagratii. Dupa trei ore, la 02:10 ora locala (03:10 ora Romaniei), cinci noi explozii declanseaza un incendiu, vizibil la periferia orasului. In plin centrul Pristinei, suflul deflagratiilor a facut tandari geamurile hotelului Grand, care adaposteste Centrul sarb de informare.
In nordul provinciei separatiste, in jurul localitatii Kosovoska Mitrovica, bombardamentele incepusera ceva mai devreme decat in capitala, in jurul orei locale 21:30, cand aviatia NATO a lansat in zona rachete de tip Star. Regiunea orasului Gnjilane din sud-estul kosovar a fost zguduita de sase explozii, la ora locala 23:30, afirma Tanjug. Simultan, aviatia Aliantei bombarda si regiunea Raska, situata la 200 de kilometri sud-vest de Belgrad. Un pod peste raul Ibar a fost avariat. Un releu al televiziunii sarbe de pe Muntele Kapaonik a fost tinta a bombelor NATO.
Conform agentiei Tanjug, duminica seara, in jurul orei locale 21:10 s-au facut auzite si tiruri ale apararii antiaeriene iugoslave, urmate de o puternica explozie la Novi Sad, efectele acestora fiind ieri la pranz, inca necunoscute.
Aceeasi sursa prezinta un bilant al ultimelor zile de bombardamente in regiunea Kursumlija: 13 morti, 27 de raniti, 500 de cladiri afectate, potrivit primarului din Kursumlija.
Raidurile efectuate in noaptea de duminica spre luni au fost catalogate de responsabilii NATO drept cele mai intense de la declansarea razboiului, pe 24 martie. Sursele aliatilor nu au precizat tintele vizate, mentionand doar ca acestea se situeaza in categoria "infrastructurilor". Conform Belgradului, bombardamentele au atins comandamentul aviatiei militare iugoslave.
In noaptea de duminica spre luni, avioane de lupta britanice au intreprins prima operatie ofensiva a NATO initiata de pe teritoriul german, de la baza Brüggen, unde se afla in prezent opt aparate de tip Tornado. Royal Air Force nu a precizat cate dintre acestea au fost implicate in atacurile lansate de NATO. Decizia Aliantei de a intreprinde operatiuni aeriene asupra Iugoslaviei, initiate din Germania, a survenit pe fondul suprasaturarii bazelor NATO din Italia. Duminica, alte 12 exemplare ale avionului invizibil F-117, au sosit la baza aeriana americana de la Spangdahlem, in vestul Germaniei, provenind de la baza Holloman din New Mexico, gata sa sprijine bombardarea Iugoslaviei.
Martori oculari, citati de agentia Tanjug, afirma ca, in noaptea de duminica spre luni, un avion si doua rachete ale NATO au fost doborate in dreptul localitatii Obrenovac, la 30 km sud-vest de Belgrad. Postul oficial de televiziune sarb, RTS, a difuzat aceeasi informatie. Centrul de informatii de la Obrenovac nu a putut confirma distrugerea uneia dintre rachete. Agentia independenta Beta, citand Centrul de informatii din Belgrad, a anuntat distrugerea de catre apararea antiaeriana iugoslava a trei avioane ale NATO in regiunea Belgrad, tot in noaptea de duminica spre luni.
A r h i v a
  Dovada KGB    
  Mass-media din Romania a luat simultan startul in cea mai spectaculoasa ancheta despre "Decembrie '89"    
  ZIUA cere protectie internationala pentru martorul Petre Olaru    
  Guvernul si PNTCD sustin ca 800.000 romani din Iugoslavia sunt inregistrati ca "vlahi"    
  Numarul doi al NATO s-a intretinut cu autoritatile de la Bucuresti    
  CIA afirma ca a refuzat sa sprijine un complot anti-Milosevici    
  Elicoptere de atac AH-64 Apache vor supraveghea distribuirea ajutoarelor umanitare    
  Manifestatiile anti-NATO au impanzit orasele lumii    
  Strobe Talbott vine azi la Bucuresti    
  Helmut Schmidt acuza Germania de incalcarea Constitutiei    
  Rugova s-a intalnit cu ambasadorul rus la Belgrad in prezenta jurnalistilor straini    
  MASURI URGENTE DE DEPASIRE A RECESIUNII SI DE EVITARE A CRIZEI FINANCIARE    
 Top afisari / comentarii 
 Mass-media din Romania a luat simultan startul in cea mai spectaculoasa ancheta despre "Decembrie '89" (73 afisari)
 ZIUA cere protectie internationala pentru martorul Petre Olaru (61 afisari)
 Dovada KGB (31 afisari)
 Lista lui Olaru nu contine KGB-isti. Dar documentul e KGB (29 afisari)
 CASS Bucuresti a ramas fara presedinte (26 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00837 sec.