Ziua Logo
  Nr. 3948 de miercuri, 6 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
BNR creste rezerva
Rezerva de valuta a Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a revenit pe crestere in luna mai, dupa trei luni consecutive de scadere, cu un avans de 525,5 milioane de euro, ajungand la 21,938 miliarde de euro, astfel ca a recuperat scaderile cumulate in perioada februarie-aprilie. Intrarile au fost de 922,2 milioane de euro, iar iesirile de 396,7 milioane de euro, se arata intr-un comunicat al BNR. In consecinta, valoarea rezervelor a depasit nivelul de la finele lunii ianuarie, de 21,7 miliarde de euro, intrucat avansul din mai a fost mai mare decat reducerile insumate de circa 292 de milioane de euro din lunile februarie, martie si aprilie. Rezerva de aur s-a mentinut la 104,7 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a redus usor, la 1,643 miliarde de euro, ceea ce face ca rezervele internationale ale bancii centrale (valute plus aur) sa se situeze la peste 23,58 miliarde de euro. (G.M.)
RCS fara taxa de instalare
RCS & RDS a renuntat, din acesta luna, la taxa de instalare pentru serviciul de televiziune prin cablu TV, a anuntat, ieri, operatorul de telecomunicatii. Pe langa instalarea fara taxa a serviciului CATV abonatul poate primi la semnarea contractului, in functie de posibilitatile tehnice si aria de acoperire, si o linie telefonica pe toata durata contractului. Valabila in aproximativ 100 de orase la nivel national, oferta se adreseaza tuturor abonatilor care doresc sa beneficieze de serviciul de televiziune prin cablu, Internet sau telefonie. Operatorul a inregistrat in 2006 o cifra de afaceri de peste 300 de milioane de dolari, cu circa 46% peste nivelul din 2005. (F.B.)
10 ani de Orange
Operatorul de telefonie mobila Orange Romania va lansa, la sfarsitul lunii iunie, in zece orase, serviciile 3G plus, care permit viteze de transfer de date de pana la 3,6 Mbps. Clientii Orange care utilizeaza in prezent serviciile 3G/EDGE vor beneficia, incepand din 25 iunie, de viteza superioara de descarcare a datelor asigurata de 3G plus, la aceleasi tarife valabile pentru 3G. Compania a aniversat ieri zece ani de activitate pe piata romaneasca. Pentru a marca acest eveniment, Orange va oferi 100 de pachete aniversare pentru cate zece clienti din fiecare an de activitate si cadouri pentru clientii cu vechime de zece ani. Orange Romania este cel mai mare operator local de telefonie mobila, cu 8,27 milioane de clienti la finele lunii martie, urmat de Vodafone Romania - peste 7,95 milioane de utilizatori, Cosmote Romania - doua milioane utilizatori (aprilie 2007) si Telemobil, operatorul serviciului Zapp, cu aproximativ 500.000 de abonati (decembrie 2006). (G.M.)
Hornbach in Romania
Primul magazin din Romania al distribuitorului german de materiale de constructii Hornbach, amplasat in zona de sud a Capitalei, va fi deschis pe 20 iunie, in urma unei investitii de 25 de milioane de euro, a anuntat compania. Magazinul este situat pe strada Turnu-Magurele din cartierul Berceni, are o suprafata totala de circa 24.000 de metri patrati si va oferi spatii pentru distribuirea a peste 120.000 de articole, de la materiale de constructii la unelte pentru gradinarit. Noul magazin beneficiaza de o poarta de acces a autovehiculelor de mari dimensiuni, care permite accesul cu masina pana la raft, incarcarea usoara a materialelor de constructii voluminoase direct in autoturisme sau in autocamioane de tonaj redus, precum si plata tuturor cumparaturilor la o singura casa. Grupul german detine 124 de magazine de tipul "do it yourself" in Germania, Austria, Olanda, Cehia, Luxemburg, Elvetia, Slovenia si Suedia. (E.I.)
 Afisari: 242  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Romania vicioasa    2 comentarii
  Fuziunea Baneasa-Otopeni blocata    
  Firmele grecesti schimba strategia in Romania    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Doua gemene din Cluj s-au sinucis intr-un parc (4327 afisari)
 UE nu vindeca Europa de Est (2636 afisari)
 Delir politic (2493 afisari)
 Sa vina rusii! (2443 afisari)
 Adriana Cristescu a facut victime si la Carei (2428 afisari)
 Romania a devenit tinta rachetelor rusesti (525 afisari)
 Basescu ii garanteaza lui Geoana sustinerea unui guvern PSD (164 afisari)
 Vacaroiu, acuzat de trafic de influenta (104 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00983 sec.