Ziua Logo
  Nr. 3948 de miercuri, 6 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Fuziunea Baneasa-Otopeni blocata
-- Ludovic Orban, ministrul Transporturilor, a anuntat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca fuziunea aeroporturilor Henri Coanda, din Otopeni, si Aurel Vlaicu din Bucuresti-Baneasa, a fost suspendata, dupa ce judecatorul delegat de pe langa Registrul Comertului a cerut clarificarea litigiului privind terenul revendicat de Aeroportul Baneasa si Aviatia Utilitara.
"Acest judecator a cerut solutionarea problemei si, astfel, a suspendat fuziunea. Practic, a cerut sa solutionam situatia favorabil cererii Aviatiei Utilitare. Insa, trebuie stiut faptul ca acest teren a fost deja acordat, prin hotarare definitiva a Inaltei Curti de Justitie si Casatie, si am depus deja o contestatie la Tribunalul Municipiului Bucuresti impotriva deciziei judecatorului. (...) Voi trimite plangeri catre Ministerul Justitiei si Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la modul in care a actionat judecatorul", a criticat Orban.
Terenul respectiv facea parte din capitalul societatii Aeroportul Baneasa si al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti, dar, prin decizia irevocabila a justitiei, din februarie 2007, s-a decis acordarea unui certificat de atestare a proprietatii catre Aviatia Utilitara, astfel incat noua companie urma sa se constituie fara terenul respectiv. In ciuda acestui fapt, fuziunea celor doua aeroporturi a fost finalizata in luna mai, directorul noii companii fiind numit Gabriel Tara. Ultima formalitate urma sa fie inregistrarea noii societati la Registrul Comertului, amanata prin decizia judecatorului delegat. Pana la solutionarea situatiei, autoritatile vor modifica Hotararea de Guvern cu privire la fuziunea aeroporturilor bucurestene, astfel incat fiecare sa poate functiona independent, ca pana in prezent. (C.P.)
 Afisari: 237  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Romania vicioasa    2 comentarii
  Firmele grecesti schimba strategia in Romania    2 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Doua gemene din Cluj s-au sinucis intr-un parc (4327 afisari)
 UE nu vindeca Europa de Est (2636 afisari)
 Delir politic (2493 afisari)
 Sa vina rusii! (2443 afisari)
 Adriana Cristescu a facut victime si la Carei (2428 afisari)
 Romania a devenit tinta rachetelor rusesti (525 afisari)
 Basescu ii garanteaza lui Geoana sustinerea unui guvern PSD (164 afisari)
 Vacaroiu, acuzat de trafic de influenta (104 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00918 sec.