Ziua Logo
  Nr. 4063 de joi, 18 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
O generatie in doua lumi
Radu, Bulina sau Calu' sunt personajele romanului "La broasca lesinata" de Eugen Ovidiu Chirovici, care trec prin aventuri fabuloase, intr-un spatiu mitic ce transcende geografia orasului Fagaras, locul de nastere al scriitorului. Aparut la Editura Rao, volumul unei generatii nascute intre doua lumi va fi lansat azi (orele 14.00) la World Trade Center Bucuresti (Sala New York) in prezenta unor invitati de seama din lumea sociala, politica si culturala. (L.D.)
"Marilyn pe divan" la francezi
De la orele 19.00, in cadrul proiectului "Atelier 77" de la Institutul Francez din Bucuresti, este programata lectura bilingva pe baza romanului "Marilyn pe divan" de Michel Schneider. Vor lectura autorul (in franceza) si Adriana Butoi (in romana) in acompaniamentul saxofonistului Mihai Iordache. Volumul psihanalistului si eseistului Michel Schneider (aparut in traducerea lui Doru Mares la Editura Trei) aduce in prim-plan povestea relatiei dintre doua vedete hollywoodiene: Marilyn Monroe, sex-simbol al anilor '60 si Ralph Greenson, psihanalistul mai multor staruri din Cetatea filmului si ultimul terapeut al starletei. Tot la Institutul Francez, de la orele 19.00, va fi proiectat, maine, filmul "Les Desaxes" de John Huston cu Marilyn Monroe. Vor prezenta Michel Schneider si criticul de cinema Magda Mihailescu. (L.D.)
Chihlimbaruri si cristale
In perioada 18-22 octombrie, la Muzeul National de Geologie va functiona targul (cu vanzare) "Podoabe din cristale si chihlimbar". Targul face parte din proiectul cultural "Tinuturile Romaniei. Tinutul Buzaului". Orientarea catre chihlimbar se datoreaza faptului ca aceasta gema de natura organica reprezinta una dintre bogatiile tinutului Buzau. In paralel, in parteneriat cu Dell Arte, va fi prezentat "Colier si Fabrica de chihlimbar" (povestea unui evadari din capcana timpului), un spectacol-instalatie in care sunt angrenate tehnici de teatru SF, teatru mecanic si teatru de animatie. (L.D.)
"Cresterea" finlandeza
"<<Growth>> (Cresterea) este un proiect prin care reconstruiesc si refotografiez poze facute de tatal meu mie si celor trei surori ale mele cand eram copii. Ma stradui ca noua fotografie sa fie cat mai asemanatoare posibil cu cea veche: locul si compozitia sunt aceleasi, precum si atitudinile noastre si expresiile fetei. Seria cuprinde circa treizeci de imagini", isi explica Wilma Hurskainen (Finlanda) demersul artistic. Expozitia, organizata de Ambasada Finlandei la UNA Galeria din Bucuresti, va fi vernisata azi, la ora 18.00. Vor fi prezenti ambasadorul Finlandei, Tapio Saarela, artista si rectorul Universitatii Nationale de Arte. (L.D.)
A r h i v a
  "Faust", spectacolul cu recitaluri la rampa    
  "Capitalism de cumetrie"    
  Regal cinematografic romanesc la Londra    
  Artizanatul, din piata pana-n targ    
  In memoriam Niculiu    
  Acuarele si ulei in Sectorul 2    
  Ce citeau romanii acum 68 de ani?    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Hagi-Becali, razboi penibil (3455 afisari)
 Moscheea sovietica din Bucuresti (2563 afisari)
 Patru trandafiri si un FSN (2381 afisari)
 Masina de vot (2197 afisari)
 Putin vrea canal intre Marea Caspica si Marea Neagra (2047 afisari)
 Diplomat roman, acuzat de colaborare cu Securitatea (395 afisari)
 Aradeanul Victor Faur recunoaste ca a accesat serverele NASA (391 afisari)
 Muresan: S-a incercat lichidarea mea fizica (337 afisari)
 O bacterie rezistenta la antibiotice alerteaza SUA (227 afisari)
 S-a dezbracat pentru o casa (221 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00963 sec.