Ziua Logo
  Nr. 4001 de marti, 7 august 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Procesul liderului MISA se reia in toamna
Tribunalul Bucuresti a amanat ieri, pentru 24 septembrie, procesul lui Gregorian Bivolaru, liderul Miscarii pentru Integrare Spirituala in Absolut (MISA), pana la urmatorul termen instanta urmand sa-l citeze pe acesta la domiciliul sau din Suedia, unde s-a refugiat, cerand azil politic. Totodata, instanta a constatat, la sedinta de ieri, ca mai multe persoane din cele 21 acuzate in acest proces nu s-au prezentat sau nu si-au angajat avocati. Potrivit acuzarii, liderul MISA, Gregorian Bivolaru, prin abuzul de autoritate spirituala pe care o exercita asupra mai multor persoane, a facut trafic de persoane, propaganda nationalist-sovina, a instigat la ultraj si la tulburarea linistii publice.
Social-democratul suedez Seppo Isotalo, prezent la procesul lui Bivolaru, a spus ca in calitate de reprezentant al OSCE (Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa) a venit in Romania pentru a vedea daca se respecta drepturile omului in acest proces, sustinand ca pe site-ul Ministerului Afacerilor de Externe s-a publicat rechizitoriul inainte ca cei 21 de inculpati sa afle continutul actului de acuzare. Mentionam ca, pe site-ul MAE nu apare rechizitoriul lui Gregorian Bivolaru si nici pe site-ul Ministerului Public.
21 de inculpati
Liderul MISA a fost trimis in judecata la mijlocul lunii iunie de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), impreuna cu 20 de membri ai organizatiei, pentru savarsirea mai multor infractiuni. Este vorba de constituire ori aderare sau sprijinire a unui grup infractional organizat, trafic de persoane, propaganda nationalist-sovina, promovare a ideologiei fasciste prin propaganda, instigare la ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice. Potrivit Mediafax, anchetatorii il acuza pe Gregorian Bivolaru de trafic de persoane, dupa ce au descoperit ca, in perioada decembrie 2001-martie 2004, in calitate de lider de fapt al MISA, impreuna cu alte persoane din conducerea acestei organizatii, prin abuzul de autoritate spirituala pe care o exercita asupra mai multor persoane le-a transferat si cazat pe acestea in imobile aflate sub controlul MISA. El determina apoi persoanele respective sa desfasoare diverse activitati lucrative (denumite "karma-yoga") neremunerate, cu incalcarea dispozitiilor legale referitoare la conditiile de munca, salarizare, sanatate si securitate sociala, in beneficiul exclusiv al MISA si conducatorilor acesteia. Procurorii sustin ca, in perioada 1991-martie 2004, impreuna cu alte persoane, Bivolaru a initiat, constituit si apoi condus in interiorul MISA un grup infractional organizat, care ulterior s-a extins. Acest grup infractional actiona in mod coordonat, in baza unei structuri ierarhice piramidale bine stabilite, sub conducerea ferma a lui Bivolaru, pentru a obtine beneficii materiale si financiare, constand in contravaloarea sanctiunilor pecuniare ("amenzi", "confiscari" de bunuri diverse), aplicate partilor civile si altor persoane vatamate, precum si a muncii neretribuite ("karma-yoga"), prestate de acestea, toate fiind practicante de yoga in cadrul MISA.
Instigari la antisemitism
Procurorii il mai acuza pe Gregorian Bivolaru ca, impreuna cu trei complici, a publicat si vandut mai multe carti in care sunt promovate idei antisemite. Ideile antisemite erau reluate ulterior in cursurile de "yoga" sustinute de acestia in fata adeptilor MISA, instigand la antisemitism si nationala impotriva poporului evreu. O alta acuzatie adusa lui Bivolaru este cea de instigare la ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice, constand in aceea ca, in noaptea de 12 spre 13 martie 2002, a instigat mai multe persoane, adepte MISA, sa evolueze pe scena Salii Polivalente din Bucuresti, in fata unui public alcatuit din 1500 de spectatori, intre care se aflau si minori, interpretand dansuri cu caracter erotic, in stare de nuditate completa, simuland totodata intretinerea de raporturi sexuale cu ajutorul unor falusuri confectionate artizanal din diverse materiale, manifestarea fiind de natura sa aduca o grava atingere bunelor moravuri. In martie 2004, in urma unor descinderi ale fortelor de ordine in imobile apartinand MISA s-au gasit mii de materiale pornografice si video-chat-uri erotice neautorizate. Bivolaru a fost arestat sub acuzatia de intretinere de relatii sexuale cu o minora, dar eliberat dupa numai doua zile. La inceputul lunii iunie 2004, judecatorii au emis un mandat de arestare pe numele liderului care intre timp a reusit insa sa treaca fraudulos frontiera, refugiindu-se in Suedia, unde a primit azil politic. (Andrei GHICIUSCA)
 Afisari: 609  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 4 Afiseaza toate comentariile  
articol banal   de enzo
Abuz de autoritate spirituala?   de DanBruma
omul cu plosca   de avarfreson
Procesul mileniului   de octaaa
A r h i v a
  Plopul ucigas    2 comentarii
  Autostrada Soarelui, inecata in fum    
  Placute de 42 de milioane de euro    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
  Achitarea lui Antonescu la Inalta Curte    15 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Cauzele mortii Patriarhului (9004 afisari)
 Masoneria, bau-baul suprem si ultim (7428 afisari)
 Plagiatul care ucide (3377 afisari)
 Sondaj fantoma cu PD in prabusire (2660 afisari)
 Pittis ingropat azi la Bellu (2540 afisari)
 Florian Pittis condus pe ultimul drum de sute de oameni (819 afisari)
 Cod Galben in 23 de judete (177 afisari)
 Colegiul National al Medicilor a preluat ancheta in cazul Teoctist (159 afisari)
 Georgia acuza Rusia ca a lansat o bomba pe teritorul sau (140 afisari)
 Matt Damon il surclaseaza pe Brad Pitt, Jeniffer Aniston este deasupra Angelinei (134 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00998 sec.