Ziua Logo
  Nr. 4063 de joi, 18 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Pretentiile PSD
PSD nu va vota bugetul de asigurari sociale pe anul viitor daca nu vor fi prevazute resursele necesare pentru plata tichetelor de calatorie pe CFR pe care pensionarii nu le folosesc, a declarat ieri, la Deva, presedintele PSD, Mircea Geoana. El a precizat ca in bugetul pe anul viitor exista resurse pentru acoperirea acestor costuri din fondul de rezerva al guvernului. Geoana a mai spus ca PSD a pregatit cinci categorii mari de amendamente la bugetul de stat, pe care le va introduce si sustine in Parlament. Acestea fac referire la situatia pensionarilor, profesorilor si a sistemului de educatie, sanatate-medicamente compensate si gratuite, probleme legate de absorbtia fondurilor europene si burse sociale pentru elevii si studentii care provin din familii cu venituri modeste. (Rompres)
Bukovski denunta restaurarea fostei URSS
Disidentul rus Vladimir Bukovski, revenit la Moscova dupa un exil de 15 ani, considera ca, in prezent, in Rusia, are loc restaurarea fostei URSS. "Au inceput urmariri pe motive politice si deja este o intoarcere la politica de represalii. Mi-am irosit o mare parte din viata pentru ca astfel de lucruri sa nu mai aiba loc in tara. KGB a revenit la putere sub numele de FSB", a declarat Bukovski pentru BBC. Autor al numeroase carti in care denunta regimul sovietic, Bukovski a acceptat sa candideze la prezidentialele din 2008, dupa ce a fost solicitat in acest sens de opozitia democrata rusa care il considera o autoritate morala capabila sa coalizeze opozitia fata de regimul lui Vladimir Putin. Arestat de patru ori pentru propaganda antisovietica, Bukovski a fost condamnat si inchis, iar dupa 12 ani petrecuti in lagare de munca si in spitale psihiatrice, el a fost deportat si a obtinut azil politic in Marea Britanie. (D.E.)
Gulagul romanesc in trei ore
Muzeul National de Istorie a organizat miercuri, 17 octombrie o discutie despre "Gulagul romanesc". Vreme de trei ore, istoricii acad. Dinu C. Giurescu, Dinu Zamfirescu, Octavian Roske, Georgeta Filitti, Ion Bulei, general (in. rez.) dr Mihai Ionescu, Vladimir Lancuzov si Radu Filipescu au discutat unele aspecte ale represiunii comuniste, in lumina ultimelor cercetari. Niciodata nu vom putea face destul pentru dezvaluirea adevaratelor proportii ale "gulagului romanesc", ale numarului de morti in detentie, precum si a modului cum acestea s-au produs. Teroarea, violentele si crimele comunismului trebuiesc cunoscute, au subliniat vorbitorii. "A fost o realitate care s-a intins pe zeci de ani, cu o etapa maxima intre 1947-1964, a declarat pentru ZIUA acad. Dinu C. Giurescu. Ne preocupa intrebarea finala: Cum sa transmitem, fara ura si fara patima, generatiei tinere tot ce a insemnat Gulagul?! Generatiei tinere, adica posteritatii". (T.S.)
 Afisari: 215  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Costurile restituirilor, in spinarea primariilor    
  Amenintarea PRM, rasuflata    
 Top afisari / comentarii 
 Hagi-Becali, razboi penibil (3455 afisari)
 Moscheea sovietica din Bucuresti (2563 afisari)
 Patru trandafiri si un FSN (2381 afisari)
 Masina de vot (2197 afisari)
 Putin vrea canal intre Marea Caspica si Marea Neagra (2047 afisari)
 Diplomat roman, acuzat de colaborare cu Securitatea (395 afisari)
 Aradeanul Victor Faur recunoaste ca a accesat serverele NASA (391 afisari)
 Muresan: S-a incercat lichidarea mea fizica (337 afisari)
 O bacterie rezistenta la antibiotice alerteaza SUA (227 afisari)
 S-a dezbracat pentru o casa (221 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02091 sec.