Ziua Logo
  Nr. 3948 de miercuri, 6 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Comandor MIRA trimis in judecata
-- Fostul sef de Stat Major al Unitatii de Aviatie din cadrul Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA), comandorul in rezerva Sorin Haidu, a fost trimis in judecata de procurorii militari ai Parchetului instantei supreme, alaturi de inca trei maistri militari, dupa ce au permis acordarea ilegala de prime de zbor, creand astfel un prejudiciu de aproape o jumatate de milion de lei.
Sorin Haidu, impreuna cu cei trei maistri militari sunt acuzati ca, timp de doi ani, ar fi incasat ilegal salarii de zeci de ori mai mari, pentru misiuni pe care nu le-au facut. Cei patru vor fi judecati de catre magistratii Tribunalului Militar Bucuresti pentru abuz in serviciu, fals, uz de fals, delapidare si inselaciune. Ministerul de Interne s-a constituit parte civila in dosar si trebuie sa recupereze peste 250 de mii de lei. Potrivit Mediafax, Corpul de control al ministerului a constatat ca din 2004 pana in august 2006, aproape toti angajatii unitatii ridicau de la casierie salarii de cateva zeci de ori mai mari decat in mod normal. Peste 45 de angajati ai unitatii au dat banii inapoi, iar 17 dintre ei au fost anchetati de procurorii militari.
Procurorii militari l-au trimis in judecata doar pe Haidu, un pilot, Gheorghe Apostu si doi tehnici de bord acuzati de completarea fictiva a unor documente de misiune si vanzare de combustibil. Alti 11 angajati ai Unitatii speciale de aviatie au fost scosi de sub urmarire penala. In noiembrie 2006, conducerea fostului Minister al Administratiei si Internelor (MAI) anunta ca la Unitatea Speciala de Aviatie nu au fost respectate prevederile legale in vigoare si nu au fost efectuate controale interne periodice. Totodata, MAI preciza ca angajatii cercetati sunt piloti, fosti piloti pe aeronavele participante la misiuni, comandanti de aeronava si de echipaje, piloti principali si secunzi, maistri militari si mecanici de bord, unii aflati inca in activitate sau trecuti in rezerva. Acestia erau acuzati ca ar fi acordat, ilegal, prime orare de zbor pentru personalul navigant si nenavigant al unitatii, inclusiv prin consemnarea mai multor activitati in anumite misiuni care nu pot fi executate concomitent ori consemnarea de activitati care se suprapun. Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii militari, "primele de zbor au produs o gaura substantiala bugetului, printr-o metoda bine pusa la punct". (Andrei GHICIUSCA)
 Afisari: 341  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
MIRAm-as   de tutulica
A r h i v a
  Adriana Cristescu a facut victime si la Carei    7 comentarii
  Gigi Becali in razboi cu homosexualii    7 comentarii
  Problema interceptarilor dezbatuta la Parlament    1 comentariu
  Vacaroiu cere analiza in cazul Tulus    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
  Doua gemene din Cluj s-au sinucis intr-un parc    2 comentarii
  Contrabanda cu tigari ia amploare    
 Top afisari / comentarii 
 Doua gemene din Cluj s-au sinucis intr-un parc (4327 afisari)
 UE nu vindeca Europa de Est (2636 afisari)
 Delir politic (2493 afisari)
 Sa vina rusii! (2443 afisari)
 Adriana Cristescu a facut victime si la Carei (2428 afisari)
 Romania a devenit tinta rachetelor rusesti (525 afisari)
 Basescu ii garanteaza lui Geoana sustinerea unui guvern PSD (164 afisari)
 Vacaroiu, acuzat de trafic de influenta (104 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.04322 sec.