Ziua Logo
  Nr. 3948 de miercuri, 6 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Profesorii cer Cod Etic
-- Sindicatele din invatamant critica Ministerul Educatiei pentru neadoptarea codului de etica profesionala formulat inca din anul 2005 de Federatia Educatiei Nationale, si ii cer actualului ministru sa elaboreze urgent un asemenea document, care sa se aplice tuturor angajatilor din sistem, nu numai profesorilor. "Declaratia privind etica profesionala" cuprinde sase puncte si a fost adoptata la propunerea Internationalei Educatiei, insa nu a primit sustinere, la acea vreme, nici de la politicieni, nici de sindicate.
"Propunem ca, in cel mai scurt timp posibil, pornind de la aceasta Declaratie care a fost insusita de sute de sindicate afiliate la Internationala Educatiei, sa redactam impreuna cu ministerul un proiect de lege care sa fie aplicabil de la 1 septembrie a.c.", precizeaza Catalin Croitoru, presedintele FEN.
Articolul 2 al Declaratiei prevede, printre altele, ca angajatii din invatamant sa mentina relatii profesionale cu elevii, sa ii protejeze de abuzuri fizice sau psihologice, sa manifeste simtul datoriei, seriozitate si confidentialitate in toate problemele ce afecteaza binele elevilor.
Federatia Sindicatelor din Invatamant "Spiru Haret" si Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant considera ca este necesara negocierea urgenta a acestui cod, astfel incat acesta sa intre in discutia Parlamentului impreuna cu pachetul legislativ din domeniul invatamantului. Membrii celor doua federatii critica atitudinea profesoarei care s-a implicat intr-o relatie afectiva cu un elev, dar considera ca aprecierile defavorabile facute la adresa tuturor cadrelor didactice din Romania sunt exagerate.
n Magda SEVERIN 
 Afisari: 256  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
cod etic ?   de demetrius
A r h i v a
  Penurie de romani    6 comentarii
  Basescu grijuliu cu mediul    2 comentarii
  Apa la ratie in Dobrogea    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Doua gemene din Cluj s-au sinucis intr-un parc (4327 afisari)
 UE nu vindeca Europa de Est (2636 afisari)
 Delir politic (2493 afisari)
 Sa vina rusii! (2443 afisari)
 Adriana Cristescu a facut victime si la Carei (2428 afisari)
 Romania a devenit tinta rachetelor rusesti (525 afisari)
 Basescu ii garanteaza lui Geoana sustinerea unui guvern PSD (164 afisari)
 Vacaroiu, acuzat de trafic de influenta (104 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02689 sec.