Ziua Logo
  Nr. 3948 de miercuri, 6 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
"Povestile se intampla doar daca le citesti"; de azi pana duminica la BookFest
Cartile ies in targ
-- Invitatul special al celei de a doua editii a Salonului Cartii BookFest (6-10 iunie, Romexpo, Pavilion central) este Peter Weidhaas, care a condus timp de 25 de ani, intre 1974 si 1999, Targul de Carte de la Frankfurt, cel mai important pentru afacerile editoriale din intreaga lume. Cei peste 200 de expozanti care vor fi prezenti isi vor derula evenimentele sub genericul "Povestile se intampla doar daca le citesti". In afara standurilor editorilor, salonul va mai beneficia de spatii de animatie: Agora (dedicat marilor lansari), studioul Realitatea, o zona a copiilor, una pentru audiobook-uri si e-book-uri, si, ca noutati, Culinaria (spatiu de promovare directa a cartilor cu tema culinara) si un spatiu de liniste (amenajat pentru lecturi in tihna).
Mircea PAun - ZIUA FOTO
Pentru promovarea noutatilor sau a titlurilor "comerciale", fiecare dintre expozanti a pregatit programe speciale, care includ lansari si dezbateri. Numarul evenimentelor fiind foarte mare, vom incerca sa puctam cateva din punctele de atractie ale unora dintre expozanti, fara a minimaliza importanta manifestarilor celorlalti.
l Polirom va prezenta trei noi serii de autor - "Pier Paolo Pasolini", "Saul Bellow", "John Fowles" si un volum-experiment - "Cartea de la capatul lumii" de Ioan T. Morar, un manuscris devenit carte in Romania in acelasi timp cu procesul scrierii lui, in Noua Caledonie. Inedit in oferta de la targ a editurii este si primul volum din "Jurnalul" lui Carol I, pastrat pana acum in arhiva familiei regale si, mai apoi, la Arhivele Statului din Bucuresti. * Cartea Romaneasca propune 150 de titluri dintre care aproape 50 sunt noutati absolute * Programul Humanitas cuprinde peste 20 de evenimente, printre care lansarea volumelor "In Tara Miticilor. De sapte ori Caragiale" de Ioana Parvulescu, "Thocomerius - Negru Voda, un voivod cuman la intemeierea Tarii Romanesti" de Neagu Djuvara, "Despre ura" de Gabriel Liiceanu, "Bazar bizar" de Radu Paraschivescu, "Manifestul fotbalist" si "Eroi si jocuri populare" de Traian Ungureanu, "Despre masca si iluzie" de Mihai Maniutiu si "Despre necunoscut" de Teodor Baconsky * Editura Rao va aduce la Bookfest noutatile din colectiile "Rao Class" si "Rao pentru copii". Editura va lansa "Veturia Goga - Privighetoarea lui Hitler", o biografie scrisa de Mircea Goga, profesor la Univesitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca si la Sorbona din Paris. Potrivit editorilor, biografia Veturiei Goga prezinta un personaj controversat si spune o poveste despre politica de culise si spionaj in linia intai a frontului deschis de Fhrer in Est. * Florian Pittis si Marius Batu vor sustine un concert la Bookfest, cu ocazia aparitiei la editurile All a cartilor "Cronica vietii mele, vol. I" de Bob Dylan si "Magical Mystery Tours: Viata mea cu Beatles" de Tony Bramwell & Rosemary Kingsland * Curtea Veche va lansa in colectia "Actual", coordonata de Doina Jela, un nou volum de Vladimir Tismaneanu, "Refuzul de a uita" * Grupul editorial Corint va lansa, printre altele, o carte de "Convorbiri cu Octavian Paler" a lui Daniel Cristea-Enache si romanul "Asasinul orb" de Margaret Atwood, distins cu Booker Prize in 2000. Totodata, Corint Junior va prezenta o noua colectie de cultura generala pentru copii intre 6 si 12 ani, "Prima mea biblioteca a cunoasterii" * Editura Paralela 45 vine cu cele mai noi titluri din colectia "Biblioteca Romaneasca": "Istoria comunismului povestita pentru bolnavii mintal" de Matei Visniec, "Pacient la spitalul Fundeni" de Marin Mincu, "Ultima Patrie" de Mariana Codrut, "Aparitia, disparitia si eternitatea Eonei" de Liviu Antonesei, "Noduri pe linia vietii" de Cassian Maria Spiridon.
Bookfest 2007, organizat de Asociatia Editorilor din Romania (AER), cu sprijinul Ministerului Culturii si Cultelor, va fi deschis zilnic intre orele 10.00- 20.00. Intrarea va fi libera pentru toate categoriile de public. (L.D.)
EDITURA TESU
Standul 258,
stanga, la intrare
1. "MIRCEA ELIADE SI EVREII. Din culisele unui divort istoric"" de Tesu Solomovici.
2. SILVIU BRUCAN: Memorii
3. VICTOR RONCEA: Davai ceas,davai Traian
4. ION PRIBEAGU: Mic si-al dracului. Antologia unui rege al umorului
5. TESU SOLOMOVICI: Istoria Holocaustului din Romania. Transnistria. Transilvania de Nord (cu numeroase fotografii si desene de Mihaela Schiopu)
6. TESU SOLOMOVICI: Istoria evreilor din Romania. 2000 ani de existenta continua (numeroase ilustratii)
7. ISTORIA ORATORIEI LA ROMANI. Vol.1: De la Antim Ivireanu la Ion Antonescu
8. MARESAL ION ANTONESCU. Erou, martir sau criminal de razboi? Un colocviu istoric virtual (la care participa regi, presedinti de stat, generali, ministri, academicieni, ziaristi, spioni, istorici etc.)
9. MIHAIL SEBASTIAN: Jurnal II. Jurnal indirect. 1926-1945 (cu prefata de acad. EUGEN SIMION)
10. ISTORIA SERVICIILOR SECRETE ISRAELIENE. Mossad. Shabak. Ama, (editie noua, completata la zi, de TESU SOLOMOVICI
11. INVATATI FARA PROFESOR LIMBA EBRAICA
12. I. A. CANDREA: Invatati fara profesor limba germana
13. I. A. CANDREA: Invatati fara profesor limba engleza
14. COLONEL LAWRENCE: Revolta din desert, traducere si prefata de Mircea
Eliade.
15. LION FEUCHTWANGER: Evreul Suss (romanul dupa care au realizat filme atat nazistii cat si americanii)
16. MIHAIL SADOVEANU: Legendele sfinte (carte interzisa in anii comunismului
17. TESU SOLOMOVICI: Evreii si Securitatea, doua volume, cu o prefata de SORIN ROSCA STANESCU ("o tema controversata, o analiza sincera")
 Afisari: 685  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  De luni, TIFF-ul merge-n paralel    
  Istoria jazz-ului, cu Tavitian in Capitala    
  Kid - Knapper's la Galati    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Doua gemene din Cluj s-au sinucis intr-un parc (4327 afisari)
 UE nu vindeca Europa de Est (2636 afisari)
 Delir politic (2493 afisari)
 Sa vina rusii! (2443 afisari)
 Adriana Cristescu a facut victime si la Carei (2428 afisari)
 Romania a devenit tinta rachetelor rusesti (525 afisari)
 Basescu ii garanteaza lui Geoana sustinerea unui guvern PSD (164 afisari)
 Vacaroiu, acuzat de trafic de influenta (104 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01254 sec.