Ziua Logo
  Nr. 4063 de joi, 18 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Bordei in ceata
-- Guvernul a decis in sedinta de ieri, printr-o Ordonanta de Urgenta (OUG), ca pe terenurile amenajate ca spatii verzi sa nu mai poata fi ridicate constructii, iar actele administrative sau juridice prin care destinatia initiala a acestor suprafete a fost schimbata sa fie declarate nule. De remarcat, aceasta decizie ar putea influenta si situatia Parcului Bordei.
Ministrul Mediului, Attila Korodi, a anuntat, la finalul sedintei de Guvern, ca schimbarea destinatiei terenurilor amenajate ca spatii verzi si/sau prevazute ca atare in documentatiile de urbanism, reducerea suprafetelor acestora sau stramutarea lor au fost interzise, indiferent de regimul juridic al acestora. "Ordonanta de Urgenta pune capat unei dezbateri lungi, care se refera la schimbarea destinatiei spatiilor verzi. Modificarea adusa elimina orice posibilitate de schimbare a destinatiei acestor spatii. Nici un spatiu verde nu poate fi modificat si nu se poate construi pe el", a spus Korodi.
Conform actului normativ, actele administrative sau juridice emise sau incheiate cu nerespectarea acestor prevederi sunt lovite de nulitate absoluta.
Intrebat cum se reflecta decizia asupra Parcului Bordei, Korodi a aratat ca actul normativ poate bloca realizarea de constructii pe spatii verzi.
Reamintim, consilierii municipali au probat, in urma cu doua saptamani, Planul Urbanistic Zonal pentru terenul din Parcul Bordei detinut de omul de afaceri Costica Constanda, document care ii permite acestuia sa inceapa demersurile pentru a obtine avizele necesare ridicarii unor constructii pe acea suprafata.
Premierul Calin Popescu Tariceanu a solicitat ministrului Mediului, in urma cu o saptamana, sa identifice o solutie pentru "a feri" parcul Bordei de distrugere, aratand ca nu poate asista indiferent la distrugerea spatiilor verzi si a parcurilor. Korodi a mai spus ca, pana la 31 octombrie 2010, autoritatile publice locale sunt obligate, prin OUG aprobata ieri, sa asigure o suprafata de spatiu verde de minimul 20 mp/locuitor, din terenul intravilan. Pana in 2013, la data de 31 decembrie, suprafata trebuie sa ajunga la 26 mp pe cap de locuitor (media generala a UE). (G.M.)
Alte articole
  Guvernul a decis ca ziua de 2 mai sa fie una libera pentru bugetari    (2008-04-21 18:48)
 Afisari: 286  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Sa revopseasca spatiul..   de voyager
A r h i v a
  CSA nu se baga in RCA    3 comentarii
  Fara vizade la consultant    
 Top afisari / comentarii 
 Hagi-Becali, razboi penibil (3455 afisari)
 Moscheea sovietica din Bucuresti (2563 afisari)
 Patru trandafiri si un FSN (2381 afisari)
 Masina de vot (2197 afisari)
 Putin vrea canal intre Marea Caspica si Marea Neagra (2047 afisari)
 Diplomat roman, acuzat de colaborare cu Securitatea (395 afisari)
 Aradeanul Victor Faur recunoaste ca a accesat serverele NASA (391 afisari)
 Muresan: S-a incercat lichidarea mea fizica (337 afisari)
 O bacterie rezistenta la antibiotice alerteaza SUA (227 afisari)
 S-a dezbracat pentru o casa (221 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01848 sec.