Ziua Logo
  Nr. 4075 de joi, 1 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
SRI se jura ca nu umbla la dosare
-- Colonelul Florin Pintilie (foto) a declarat ieri ca SRI nu a umblat niciodata la dosarele predate catre CNSAS, in sensul sustragerii anumitor file din acestea. Prezent la dezbaterea "Arhivele Comunismului Romanesc si drumul lor spre public", colonelul Pintilie a precizat ca SRI s-a achitat integral de sarcina ce ii revine.
Foto: Mediafax
Dorin Dobrincu, directorul Arhivelor Nationale si initiatorul dezbaterii, a precizat ca toate arhivele create de regimul comunist sunt accesibile publicului in institutia pe care o conduce. Reprezentantul SRI la dezbaterea organizata de Arhivele Nationale a spus ca au ramas mai putin de 100.000 de dosare care trebuie dezbatute in comisia mixta cu CNSAS pentru a fi desecretizate. Colonelul Pintilie a sustinut ca SRI a predat Colegiului cartotecile si a inceput si predarea microfilmelor. Concluzia trasa de colonelul Pintilie a fost simpla: "SRI isi face treaba".
Depozit de cizme in loc de Arhiva
Dorin Dobrincu, actualul director al institutiei, a declarat ca toate arhivele create de regimul comunist sunt accesibile publicului in acest moment. "In acest moment in arhive nu mai intra doar privilegiati, ci accesul este liber si egal", a precizat Dobrincu. El a afirmat ca incearca sa obtina mai multe fonduri de la Ministerul de Interne, caruia Arhivele ii sunt subordonate, pentru o functionare eficienta. Potrivit lui Dobrincu se incearca ca institutia pe care o conduce sa devina ordonator secundar de credite si nu tertiar cum este in prezent. "Arhivele Nationale au fost mereu pe ultimul loc in structura MIRA, dar noi avem nevoie de resurse", a explicat Dorin Dobrincu. El a spus ca din cauza birocratiei noul proiect al Legii Arhivelor va intra in dezbaterea Parlamentului abia la inceputul anului viitor, desi ministrul Iorgulescu anuntase ca va intra in dezbatere in luna septembrie. Prezent la dezbatere, Ioan Scurtu, director al Arhivelor Nationale in perioada 19991-1996, a povestit cum ministrul de Interne, George Ioan Danescu, a preferat sa aloce o cladire pentru depozitarea de cizme si echipament militar, desi aceasta revenea de drept Arhivelor Nationale. (C. ANDREI)
 Afisari: 472  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Parca ar fi varul lui Cosmin Guse   de M_D_L
SRI se jura ca nu umbla la dosare   de GiorgiBuj
A r h i v a
  Paruiala din PSD    5 comentarii
  Pretentiile primarilor din Ilfov    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Ucraina ne umileste la Bucuresti (5040 afisari)
 Un criminal roman arunca in aer relatiile cu Italia (3388 afisari)
 Tara pentru mafie (3252 afisari)
 Moarte in picaj (2307 afisari)
 SUA mituiesc Rusia (1881 afisari)
 Tariceanu: "Nu putem sa ii aducem pe romani acasa cu forta" (848 afisari)
 Un nou incident intre imigrantii romani la periferia Romei (634 afisari)
 Emil Constantinescu: "Basescu va sfarsi in gunoiul istoriei" (570 afisari)
 Bancomat furat in Bucuresti (567 afisari)
 Opt reguli care te tin departe de cancer (423 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02046 sec.