Ziua Logo
  Nr. 3948 de miercuri, 6 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
Turbare la Cluj
Autoritatile sanitare veterinare au instituit carantina de gradul lll, pentru o perioada de trei luni, din cauza aparitiei unor focare de rabie (n.r. - turbare), se arata intr-un comunicat al Directiei Sanitare Veterinare (DSV) Cluj. Potrivit acestui, veterinarii au identificat doua focare de turbare la vulpe in colonia Becas si in localitatea Feleacu, astfel ca a fost declarata oficial rabia in municipiul Cluj-Napoca si in comuna Feleacu. In perioada de carantina, cainii trebuie plimbati numai in lesa si trebuie evitate zonele frecventate de animalele salbatice din zona. In plus, veterinarii recomanda detinatorilor de caini si pisici sa revaccineze animalele care au depasit 6 luni de la ultima vaccinare antirabica, iar cateii care au implinit trei luni trebuie vaccinati de urgenta ca masura de prevenire a imbolnavirii cu virusul rabiei. (L.M.)
Pensiile private sunt sigure
Actuala forma a legislatiei in domeniul pensiilor private va face imposibila repetarea unor scenarii de tip FNI sau Caritas, a declarat, ieri, presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), Mircea Oancea, la un seminar organizat de Ziarul Financiar. "Cu toate ca nu este perfect, cadrul legislativ din acest domeniu este foarte strict si prudential", a adaugat Oancea. El a afirmat ca in supravegherea sistemului de pensii private vor fi implicate patru entitati, si anume CSSPP, depozitarul, auditorul si fondul de garantare a contributiilor in sistemul de pensii private. "Ca depozitar de fonduri de pensii private, bancile sunt autorizate de Banca Nationala a Romaniei, deci avem inca un element de siguranta in acest sistem", a spus Oancea, citat de Mediafax. (C.S.)
Canalizare in Colentina
Una dintre cele mai inundabile zone ale Capitalei, situata in perimetrul Colentina-Ostrov, beneficiaza din acesta vara de retele moderne de apa si canalizare. Primaria Sectorului 2 a finalizat lucrarile pe sapte strazi din zona Podului Colentina, vizavi de Complexul comercial Europa si din cartierul Ostrov. Potrivit primarului Neculai Ontanu, au fost alocati din bugetul local aproape 800.000 de lei numai pentru zona Podului Colentina, si au fost modernizate strazile Suceava, Puietilor, Joagarului, Clopotiva, Geamandurii, Intrarea Suceava si Intrarea Puietilor. Prin aceste modernizari s-au realizat ramificatiile necesare pentru bransarea tuturor celor 185 de gospodarii din zona. (M.S.)
Reguli de igiena alimentara
Ministerul Sanatatii Publice recomanda populatiei respectarea regulilor de baza pentru prevenirea imbolnavirilor prin toxiinfectii alimntare sau alte boli cu transmitere digestiva. Astfel, trebuie evitata prepararea alimentelor cu mai mmult de 2-3 ore inaintea consumului, in cazul in care nu se pot asigura conditiile de temperatura necesare pastrarii alimentelor preparate. Alimentele ce vor fi consumate la mai mult de 2-3 ore de la preparare trebuie pastrate la temperaturi de 4-8 grade Celsius. Alte reguli foarte importante recomandate de MSP sunt: spalarea repetata a mainilor, nu numai dupa utilizarea toaletei si inainte de masa; evitarea prepararii alimentelor de catre persoane care prezinta vreo leziune sau infectie (panaritiu) la nivelul mainilor/degetelor - in cazul in care acest lucru nu este posibil, trebuie folosit un pansament steril care sa izoleze complet leziunea/infectia de exterior; fierberea apei este obligatorie, in cazul in care exista indoieli asupra calitatii surselor de apa potabile; evitarea consumarii alimentelor vandute pe strada, precum inghetata, prajituri, produse de patiserie, hot-dog, mici, hamburger; fierberea laptelui, in cazul in care acesta nu este pasteurizat. (C.S.)
Inspectii pe canicula
Inspectia Muncii va intensifica controalele pentru a verifica daca angajatorii respecta legislatia privind lucrul in conditii de temperaturi extreme.
 Afisari: 193  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Penurie de romani    6 comentarii
  Basescu grijuliu cu mediul    2 comentarii
  Profesorii cer Cod Etic    1 comentariu
  Apa la ratie in Dobrogea    
 Top afisari / comentarii 
 Doua gemene din Cluj s-au sinucis intr-un parc (4327 afisari)
 UE nu vindeca Europa de Est (2636 afisari)
 Delir politic (2493 afisari)
 Sa vina rusii! (2443 afisari)
 Adriana Cristescu a facut victime si la Carei (2428 afisari)
 Romania a devenit tinta rachetelor rusesti (525 afisari)
 Basescu ii garanteaza lui Geoana sustinerea unui guvern PSD (164 afisari)
 Vacaroiu, acuzat de trafic de influenta (104 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01244 sec.